Ухвала
від 01.03.2024 по справі 373/482/24
ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 373/482/24

Номер рядка звіту 70

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження

01 березня 2024 року м. Переяслав

Суддя Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області Залеська А.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Виконавчий комітет Студениківської сільської ради, про визнання батьківства та стягнення аліментів,

ВСТАНОВИВ:

Позивачка ОСОБА_1 звернувся до суду з вказаною позовною заявою та просить:

1) визнати громадянина України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , (РНОКПП НОМЕР_1 ), батьком ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка народилася в с. Студеники Переяслав-Хмельницького району Київської області, (свідоцтво про народження серія НОМЕР_2 , видане Виконавчим комітетом Студениківської сільської ради Переяслав- Хмельницького району Київської області 05.04.2018, про що зроблений відповідний актовий запис №5);

2) зобов`язати Виконавчий комітет Студениківської сільської ради внести відповідні зміни до актового запису про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка народилася в с. Студеники Переяслав-Хмельницького району Київської області, (свідоцтво про народження серія НОМЕР_2 , видане Виконавчим комітетом Студениківської сільської ради Переяслав- Хмельницького району Київської області 05.04.2018, про що зроблений відповідний актовий запис №5), зазначивши батьком дитини ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, та видати нове свідоцтво про народження, залишивши прізвище дитини ОСОБА_3 незмінним ОСОБА_4 ;

3) стягувати з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 аліменти на утримання дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в розмірі 10000,00 грн, щомісячно, але не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку до досягнення дитиною повноліття;

4) стягнути з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 суму сплаченого судового збору у розмірі 1211,00 грн та понесені витрати на судово-генетичну експертизу.

Просить викликати та допитати свідків: ОСОБА_5 ( АДРЕСА_1 ); ОСОБА_6 ( АДРЕСА_2 ).

Також заявила клопотання про призначення судової молекулярно-генетичної експертизи для визначення батьківства між ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Позовна заява та додані до неї документи, відповідають вимогам статей 95, 175, 177 ЦПК України.

Спір виник із сімейних правовідносин та відповідно до статті 19ЦивільногопроцесуальногокодексуУкраїни належить до юрисдикції загальних місцевих судів і підлягає розгляду у порядку позовного провадження.

Правила підсудності дотримані.

Клопотання про виклик свідків та про призначення експертизи суд на стадії відкриття провадження залишає без задоволення, оскільки дане питання буде вирішено в підготовчому засіданні відповідно до вимог ст. 197 ЦПК України.

З`ясувавши зміст позовних вимог, керуючись ст.187 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Виконавчий комітет Студениківської сільської ради, про визнання батьківства та стягнення аліментів та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання у справі на 11:00год.02квітня 2024року в приміщенні Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області по вул.Богдана Хмельницького буд.65 в м.Переяславі Київської області.

Про час та місце підготовчого засідання повідомити учасників справи:

- позивачку ОСОБА_1 , зареєстровану та проживаючу по АДРЕСА_3 ;

- відповідача ОСОБА_2 , проживаючого по АДРЕСА_4 ;

- третю особу Виконавчий комітет Студениківської сільської ради, що знаходиться за адресою: вул. Переяславська, 19, с. Студеники, Бориспільський район, Київська область.

Учасникам справи роз`яснити наступне.

Відповідач має право надати суду відзив на позовну заяву і всі наявні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову протягом шістнадцяти днів з дня вручення копії ухвали суду про відкриття провадження у праві. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Одночасно знаданнямсудуписьмовихпоясненькопіїтакої заяви по суті спору, або інших заяв та доданих до них документів повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам справи, з наданням суду підтверджуючого документа.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання строк з причин, що не залежали від неї.

Третя особа має право подати пояснення щодо позову протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, а щодо відзиву відповідача протягом десяти днів з дня його отримання. Одночасно з наданням суду пояснення щодо позову та/або на відзив, копія пояснення та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи, з наданням суду підтверджуючого документа.

Інформацію щодосправи,щорозглядається можна отримати за електронною адресою суду: http://ph.ko.court.gov.ua/sud1019/gromadyanam/csz/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.О. ЗАЛЕСЬКА

Дата ухвалення рішення01.03.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117359689
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання батьківства та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —373/482/24

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Залеська А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні