Ухвала
від 28.02.2024 по справі 710/901/23
ШПОЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 710/901/23

Провадження № 2/710/38/24

УХВАЛА

28.02.2024 м. Шпола

Шполянський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого - судді Сивоконя С.С.,

за участі секретаря судового засідання Шпиці О.Е.,

учасники процесу:

представник позивача адвокат Сененко К.В.;

представник відповідача адвокат Хмельницька Л.М.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача : Матусівська сільська рада, Черкаської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Шполянська державна нотаріальна контора Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м.Київ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ОСОБА_3 про застосування наслідків нікчемності заповіту шляхом виключення з реєстру для реєстрації нотаріальних дій органу місцевого самоврядування та виключення із Спадкового запису про реєстрацію заповіту

ВСТАНОВИВ:

До Шполянського районного суду Черкаської області надійшла позовна заява в якій позивач просить застосувати наслідки недійсності нікчемного заповіту виключивши із реєстру для нотаріальних дій органу місцевого самоврядування Матусівської сільської ради Звенигородського району Черкаської області запис про реєстрацію заповіту, складеного 28.10.2021 року ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 РНОКПП НОМЕР_1 на користь ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , посвідченого секретарем Матусівської сільської ради Звенигородського району Черкаської області Рак Наталією Петрівною 28.10.2021 року зареєстрованого в реєстрі за №116. Виключити із Спадкового реєстру запис про реєстрацію заповіту, складеного 28.10.2021 року ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 РНОКПП НОМЕР_1 на користь ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_2 , посвідченого секретарем Матусівської сільської ради Звенигородського району Черкаської області Рак Наталією Петрівною 28.10.2021 року зареєстрованого в реєстрі №116 в Спадковому реєстрі за №68949185.

Ухвалою судді Шполянського районного суду Черкаської області 12.07.2023р. відкрито провадження у справі. Справу вирішено розглядати за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою Шполянського районного суду Черкаської області 01.11.2023 було закрито підготовче провадження у справі і призначено справу до судового розгляду. Відзив поданий представником відповідача адвокатом Хмельницькою Л.М. залишено без розгляду.

Ухвалою Шполянського районного суду Черкаської області 29.11.2023 було витребувано від приватного нотаріуса Горбача Володимира Павловича, місцезнаходження: вул. Соборна 35, м. Шпола, Звенигородського району Черкаської області, належним чином завірену копію заповіту, який був складений на бланку №НВХ398803, номер в реєстрі нотаріальних дій 1521, дата посвідчення 05.08.2016.

Ухвалою Шполянського районного суду Черкаської області 26.12.2023 суд повернувся до стадії підготовчого судового провадження у цивільній справі і залучив до участі в цивільній справі ОСОБА_5 у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача ОСОБА_1 .

Позивач до суду не з`явилася надала заяву про розгляд справи без її участі, позовні вимоги підтримала та просила прийняти остаточне рішення.

Представник позивача до суду з`явилася та повідомила, що заяв та клопотань не має та проти закриття підготовчого судового засідання не заперечує.

Представник відповідача до суду з`явилася та не заперечувала проти закриття підготовчого судового засідання.

Від третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, Матусівської сільської ради надійшла заява про розгляд справи без участі представника.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Шполянської державної нотаріальної контори Центрального міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Київ) до суду не з`явився причин неявки не повідомив. Про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

Від третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, ОСОБА_3 , надійшла заява про розгляд справи без її участі.

Суд вислухавши представників сторін, зазначає наступне.

Підстав для залишення заяви без розгляду чи закриття провадження у справі немає.

Відповідно до п.10 ч.2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує заяви та клопотання учасників справи.

Згідно з п. 15 ч.2 ст.197ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Ураховуючи викладене суд уважає за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

03.01.2024 представником відповідача повторно подано до суду відзив на позовну заяву. Клопотань про поновлення процесуального строку стороною заявлено не було.

Відповідно доп.6,7ч.2ст.43ЦПК Україниучасники справизобов`язані,виконувати процесуальнідії увстановлені закономабо судомстроки; виконувати інші процесуальні обов`язки, визначені законом або судом.

Відповідно дост.126ЦПК Україниправо навчинення процесуальноїдії втрачаєтьсяіз закінченнямстроку,встановленого закономабо судом. Документи, подані після закінчення процесуальних строків, залишаються без розгляду, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч.1 ст. 127 ЦПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Відповідно до ч.4 ст. 12 ЦПК України кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Вирішуючи питання щодо повернення до стадії підготовчого засідання з метою залучення третьої особи, судом не встановлювались строки для подання відзиву на позовну заяву. Такий строк було встановлено ухвалою суду про відкриття провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 197,200 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Залишити відзив поданий представником відповідача адвокатом Хмельницькою Людмилою Миколаївною без розгляду.

Закрити підготовче провадження за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Матусівська сільська рада, Черкаської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Шполянська державна нотаріальна контора Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м.Київ) третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ОСОБА_3 про застосування наслідків нікчемності заповіту шляхом виключення з реєстру для реєстрації нотаріальних дій органу місцевого самоврядування та виключення із Спадкового запису про реєстрацію заповіту.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 27.03.2024 року о 16:00 год., у залі судових засідань Шполянського районного суду Черкаської області (м. Шпола, вул. Соборна, 36, б).

Повідомити учасників по справі, що інформацію щодо справи, яка розглядається вони можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет на сторінці «http://sh.ck.court.gov.ua».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С. С. Сивокінь

Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено01.03.2024
Номер документу117309942
СудочинствоЦивільне
Сутьреєстрацію заповіту

Судовий реєстр по справі —710/901/23

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Рішення від 15.04.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Рішення від 27.03.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Рішення від 27.03.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні