Ухвала
від 01.03.2024 по справі 679/282/24
НЕТІШИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/679/230/2024

Справа № 679/282/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 березня 2024 року місто Нетішин

суддя Нетішинського міського суду Хмельницької області Томілін О.М., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник адвокат Волков Сергій Вікторович, до Залізничного відділу державної виконавчої служби у місті Львові Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Рівненської митниці, ОСОБА_2 про звільнення майна з-під арешту,

ВСТАНОВИВ:

22 лютого 2024 року до Нетішинського міського суду надійшла позовна заява ОСОБА_3 , в інтересах якої діє її представник адвокат Волков С.В., до Залізничного відділу державної виконавчої служби у місті Львові Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Рівненської митниці, ОСОБА_2 про звільнення майна автомобіля KIA Soul, 2009 р.в., д/н НОМЕР_1 , з-під арешту, який був накладений в межах виконавчого провадження № 69161471.

Ухвалою Нетішинського міського суду Хмельницької області від 23.02.2024 вказана позовна заява була залишена без руху та позивачу надано строк для усунення недоліків.

На виконання вимог вказаної ухвали, 27.12.2024 року через канцелярію суду надійшла заява про долучення до позовної заяви квитанції про сплату судового збору у сумі 1034,25 грн та доказ направлення документів ОСОБА_2 .

Ознайомившись із матеріалами позову, суддя дійшов наступного висновку.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України.

Відсутні підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі.

Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно ст. ст. 19, 274 ЦПК України, а тому підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Разом з позовною заявою представник позивача подав суду клопотання про витребування доказів, в якому просив витребувати з Рівненського міського суду Рівненської області належим чином завірені копії постанови Рівненського міського суду Рівненської області від 22.03.2022 та постанови Рівненського апеляційного суду від 09.12.2022 у справі № 569/22307/21, а також витребувати для огляду матеріали справи № 569/22307/21, оскільки сторона позивача на свої неодноразові звернення не отримала копій вказаних рішень, а стороною у вказаній справі вона не є.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83цього Кодексу.Якщо такеклопотання заявленоз пропускомвстановленого строку,суд залишаєйого беззадоволення,крім випадку,коли особа,яка йогоподає,обґрунтує неможливістьйого поданняу встановленийстрок зпричин,що незалежали віднеї. Будь-якаособа,у якоїзнаходиться доказ,повинна видатийого навимогу суду.Особи,які немають можливостіподати доказ,який витребовуєсуд,або немають можливостіподати такийдоказ увстановлені строки,зобов`язані повідомитипро цесуд іззазначенням причинпротягом п`ятиднів здня врученняухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Частина 2 статті 95 ЦПК України передбачає, що письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Рішенням Вищої ради правосуддя № 1200/0/15-18 від 19.04.2018 затвердженого Порядок ведення Єдиного державного реєстру судових рішень, яким визначено наступне.

- державна інформаційна система, що входить до складу Єдиної судової інформаційної системи і забезпечує збирання, облік (реєстрацію), накопичення, зберігання, захист, пошук та перегляд інформаційних ресурсів Реєстру та їх образів. З дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи Реєстр переходить до її складу.

Електронний примірник судового рішення - створений в АСДС електронний документ, підписаний кваліфікованим електронним підписом судді, що ухвалив таке судове рішення, в разі колегіального розгляду - кваліфікованими електронними підписами всіх суддів, що входять до складу колегії, або іншої особи, визначеної згідно зпунктом 2розділу III цього Порядку. Такий документ має бути ідентичним за документарною інформацією та реквізитами оригіналу судового рішення в паперовій формі.

Повний доступ до судових рішень (далі - повний доступ) - режим доступу до інформаційних ресурсів Реєстру.

Повний доступ до інформаційних ресурсів Реєстру забезпечується за допомогою електронного кабінету виключно для авторизованих користувачів.

Суддям, членам Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за їх зверненнями до адміністратора надається дозвіл на повний доступ до інформаційних ресурсів Реєстру на весь час обіймання відповідної посади.

Суддя Нетішинського міського суду Хмельницької області надано повний доступ до інформаційних ресурсів Єдиного державного реєстру судових рішень.

З огляду на те, що паперові оригінали судових рішень зберігаються в матеріалах справи № 569/22307/21 у Рівненському міському суді Рівненської області, а головуючий у даній справі має доступ до електронного примірника судових рішень, копії яких просить витребувати представник позивача, з метою економії процесуального часу, суд приходить до висновку про часткове задоволення клопотання та необхідності отримання копій рішень першої та апеляційної інстанцій у справі № 569/22307/21 шляхом їх роздруківки з Єдиного державного реєстру судових рішень за допомогою повного доступу головуючого судді Томіліна О.М. Щодо клопотання про витребування доказів в частині витребування матеріалів справи № 569/22307/21 з Рівненського міського суду Рівненської області, суд вважає за необхідне відмовити у цій частині, оскільки суд не наділений повноваженнями щодо перегляду судових рішень, а таке клопотання представника позивача є передчасним.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 84, 95, 175, 177, 187, 190, 191, 260, 261, 274, 277, 353 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє представник адвокат Волков Сергій Вікторович, до Залізничного відділу державної виконавчої служби у місті Львові Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Рівненської митниці, ОСОБА_2 про звільнення майна з-під арешту.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити підготовче засідання на20.03.2024на 13:00 у приміщенні Нетішинського міського суду міста Хмельницької області,розташованому за адресою: Хмельницька область, м. Нетішин, проспект Незалежності, 12.

Про дату, час і місце підготовчого засідання повідомити учасників.

Клопотання представника позивача адвоката Волкова С.В. про витребування доказів задовольнити частково.

Витребувати копії постанови Рівненського міського суду Рівненської області від 22.03.2022 та постанови Рівненського апеляційного суду від 09.12.2022 у справі № 569/22307/21 шляхом їх роздруківки з Єдиного державного реєстру судових рішень за допомогою повного доступу головуючого судді Томіліна О.М.

Встановити відповідачу строкп`ятнадцять днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, протягом якого відповідач має право подати відзив на позовну заяву, з урахуванням вимог статті 178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) позивачеві одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу строкп`ять днів із дня отримання відзиву, протягом якого позивач має право подати відповідь на відзив, до якої застосовуються правила, встановлені частинами третьоюп`ятою ст. 178 ЦПК України. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) відповідачеві одночасно з надісланням (наданням) відповіді не відзив до суду.

Встановити відповідачу строк два дні із дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьоюп`ятою ст. 178 ЦПК України. Копія заперечення на відповідь на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) позивачеві одночасно з надісланням (наданням) заперечення на відповідь на відзив до суду.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати позивачеві.

Копію ухвали про відкриття провадження разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати відповідачам.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.М.Томілін

Дата ухвалення рішення01.03.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117358016
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення майна з-під арешту

Судовий реєстр по справі —679/282/24

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Томілін О. М.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Томілін О. М.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Томілін О. М.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Томілін О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні