Ухвала
від 09.04.2024 по справі 192/286/24
СОЛОНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 192/286/24

Провадження № 2-о/192/23/24

У Х В А Л А

про витребування доказів

09 квітня 2024 року Солонянський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого - судді Щербини Н. О.,

за участю секретаря судового засідання - Короти Л. С.,

заявниці ОСОБА_1 ,

представника заявниці адвоката Снігура А. С.,

представника органу опіки та піклування Сафонова О. В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт Солоне Солонянського району Дніпропетровської області в порядку окремого провадження питання провитребування доказівв цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Нам Римма, Дніпровській відділдержавної реєстраціїактів цивільногостану уДніпровському районіДніпропетровської областіПівденного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції (м.Одеса),виконавчий комітетСвятовасилівської сільськоїради,як органопіки тапіклування про встановлення факту, що має юридичне значення,

В С Т А Н О В И В:

Представник заявниці адвокат Снігур А. С. звернувся до суду з заявою про встановлення факту, що має юридичне значення, а саме: що загиблий ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , є батьком ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , матір`ю якого є заявниця.

Згідно ч.1,2ст.294ЦПК України підчас розглядусправ окремогопровадження судзобов`язаний сприятиу здійсненніта охоронігарантованих Конституцієюі законамиУкраїни прав,свобод чиінтересів фізичнихабо юридичнихосіб,вживати заходівщодо всебічного,повного іоб`єктивного з`ясуванняобставин справи. З метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Під час розгляду справи було з`ясовано, що відомості про місце знаходження генетичного матеріалу загиблого ОСОБА_2 в матеріалах справи відсутні.

Заявниця та її представник вважають, що такі матеріали зберігаються в Комунальному закладі охорони здоров`я «Харківське обласне бюро судово-медичної експертизи», оскільки так їм повідомили працівники поліції.

Тому, з огляду на подання клопотання про призначення посмертної молекулярно-генетичноїекспертизи з метою вирішення питання чи є загиблий ОСОБА_2 біологічним батьком ОСОБА_3 , а також у відповідність до вимог ст. 294 ЦПК України, суд вважає за необхідне з метою з`ясування обставин справи витребувати від Комунального закладу охорони здоров`я «Харківське обласне бюро судово-медичної експертизи» відомості про місце знаходження генетичного матеріалу загиблого ОСОБА_2 для можливості провести експертизу.

Суд, вважає, що оскільки заявниця та її представник не мають можливості самостійно отримати на надати суду такі докази, а також у зв`язку з необхідністю вирішення клопотання по призначення експертизи, тому суд має право витребувати такі докази самостійно.

З урахуванням необхідності витребування доказів, розгляд справи слід відкласти.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 84, 260, 293-294, 318 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Відкласти проведення судового засідання до 08 травня 2024 року на 10 годину 00 хвилин.

Витребувати від Комунального закладу охорони здоров`я «Харківське обласне бюро судово-медичної експертизи» (61000, м. Харків, вул. Дмитрівська, буд. 14) відомості про місцезнаходження та зберігання генетичного матеріалу загиблого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 (лікарське свідоцтво про смерть № 10-12/1928-ДМ/23 від 22 липня 2023 року).

Витребувані документи надати суду в строк до 06 травня 2024 року.

Невиконання судового рішення є підставою для відповідальності, встановленої законом.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Роз`яснити керівнику Комунального закладу охорони здоров`я «Харківське обласне бюро судово-медичної експертизи», що у випадку невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу, зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

У судове засідання повторити виклик заявника, заінтересованої особи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя Н. О. Щербина

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118199794
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення

Судовий реєстр по справі —192/286/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні