Ухвала
від 28.02.2024 по справі 688/250/21
ШЕПЕТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 688/250/21

№ 2/688/5/24

Ухвала

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду

28 лютого 2024 року м. Шепетівка

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області в складі:

головуючого судді - Березюк Н.П.,

за участі секретаря судового засідання - Кулеші Л.М,

без участі сторін,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі судових засідань в м. Шепетівці, цивільну справу за позовом за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа на стороні позивача, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору Дочірнє підприємство «Укравтогаз» Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», про визнання недійсним та розірвання договору купівлі-продажу,

встановив:

29 січня 2021 року позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 , в якому просить визнати недійсним та розірвати договір купівлі-продажу придорожнього кафе « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташоване на автодорозі Васьковичі - Шепетівка 161 км+430 м., що на момент укладення договору відносилась до території Плесенської сільської ради Шепетівського району Хмельницької області, укладеного між ОСОБА_2 та ОСОБА_3 . Також просить застосувати двосторонню реституцію, а саме: провести сторони у первісний стан, стягнути з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 грошові кошти в сумі 158700 грн., сплачені за цим договором.

17 лютого 2021 рокусуд відкрив загальне позовне провадження та призначив підготовче засідання на 10 березня 2021 року, яке відкладалось на 16 та 30 березня 2021 року за клопотаннями відповідача ОСОБА_2 та її представника адвоката Янцеловського М.Ф. 30 березня 2021 року суд закрив підготовче провадження, призначив справу до судового розгляду на 28 квітня 2021 року. Розгляд справи відкладався на 31 травня 2021 року за клопотанням сторін. В справі оголошувалися перерви на 17 червня, 08 липня, 09 вересня, 27 жовтня, 16 листопада 2021 року.

08 грудня 2021 року суд залучив до участі в справі третю особу на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет споруДочірнє підприємство «Укравтогаз» Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», відклав судове засідання на 25 січня 2022 року.

19 січня 2022 року до суду надійшли письмові пояснення представника третьої особи.

22 січня 2022 року суд зупинив провадження у справі, на представника третьої особи покладено обов`язок повідомити суд про надходження висновку експерта.

06 жовтня 2023 року представник позивача ОСОБА_4 подав клопотання про поновлення провадження в справі та призначення інженерно-технічної експертизи.

09 жовтня 2023 року суд поновив провадження в справі. 19 жовтня 2023 року за клопотанням представника позивача суд постановив ухвалу про повернення до розгляду справи у підготовчому провадженні та призначив інженерно-технічну експертизу, провадження по справі зупинив на час проведення експертизи.

10 січня 2024 року за клопотанням представника позивача ОСОБА_4 суд надіслав експерту листа про повернення цивільної справи без виконання ухвали про призначення інженерно-технічної експертизи.

29 січня 2024 року матеріали справи надійшли на адресу суду.

09 лютого 2024 року суд постановив ухвалу, якою поновив провадження в справі та призначив підготовче засідання на 13 лютого 2024 року, яке відкладалося на 28 лютого 2024 року через неявку учасників.

Представник позивача ОСОБА_4 подав клопотання про проведення підготовчого засідання без участі сторони позивача, просив призначити справу до судового розгляду.

Відповідач ОСОБА_2 , її представник ОСОБА_5 та представник третьої особи в підготовче засідання не з`явилися, про дату його проведення повідомлені в установленому порядку.

Судом виконано вимоги ч. 2 ст.197 ЦПК України.

Підстав для залишення позовної заяви без розгляду, зупинення провадження у справі чи закриття провадження у справі немає.

Під час підготовчого провадження представник третьої особи ОСОБА_6 клопотала про проведення засідань в режимі відеоконференції із застосуванням власних технічних засобів.

Відповідно до ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Відповідно до п.47 Розділу 3 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, за наявності в суді технічної можливості учасник справи може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні іншого суду за допомогою технічних засобів суду. Технічну можливість участі у відеоконференції, належну якість зображення та звуку, інформаційну безпеку тощо забезпечує такий суд.

Взяти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції можуть також зареєстровані та авторизовані за електронним цифровим підписом користувачі комунікаційної платформи «EASYCON», подавши відповідну заяву, у якій зазначають: назву суду, номер справи; дату та час судового засідання; своє прізвище, ім`я, по-батькові; свій статус у судовій справі; електронну адресу, яка використана користувачем для реєстрації в «EASYCON»; свій номер телефону.

Згідно з ч.5 статті 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

З огляду на те, що представник третьої особи перебуває в іншому місті на значній відстані від суду, з метою забезпечення розгляду справи, враховуючи наявність у суді відповідної технічної можливості, суд вважає необхідним проводити судові засідання за участю представника третьої особи в режимі відеоконференції, з використанням власних технічних засобів представника третьої особи.

За таких обставин підготовче провадження у справі підлягає закриттю, а справа призначенню до судового розгляду у відкритому судовому засіданні.

Беручи до уваги, що спір не врегульовано в підготовчому судовому засіданні, керуючись ст.ст. 182, 197-200, 260 ЦПК України, суд,

ухвалив:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа на стороні позивача, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору Дочірнє підприємство «Укравтогаз» Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», про визнання недійсним та розірвання договору купівлі-продажу та призначити справу до судового розгляду на 11 годину 30 хвилин 26 березня 2024 року.

Судові засідання у цивільній справі проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів представника третьої особи ОСОБА_6 (тел. НОМЕР_1 )за допомогою сервісу «EASYCON» .

В судове засідання викликати:

- позивача ОСОБА_1 , його представника ОСОБА_4 ;

- представника третьої особи на стороні позивача ОСОБА_6 ;

- відповідачку ОСОБА_2 , яка згідно повідомленням її представника проживає за межами України, шляхом надіслання повідомлення за зареєстрованим місцем проживання та шляхом опублікування відповідного оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України, її представника Янцеловського М.Ф., який діє на підставі ордеру сері РН 798 №16-03/21 (без обмеження строку повноважень).

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, а у разі постановлення ухвали поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи - з моменту підписання ухвали суддею.

Суддя: Неоніла БЕРЕЗЮК

Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено29.02.2024
Номер документу117292173
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним та розірвання договору купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —688/250/21

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк Н. П.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк Н. П.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк Н. П.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк Н. П.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк Н. П.

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк Н. П.

Ухвала від 25.01.2022

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк Н. П.

Ухвала від 22.12.2021

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк Н. П.

Ухвала від 08.12.2021

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк Н. П.

Ухвала від 30.03.2021

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Березюк Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні