Ухвала
від 26.02.2024 по справі 192/286/24
СОЛОНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 192/286/24

Провадження № 2-о/192/23/24

У Х В А Л А

про прийняття заяви до розгляду та відкриття окремого провадження у справі

26 лютого 2024 року суддя Солонянського районного суду Дніпропетровської області Щербина Н.О., ознайомившись в смт Солоне Солонянського району Дніпропетровської області з матеріалами заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), заінтересовані особи: ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 ), Дніпровській відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Дніпровському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (49107, м. Дніпро, пр. Гагаріна, буд. 112), виконавчий комітетСвятовасилівської сільськоїради,як органопіки тапіклування (52433, Дніпропетровська область, Дніпровський (Солонянський) район, с. Святовсилівка, вул. Центральна, буд. 2) про встановлення факту, що має юридичне значення,

В С Т А Н О В И В:

Представник заявниці адвокат Снігур А. С. звернулася до суду з заявою про встановлення факту батьківства, а саме: що померлий ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , є батьком ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Ухвалою від 14 лютого 2024 року заява була залишена без руху, а після усунення недоліків подана з додержанням вимогстатей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для повернення заяви, відмови у відкритті провадження відсутні.

Згідно ч. 3 ст. 91 ЦПК України заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі.

Оскільки представником заявниці подано заяву про виклик свідків відповідно до вимог ЦПК України, то така заява підлягає задоволенню.

Згідноч.1,2ст.294ЦПКУкраїнипідчасрозглядусправ окремогопровадження судсудзобов`язаний сприятиуздійсненнітаохороні гарантованихКонституцієюізаконами Україниправ,свободчиінтересівфізичних абоюридичних осіб,вживатизаходівщодовсебічного,повногоіоб`єктивногоз`ясуванняобставинсправи. З метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Для всебічного розгляду справи суд вважає необхідним витребувати від Дніпровського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Дніпровському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) копію актового запису про смерть ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також копію актового запису про народження ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Керуючись ст.ст. ст. 83, 175, 177, 260, 293, 294, 318 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), заінтересовані особи: ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 ), Дніпровській відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Дніпровському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (49107, м. Дніпро, пр. Гагаріна, буд. 112), виконавчий комітетСвятовасилівської сільськоїради,як органопіки тапіклування (52433, Дніпропетровська область, Дніпровський (Солонянський) район, с. Святовсилівка, вул. Центральна, буд. 2) про встановлення факту, що має юридичне значення.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження за участю заявниці, її представника та заінтересованих осіб.

Призначити судове засідання по справі на 21 березня 2024 року о 10 годині 00 хвилин в приміщенні Солонянського районного суду Дніпропетровської області.

У судове засідання викликати заявницю, її представника та заінтересованих осіб.

Заяву про виклик свідків задовольнити.

Викликати в судове засідання для допиту в якості свідків на 21 березня 2024 року о 10 годині 00 хвилин:

- ОСОБА_5 , яка мешкає в АДРЕСА_2 ;

- ОСОБА_6 , яка мешкає в АДРЕСА_2 ;

- ОСОБА_7 , яка мешкає в АДРЕСА_2 .

Попередити свідків: ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 про кримінальну відповідальність передбачену ст. 384 КК України за завідомо неправдиві показання та ст. 385 КК України за відмову від давання показань на вимогу суду.

Витребувати від Дніпровського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Дніпровському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) копію актового запису про смерть ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Витребувати від Дніпровського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Дніпровському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) копію актового запису про народження ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Витребувані докази надати суду в строк до 20 березня 2024 року.

Невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Роз`яснити керівнику Дніпровського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Дніпровському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), що у випадку невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу, зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу vkz.court.gov.ua, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається - https://court.gov.ua/sud0438/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя Н. О. Щербина

СудСолонянський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено27.02.2024
Номер документу117222901
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —192/286/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні