Ухвала
від 28.02.2024 по справі 640/3257/19
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції

28 лютого 2024 року м. Житомир справа № 640/3257/19

категорія 113070000

Житомирський окружний адміністративний суд

у складі головуючого судді Горовенко А.В.

розглянувши у письмовому провадженні у приміщенні суду за адресою: 10014, місто Житомир, вул.Мала Бердичівська, 23, клопотання Державної авіаційної служби України про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції у адміністративній справі за позовом Державної авіаційної служби України до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЯнЕір" ЛТД про стягнення заборгованості,-

встановив:

У провадженні Житомирського окружного адміністративного суду перебувала справа за позовом Державної авіаційної служби України до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЯнЕір" ЛТД про стягнення заборгованості.

Відповідно до рішення Житомирського окружного адміністративного суду від 28.09.2023 позов Державної авіаційної служби України до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЯнЕір" ЛТД про стягнення заборгованості, - задоволено.

21 лютого 2024 року від Товариства з обмеженою відповідальністю "ЯнЕір" ЛТД до суду надійшла заява про відстрочення виконання рішення Житомирського окружного адміністративного суду від 28.09.2023.

Судом призначено до розгляду вказану заяву у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника на 05.03.2024 на 16:00 год.

28 лютого 2024 року від представника Державної авіаційної служби України через систему "Електронний суд" надійшло клопотання (за вх.№12259/24) про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

В обґрунтування клопотання зазначив, що зважаючи на ситуацію яка склалася на території України у зв`язку з введенням воєнного стану та відповідно до наказу Державіаслужби від 15.02.2024 №108 "Про тимчасове запровадження дистанційної роботи", працівники виконують свої посадові обов`язки віддалено. Саме тому, представник позивача бажає взяти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, за допомогою програмного забезпечення "EasyCon", використовуючи власне технічне обладнання.

Розглянувши клопотання про розгляд справи в режимі відеоконференції, суд зазначає наступне.

Відповідно до пункту 2 частини третьої статті 44 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) учасники справи мають право, зокрема, брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом.

Статтею 195 Кодексу адміністративного судочинства України визначено право учасників справи брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови подання відповідної заяви.

Згідно з ч. 3 ст. 195 КАС України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Відповідно до статті 46 Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженого Рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 № 1845/0/15-21 (далі - Положення про ЄСІТС), за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

За змістом статті 50 Положення про ЄСІТС суд ухвалює рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначені день і час).

Приписами ч.8 ст.195 КАС України передбачено, що копія ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Оскільки законодавством України визначено право учасників справи брати участь у розгляді справи в режимі відеоконференції (з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення "EasyCon"), то суд дійшов висновку про задоволення клопотання представника позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду 05 березня 2024 року о 16 год. 00 хв.

Керуючись статтями 195, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, Житомирський окружний адміністративний суд, -

ухвалив:

1. Клопотання Державної авіаційної служби України про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, за допомогою програмного забезпечення "EasyCon", - задовольнити.

2. Судовий розгляд адміністративної справи №640/3257/19, який призначений на 05 березня 2024 року о 16:00 год., провести в режимі відеоконференції у приміщенні Житомирського окружного адміністративного суду (м.Житомир, вул.Мала Бердичівська, 23, зал судового засідання №4) за допомогою програмного забезпечення "EasyCon".

3. Державній авіаційній службі України забезпечити участь уповноваженого представника в судовому засіданні, призначеному на 05 березня 2024 року о 16:00 год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення "EasyCon".

4. Роз`яснити заявнику, що для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник зобов`язаний: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники, камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

5. Роз`яснити заявнику, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

6. Відеоконференція проводитиметься за допомогою програмного забезпечення "EasyCon", яке може бути встановлене за веб-посиланням https://easycon.com.ua.

7. Копію даної ухвали невідкладно надіслати на адресу заявника.

8. Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Суддя А.В. Горовенко

Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено01.03.2024
Номер документу117312306
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —640/3257/19

Ухвала від 14.03.2024

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Горовенко Анна Василівна

Ухвала від 29.02.2024

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Горовенко Анна Василівна

Ухвала від 28.02.2024

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Горовенко Анна Василівна

Постанова від 31.01.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Кузьмишин В.М.

Постанова від 31.01.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Кузьмишин В.М.

Ухвала від 04.12.2023

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Кузьмишин В.М.

Ухвала від 21.11.2023

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Кузьмишин В.М.

Рішення від 28.09.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Горовенко Анна Василівна

Рішення від 28.09.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Горовенко Анна Василівна

Ухвала від 27.07.2023

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Горовенко Анна Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні