Ухвала
від 29.02.2024 по справі 927/1455/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

29 лютого 2024 року м. Чернігівсправа № 927/1455/23

Господарський суд Чернігівської області у складі судді Белова С.В.,

розглянувши матеріали справи

За заявою кредитора: ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1

до боржника: Державного підприємства "Дослідне господарство "Іванівка" Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України", код ЄДРПОУ 00729853, вул. Перемоги, 5, с. Іванівка, Борзнянський район, Чернігівська область, 16433

Учасник провадження:

Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції

про порушення провадження у справі про банкрутство

За участю:

арбітражного керуючого Лященка П.В. (свідоцтво № 335 від 28.02.2013)

представників кредиторів: Родніченко М.М. - завідувач сектору ГУДПС у Чернігівській області, посвідчення №НН000411, від 09.11.2022;

адвокат Лаврищев В.В. - представник ТОВ «Агроспектр-2022»; ТОВ «Мульті Аграр Дніпро», ТОВ «Інвестиційна компанія «Енергопартнер», ТОВ «С-Транс Авто», ФОП Глєбов О.Б., ТОВ «АГРОТЕХ-АБ»

представник боржника: адвокат Підгорний К.Є., посвідчення №419 від 023.12.2008

ОСОБА_2 - завідувач сектору з питань банкрутсва;

Тихоновський Д.М.- вільний слухач

У судовому засіданні була проголошена вступна та резолютивна частини ухвали, на підставі ст.233 Господарського процесуального кодексу України.

ОСОБА_1 звернувся до Господарського суду Чернігівської області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство боржника Державного підприємства "Дослідне господарство "Іванівка" Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України" у зв`язку з неспроможністю останнім виконати свої грошові зобов`язання перед кредитором. Заява кредитора містить відомості про розмір його вимог.

Пунктом 2-1 розділу "Прикінцеві та перехідні положення" Кодексу України з процедур банкрутства, передбачено, що до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом. Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією. Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу. Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

У заяві про відкриття провадження у справі про банкрутство боржника, кредитор ОСОБА_1 пропонує кандидатуру арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Лященко Павла Володимировича (свідоцтво №335 від 28.02.2013 року, РНОКПП НОМЕР_2 ), заяву про згоду на участь у справі якого додано кредитором до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство боржника.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 25.10.2023 року заява прийнята до розгляду з призначенням підготовчого засідання, боржнику встановлено процесуальний строк для надання відзиву на заяву про відкриття провадження у справі.

06.11.2023 року на адресу суду від боржника надійшов відзив з визнанням кредиторських вимог та зазначенням того, що застосування процедур, визначених Кодексом України з процедур банкрутства є єдиним виходом зі стану стійкої неплатоспроможності боржника.

07.11.2023 року ухвалою Господарського суду Чернігівської області відкрито провадження у справі №927/1455/23 про банкрутство Державного підприємства "Дослідне господарство "Іванівка" Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України"; визнано грошові вимоги ОСОБА_1 (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ) до Державного підприємства "Дослідне господарство "Іванівка" Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України" у розмірі 230763,26 грн; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; введено процедуру розпорядження майном боржника; призначено розпорядником майна боржника Державного підприємства "Дослідне господарство "Іванівка" Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України" Лященко Павла Володимировича (свідоцтво №335 від 28.02.2013 року, РНОКПП НОМЕР_2 ); ухвалено оприлюднити повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство з метою виявлення кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, на офіційному веб-порталі судової влади України; постановлено заборонити боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави; зобов`язано розпорядника майна боржника в строк до 22.12.2023 року надати господарському суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів та провести інвентаризацію майна боржника, також надати суду: відзиви на заяви кредиторів; письмовий звіт про надіслані всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду грошових вимог та їх отримання кредиторами разом з копіями повідомлень про вручення поштового відправлення та описів вкладення у поштове відправлення або інших документів, що підтверджують надсилання повідомлення кредиторам; відомості щодо виконання зобов`язань відповідно до ч. 2 ст. 44 Кодексу України з процедур банкрутства, призначено попереднє засідання суду на 10 січня 2024 року на 09:30 год.

07.11.2023 року оприлюднено повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство на офіційному веб-порталі судової влади України за №71795.

Відповідно до частини 1 статті 45 КУзПБ конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Відлік строку на заявления грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про' відкриття провадження у справі про банкрутство.

Останнім днем строку на заявления грошових вимог кредиторів до боржника в даній справі є 06.12.2023р.

28.11.2023 на адресу суду надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Мульті Аграр Дніпро", в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 16158502,40 грн.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 30.11.2023 постановлено заяву про грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Мульті Аграр Дніпро" до боржника прийняти та приєднати до матеріалів справи, призначити розгляд заяви в попередньому засіданні; зобов`язано розпорядника майна арбітражного керуючого Лященко Павла Володимировича розглянути дану заяву з грошовими вимогами до боржника та до 25.12.2023 письмово повідомити суд про результати її розгляду.

04.12.2023 на адресу суду надійшла заява ТОВ "АГРОСПЕКТР-2022", в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 9261549,06 грн. В обґрунтування грошових вимог заявник посилається на рішення Господарського суду Чернігівської області, що підтверджує заборгованість боржника на користь даного кредитора.

04.12.2023 на адресу суду надійшла заява ТОВ "Інвестиційна компанія "ЕНЕРГОПАРТНЕР", в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 9703787,69 грн. В обґрунтування грошових вимог заявник посилається на рішення Господарського суду Чернігівської області та відкриті виконавчі провадження, що підтверджують заборгованість боржника на користь даного кредитора.

05.12.2023 на адресу суду надійшла заява СТОВ "БАТЬКІВЩИНА", в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 108167521,39 грн. В обґрунтування грошових вимог заявник посилається на ряд договорів, що укладені між зазначеним кредитором та боржником, що підтверджують заборгованість боржника на користь даного кредитора.

06.12.2023 на адресу суду надійшла заява Головного управління ДПС у Чернігівській області, в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 29872411,41 грн. В обґрунтування грошових вимог заявник посилається на наявність податкового боргу. 11.12.2023 зазначеним кредитором до суду подано заяву про залучення додаткових документів, зокрема доказів сплати судового збору у встановленому розмірі.

06.12.2023 на адресу суду надійшла заява Адвокатського об`єднання "ВІРТУС", в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 182938,84 грн. В обґрунтування грошових вимог заявник посилається на відкриті виконавчі провадження, що підтверджують заборгованість боржника на користь даного кредитора.

06.12.2023 на адресу суду надійшла заява ТОВ "МУЛЬТІ АГРАР ДНІПРО", в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 6172066,92 грн. В обґрунтування грошових вимог заявник посилається на відкриті виконавчі провадження, що підтверджують заборгованість боржника на користь даного кредитора.

06.12.2023 на адресу суду надійшла заява ТОВ "Інвестиційна компанія "ЕНЕРГОПАРТНЕР", в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 3532906,75 грн. В обґрунтування грошових вимог заявник посилається на рішення Господарського суду Чернігівської області та відкриті виконавчі провадження, що підтверджують заборгованість боржника на користь даного кредитора.

06.12.2023 на адресу суду надійшла заява ТОВ "АГРОСПЕКТР-2022", в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 1342196,69 грн. В обґрунтування грошових вимог заявник посилається на рішення Господарського суду Чернігівської області, що підтверджує заборгованість боржника на користь даного кредитора.

08.12.2023 на адресу суду надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю "С-ТРАНС АВТО", сформована в системі "Електронний суд" 07.12.2023, в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 368114,43 грн. В обґрунтування грошових вимог заявник посилається на рішення Господарського суду Чернігівської області та відкрите виконавче провадження, що підтверджують заборгованість боржника на користь даного кредитора.

08.12.2023 на адресу суду надійшла заява Фізичної особи-підприємця Глєбова Олександра Борисовича, сформована в системі "Електронний суд" 07.12.2023, в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 5 972843,40 грн. В обґрунтування грошових вимог заявник посилається на договір поставки, що укладений між зазначеним кредитором та боржником.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 11.12.2023 постановлено заяви про грошові вимоги ТОВ «АГРОСПЕКТР-2022», ТОВ «Інвестиційна компанія «ЕНЕРГОПАРТНЕР», СТОВ «Батьківщина», Головного управління ДПС у Чернігівській області, Адвокатського об`єднання «Віртус», ТОВ «МУЛЬТІ АГРАР ДНІПРО», ТОВ «С-ТРАНС АВТО», Фізичної особи-підприємця Глєбова Олександра Борисовича до боржника прийняти та приєднати до матеріалів справи, призначити розгляд заяви в попередньому засіданні; зобов`язано розпорядника майна арбітражного керуючого Лященко Павла Володимировича розглянути дані заяви з грошовими вимогами до боржника та до 25.12.2023 письмово повідомити суд про результати їх розгляду.

05.12.2023 на адресу суду надійшли заяви ОСОБА_3 , в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 1927000,00 грн; ОСОБА_4 , в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 1950000,00 грн; ОСОБА_5 , в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 2014960,00 грн; ОСОБА_6 , в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 1950000,00 грн; ОСОБА_7 , в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 1885000,00 грн; ОСОБА_8 , в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 2161000,00 грн.

Ухвалами Господарського суду Чернігівської області від 11.12.2023 постановлено зазначені заяви про грошові вимоги вказаних кредиторів до боржника прийняти та приєднати до матеріалів справи, призначити розгляд заяви в попередньому засіданні; зобов`язано розпорядника майна арбітражного керуючого Лященко Павла Володимировича розглянути дану заяву з грошовими вимогами до боржника та до 25.12.2023 письмово повідомити суд про результати їх розгляду.

07.12.2023 на адресу суду надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОТЕХ-АБ", сформована в системі "Електронний суд" 06.12.2023, в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 2475608,40 грн.

08.12.2023 на адресу суду надійшла заява Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України", в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 719996,50 грн.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 11.12.2023 постановлено заяви кредиторів ТОВ "АГРОТЕХ-АБ" та Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України" про визнання кредиторських вимог до боржника залишити без руху; зобов`язано кредиторів ТОВ "АГРОТЕХ-АБ" та Інститут сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України" протягом п`яти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху подати до господарського суду докази реєстрації відповідних електронних кабінетів в ЄСІТС; роз`яснено кредиторам ТОВ "АГРОТЕХ-АБ" та Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України", що в разі неусунення недоліків заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із заявою.

13.12.2023 кредитором Інститутом сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України до суду подано докази реєстрації електронного кабінету в ЄСІТС.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області 18.12.2023 постановлено заяву про грошові вимоги Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України до боржника прийняти та приєднати до матеріалів справи, зобов`язано розпорядника майна арбітражного керуючого Лященко Павла Володимировича розглянути заяву Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України" з грошовими вимогами до боржника та до 29.12.2023 письмово повідомити суд про результати її розгляду.

13.12.2023 Східним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції подано до суду клопотання про залучення до участі у справі про банкрутство, що обґрунтоване положеннями ст.3 Кодексу України з процедур банкрутства. Згідно зазначених положень державний орган з питань банкрутства сприяє створенню організаційних, економічних, інших умов, необхідних для реалізації процедур відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, у тому числі процедур банкрутства державних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області 18.12.2023 постановлено залучити Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції, як державний орган з питань банкрутства, до участі у справі про банкрутство Державного підприємства "Дослідне господарство "Іванівка" Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України".

02.01.2024 арбітражним керуючим подано до суду відзиви на заяви про грошові вимоги боржника, з зазначенням розміру визнаних грошових вимог.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 08.01.2024 заяву про грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОТЕХ-АБ" повернуто зазначеному кредитору без розгляду з підстав неусунення ним вимог суду щодо реєстрації електронного кабінету в ЄСІТС.

До початку судового засідання 10.01.2024 від кредиторів СТОВ "БАТЬКІВЩИНА", ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 надійшли клопотання про розгляд справи без їх участі.

Зазначені клопотання задоволені судом.

До початку судового засідання 10.01.2024 арбітражним керуючим подано до суду звіт про надіслання кредиторам повідомлення про результати розгляду грошових вимог з додатком.

Зазначений звіт прийнято судом та приєднано до матеріалів справи.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 10.01.2024 постановлено відкласти попереднє судове засідання на 06.02.2024.

22.01.2024 на адресу суду надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОТЕХ-АБ", сформована в системі "Електронний суд" 06.12.2023, в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 2479902,80 грн. В обґрунтування грошових вимог заявник посилається на рішення Господарського суду Чернігівської області та відкрите виконавче провадження, що підтверджують заборгованість боржника на користь даного кредитора.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області 30.01.2024 постановлено заяву про грошові вимоги ТОВ "АГРОТЕХ-АБ" до боржника прийняти та приєднати до матеріалів справи, зобов`язано розпорядника майна арбітражного керуючого Лященко Павла Володимировича розглянути заяву ТОВ "АГРОТЕХ-АБ" з грошовими вимогами до боржника та до 05.01.2024 письмово повідомити суд про результати її розгляду.

01.02.2024 року до суду через систему "Електронний суд" надійшла заява кредитора ТОВ "АГРОТЕХ-АБ" про участь представника у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду. Дане клопотання задоволено судом ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 02.02.2024.

02.02.2024 на адресу суду від кредитора ГУ ДПІ у Чернігівській області надійшли заперечення на повідомлення розпорядника майна щодо часткового визнання грошових вимог.

05.02.2024 на адресу суду від кредитора АО «ВІРТУС» надійшло клопотання про розгляд справи без його участі.

05.02.2024 на адресу суду від кредитора СТОВ «Батьківщина» надійшло клопотання про розгляд справи без його участі.

До початку судового засідання 06.02.2024 арбітражним керуючим подано до суду повідомлення про визнання кредиторських вимог ГУ ДПІ у Чернігівській області та ТОВ «АГРОТЕХ-АБ».

В судове засідання 06.02.2024 кредитори ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , АО "ВІРТУС", Інститут сільського господарства Північного Сходу НААН України", СТОВ «Батьківщина» не з`явились.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 06.02.2024 постановлено відкласти попереднє судове засідання на 29.02.2024 року.

22.02.2024 на адресу суду надійшла заява Фізичної особи-підприємця Орлянської Катерини Юріївни (направлена 16.02.2024 засобами поштового зв`язку), в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 373358,98 грн. В обґрунтування грошових вимог заявник посилається на Договір про надання послуг № 0410 від 04.10.2021, що укладений між ним та боржником, Акт виконаних робіт від 05.10.2021, що підписаний сторонами без зауважень.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 26.02.2024 постановлено дану заяву про грошові вимоги прийняти та приєднати до матеріалів справи, призначити розгляд зазначеної заяви з грошовими вимогами в попередньому засіданні 29.02.2024 року, зобов`язано розпорядника майна арбітражного керуючого Лященко Павла Володимировича розглянути заяву з грошовими вимогами до боржника та письмово повідомити суд про результати її розгляду.

27.02.2024 до суду через систему "Електронний суд" надійшло повідомлення арбітражного керуючого про визнання кредиторських вимог ФОП Орлянської Катерини Юріївни.

27.02.2024 до суду через систему "Електронний суд" надійшло клопотання ТОВ "АГРОТЕХ-АБ" про залучення до матеріалів справи додаткових документів.

27.02.2024 до суду представником боржника подано клопотання про залучення до матеріалів справи додаткових документів, а саме довідки боржника про наявність заборгованості з ЄСВ та військового збору.

28.02.2024 до суду надійшло клопотання ФОП Орлянської Катерини Юріївни про розгляд справи без участі заявника.

Розглянувши у попередньому судовому засіданні подані документи, суд встановив наступне.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 07.11.2023 року визнано грошові вимоги ОСОБА_1 (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ) до Державного підприємства "Дослідне господарство "Іванівка" Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України" у розмірі 230763,26 грн.

Матеріалами справи підтверджується, що арбітражним керуючим розглянуто та визнано кредиторські вимоги до боржника ТОВ "Мульті Аграр Дніпро" у сумі 22639158,08 грн, ТОВ "АГРОСПЕКТР-2022" у загальній сумі 10612325,55 грн, ТОВ "Інвестиційна компанія "ЕНЕРГОПАРТНЕР" у сумі 13245283,15 грн, СТОВ "БАТЬКІВЩИНА" у сумі 108167521,39 грн, Головного управління ДПС у Чернігівській області у сумі 29 872 414,41 грн, АО "ВІРТУС" у сумі 182938,84 грн, ТОВ "С-ТРАНС АВТО" у загальній сумі 372408,83 грн, ФОП Глєбова Олександра Борисовича у загальній сумі 5977137,80 грн, Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України" у загальній сумі 725364,50 грн, ОСОБА_3 у загальній сумі 1932368,00 грн, ОСОБА_4 у загальній сумі 1955368,00 грн, ОСОБА_5 у сумі 2020328,00 грн, ОСОБА_6 у загальній сумі 1955368,00 грн, ОСОБА_7 у загальній сумі 1 890 368,00 грн, ОСОБА_8 у загальній сумі 2166368,00 грн, ТОВ "АГРОТЕХ-АБ" у загальній сумі 2479902,80 грн, ФОП Орлянської К.Ю. в загальній сумі 367 302,98 грн.

Розглянувши у судовому засіданні заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "МУЛЬТІ АГРАР ДНІПРО", суд встановив наступне.

28.11.2023 на адресу суду надійшла заява ТОВ "МУЛЬТІ АГРАР ДНІПРО", в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 16158502,40 грн.

Мотивуючи заяву з грошовими вимогами заявник зазначив, що 21.07.2021 року ухвалою Господарського суду Чернігівської області у справі №927/517/21 затверджено мирову угоду між Товариством з обмеженою відповідальністю «Мульті Аграр Дніпро» та боржником, відповідно до п. 4 якої боржник зобов`язався сплатити на користь ТОВ «Мульті Аграр Дніпро» заборгованість у розмірі 2 083 520,00 грн поворотної фінансової допомоги та 15 750,00 грн суми сплаченого судового збору, шляхом перерахування коштів у строк до 30.09.2021 року на розрахунковий рахунок ТОВ «Мульті Аграр Дніпро».

У зв`язку з невиконанням боржником взятих на себе зобов`язань 21.10.2022 року державним виконавцем Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Чернігівській області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) за цією ухвалою Господарського суду Чернігівської області у справі №927/517/21 відкрито виконавче провадження №70130282.

21.07.2021 року ухвалою Господарського суду Чернігівської області у справі №927/519/21 затверджено мирову угоду між Товариством з обмеженою відповідальністю «Мульті Аграр Дніпро» та боржником, відповідно до п. 4 якої боржник зобов`язався сплатити на користь ТОВ «Мульті Аграр Дніпро» заборгованість у розмірі 5 245 320,00 грн. поворотної фінансової допомоги та 39 339,90 грн. суми сплаченого судового збору шляхом перерахування коштів у строк до 30.09.2021 року на розрахунковий рахунок ТОВ «Мульті Аграр Дніпро».

У зв`язку з невиконанням боржником взятих на себе зобов`язань 21.10.2022 року державним виконавцем Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Чернігівській області Північно-Східного міжрегіонального управлінця Міністерства юстиції (м. Суми) за цією ухвалою Господарського суду Чернігівської області у справі №927/519/21відкрито виконавче провадження №70130327.

02.08.2021 року ухвалою Господарського суду Чернігівської області у справі №927/522/21 затверджено мирову угоду між Товариством з обмеженою відповідальністю «Мульті Аграр Дніпро» та боржником, відповідно до п. 4 якої боржник зобов`язався сплатити на користь ТОВ «Мульті Аграр Дніпро» заборгованість у розмірі 1165000,00 грн поворотної фінансової допомоги та 8 737,50 грн. суми сплаченого судового збору, шляхом перерахування коштів у строк до 30.09. 2021 року на розрахунковий рахунок ТОВ «Мульті Аграр Дніпро».

У зв`язку з невиконанням боржником взятих на себе зобов`язань 21.10.2022 року державним виконавцем Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Чернігівській області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) за цією ухвалою Господарського суду Чернігівської області у справі №927/522/21 відкрито виконавче провадження №70130230.

30.05.2022 року рішенням Господарського суду Чернігівської області по справі №927/52/22 стягнуто з боржника на користь ТОВ «Мульті Аграр Дніпро» заборгованість у розмірі 150 000 грн поворотної фінансової допомоги, а також витрати зі сплати судового збору у розмірі 2 270 грн.

21.10.2022 року державним виконавцем Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Чернігівській області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) за цим рішенням Господарського суду Чернігівської області у справі №927/52/22 відкрито виконавче провадження №70134334.

24.05.2022 року рішенням Господарського суду Чернігівської області по справі №927/53/22 стягнуто з боржника на користь ТОВ «Мульті Аграр Дніпро» заборгованість у розмірі 4106952,64 грн, та 61604,29 грн судового збору.

21.10.2022 року державним виконавцем Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Чернігівській області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) за цим рішенням Господарського суду Чернігівської області у справі №927/53/22 відкрито виконавче провадження №70134088.

27.09.2016 року рішенням Господарського суду Чернігівської області по справі №927/707/16 стягнуто з боржника на користь ТОВ «Торговий Дім «Украгропром» заборгованість у розмірі 3 231 535,00 грн. та 48 473,03 грн. судового збору.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 03.03.2020 року у справі №927/707/16 замінено стягувача - ТОВ «Торговий Дім «Украгропром» на його правонаступника - ТОВ «Мульті Аграр Дніпро» в виконавчому документі - ухвалі Господарського суду Чернігівської області від 29.11.2019 року у справі №927/707/16 про затвердження мирової угоди.

21.10.2022 року державним виконавцем Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Чернігівській області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) за цією ухвалою Господарського суду Чернігівської області у справі №927/707/16 відкрито виконавче провадження №70130510.

Отже, судом встановлено, що сума безспірних грошових вимог боржника перед кредитором ТОВ "МУЛЬТІ АГРАР ДНІПРО", строк виконання яких настав, становить 16 158 502,40 грн, з яких - 14 946 991,00 грн. основного боргу, 767 904,00 грн. штрафу, 177 059,73 грн. пені, 31 810,16 грн. 3% річних, 58 562,75 грн. інфляційних втрат, 176 174,72 грн. сплаченого судового збору за рішеннями судів.

06.12.2023 на адресу суду надійшла заява ТОВ "МУЛЬТІ АГРАР ДНІПРО", в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 6172066,92 грн, з яких 1 038633,03 грн- 3% річних та 5 133 433,89 грн - інфляційні нарахування. Мотивуючи заяву з грошовими вимогами заявник зазначив, що у зв`язку з простроченням боргу згідно ухвал Господарського суду Чернігівської області про затвердження мирових угод в межа справ №927/517/21, №927/519/21, №927/522/21, а також за рішеннями Господарського суду Чернігівської області по справах №927/52/22, №927/53/22, №927/707/16, боржник зобов`язаний сплатити кредитору суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, а саме:

- з розрахунку суми заборгованості в розмірі 2 083 520,00 грн (справа №927/517/21) за період з01.10.2021 року до 06.11.2023 - 131 347,39 грн 3% річних, 718 894,95 грн інфляційних нарахувань;

- з розрахунку суми заборгованості в розмірі 5 245 320,00 грн (справа №927/519/21) за період з01.10.2021 року до 06.11.2023 - 330 670,72 грн 3% річних та 1 809 838,18 грн інфляційних нарахувань;

- з розрахунку суми заборгованості в розмірі 1 165 000,00 грн (справа №927/522/21) за період з01.10.2021 року до 06.11.2023 - 73 442,88 грн 3% річних та 401 970,04 грн інфляційних нарахувань;

- з розрахунку суми заборгованості в розмірі 150 000,00 грн (справа №927/52/22) за період з31.05.2022 року до 06.11.2023 - 6 472,60 грн 3% річних та 23152,11 грн інфляційних нарахувань;

- з розрахунку суми заборгованості в розмірі 3 071 616,00 грн. основного боргу (справа №927/53/22) за період з25.05.2022 року до 06.11.2023 - 134 057,10 грн 3% річних та 474 096,00 грн інфляційних нарахувань;

- з розрахунку суми заборгованості в розмірі 3 280 008,03 грн (справа №927/707/16) за період з01.03.2020 року до 06.11.2023 - 362 642,34 грн 3% річних та 1 705 482,61 грн інфляційних нарахувань.

Додаткові грошові вимоги кредитора обґрунтовані простроченням виконання боржником грошового зобов`язання, встановленого судовими рішеннями, які набрали законної сили, на примусове виконання яких були відкриті виконавчі провадження та судом було видано накази, що залишились не виконані боржником.

Згідно з ч. 4 ст. 75 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК) встановлено, що обставини, встановлені рішенням суду в господарській, цивільній або адміністративній справі, що набрало законної сили, не доказуються при розгляді іншої справи, у якій беруть участь ті самі особи або особа, стосовно якої встановлено ці обставини, якщо інше не встановлено законом.

Так, преюдиційні факти є обов`язковими при вирішенні інших справ та не підлягають доказуванню, оскільки їх істинність встановлено у рішенні, у зв`язку з чим немає необхідності встановлювати їх знову, піддаючи сумніву істинність та стабільність судового акта, який набрав законної сили (правовий висновок колегії суддів Касаційного господарського суду Верховного Суду в ухвалі від 26.03.2019 року у справі № 910/13862/15).

За змістом норми ч. 2 ст. 625 ЦК України нарахування інфляційних втрат на суму боргу та трьох процентів річних входять до складу грошового зобов`язання і є особливою мірою відповідальності боржника за прострочення грошового зобов`язання, оскільки виступають способом захисту майнового права та інтересу, який полягає у відшкодуванні матеріальних втрат кредитора від знецінення грошових коштів унаслідок інфляційних процесів та отриманні компенсації (плати) від боржника за користування утримуваними грошовими коштами, належними до сплати кредиторові.

Наявність і розмір невиконаних грошових зобов`язань боржника перед кредитором в розмірі 2 083 520,00 грн (справа №927/517/21), 5 245 320,00 грн (справа №927/519/21), 1 165 000,00 грн (справа №927/522/21), 150 000,00 грн (справа №927/52/22), 3 071 616,00 грн. основного боргу (справа №927/53/22), 3 280 008,03 грн (справа №927/707/16), встановлено рішеннями господарського суду Чернігівської області, які набрали законної сили, дає підстави для нарахування кредитором інфляційних витрат та 3 % річних за період прострочення цього грошового зобов`язання.

Враховуючи наведене вище та здійснивши арифметичний перерахунок сум заявлених грошових вимог, суд дійшов висновку, що грошові вимоги кредитора ТОВ «Мульті Аграр Дніпро» заявлені в установлений строк, підлягають визнанню та у відповідності до ч. 6 ст. 45, ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства, мають бути включені до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 8588,80 грн - до першої черги задоволення;

- 15 513 538,63 грн. (з яких - 14 946 991,00 грн. основного боргу, 31 810,16 грн. 3% річних (за рішеннями суду), 58 562,75 грн. інфляційних втрат(за рішеннями суду), 176 174,72 грн. сплаченого судового збору за рішеннями судів) та 6 172 066,92 грн. (з яких 1 038 633,03 грн. 3% річних, 5 133 433,89 грн. інфляційні нарахування) - до четвертої черги задоволення;

- 944 963,73 грн. неустойка (штраф, пеня) - до шостої черги задоволення.

Розглянувши у судовому засіданні заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОСПЕКТР-2022" , суд встановив наступне.

04.12.2023 на адресу суду надійшла заява ТОВ "АГРОСПЕКТР-2022", в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 9261549,06 грн.

Мотивуючи заяву з грошовими вимогами заявник зазначив, що 09.06.2022 року рішенням Господарського суду Чернігівської області у справі №927/51/22 стягнуто з Державного підприємства «Дослідне господарство «Іванівка» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України (ідентифікаційний код ЮО 00729853) на користь Українсько-Німецького Сільськогосподарського Підприємства з Іноземними Інвестиціями у формі Товариства з обмеженою відповідальністю «Мульті-Аграр Дніпро» 6824398,72 грн основного боргу, 1706 099,68 грн штрафу, 393384,53 грн пені, 70674,60 грн 3% річних, 130112,48 грн інфляційних втрат та 136870,05 грн судового збору

06.09.2022 року ухвалою Господарського суду Чернігівської області у справі №927/51/22 замінено у наказі Господарського суду Чернігівської області від 01.07.2022 року у справі №927/51/22 стягувача з Українсько-Німецького Сільськогосподарського Підприємства з Іноземними Інвестиціями у формі Товариства з обмеженою відповідальністю «Мульті-Аграр Дніпро» на Товариство з обмеженою відповідальністю «Агроспектр-2022».

Матеріали справи не містять доказів, що свідчили б про виконання боржником рішення суду по справі №927/51/22.

Здійснивши арифметичний перерахунок заявленої кредитором суми грошових вимог, суд встановив, що розмір грошових вимог в сумі 9 261 549,06 грн вказаний кредитором з помилкою і при перерахунку становить 9 261 540,06 грн.

Отже, судом встановлено, що сума безспірних грошових вимог боржника перед кредитором ТОВ "АГРОСПЕКТР-2022", строк виконання яких настав, становить 9 261 540,06 грн, з яких - 6 824 398,72 грн. основного боргу, 1 706 099,68 грн. штрафу, 393 384,53 грн. пені, 70 674,60 грн. 3% річних, 130 112,48 грн. інфляційних втрат, 136 870,05 грн. сплаченого судового збору за рішенням Господарського суду Чернігівської обл. у справі №927/51/22 від 09.06.2022 р.

06.12.2023 на адресу суду надійшла заява ТОВ "АГРОСПЕКТР-2022", в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 1342196,69 грн, з яких 3% річних в розмірі 288 868,38 грн, та інфляційні нарахування в розмірі 1 053 328,31 грн. Мотивуючи заяву з грошовими вимогами заявник зазначив, що у зв`язку з простроченням боргу згідно рішення Господарського суду Чернігівської області по справах №927/51/22, боржник зобов`язаний сплатити кредитору суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, а саме:

- з розрахунку суми заборгованості в розмірі 6 824 398,72 грн основного боргу за період з10.06.2022 року до 06.11.2023 - 288 868,38 грн 3% річних та 1 053 328,31 грн інфляційних нарахувань.

Додаткові грошові вимоги кредитора обґрунтовані простроченням виконання боржником грошового зобов`язання, встановленого судовим рішенням у справі № 927/51/22, яке набрало законної сили, на примусове виконання якого судом було видано наказ, що залишився не виконаним боржником.

Згідно з ч. 4 ст. 75 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК) встановлено, що обставини, встановлені рішенням суду в господарській, цивільній або адміністративній справі, що набрало законної сили, не доказуються при розгляді іншої справи, у якій беруть участь ті самі особи або особа, стосовно якої встановлено ці обставини, якщо інше не встановлено законом.

Так, преюдиційні факти є обов`язковими при вирішенні інших справ та не підлягають доказуванню, оскільки їх істинність встановлено у рішенні, у зв`язку з чим немає необхідності встановлювати їх знову, піддаючи сумніву істинність та стабільність судового акта, який набрав законної сили (правовий висновок колегії суддів Касаційного господарського суду Верховного Суду в ухвалі від 26.03.2019 року у справі № 910/13862/15).

За змістом норми ч. 2 ст. 625 ЦК України нарахування інфляційних втрат на суму боргу та трьох процентів річних входять до складу грошового зобов`язання і є особливою мірою відповідальності боржника за прострочення грошового зобов`язання, оскільки виступають способом захисту майнового права та інтересу, який полягає у відшкодуванні матеріальних втрат кредитора від знецінення грошових коштів унаслідок інфляційних процесів та отриманні компенсації (плати) від боржника за користування утримуваними грошовими коштами, належними до сплати кредиторові.

Наявність і розмір невиконаних грошових зобов`язань боржника перед кредитором в розмірі 6 824 398,72 грн основного боргу, встановлено рішенням господарського суду Чернігівської області по справі №927/51/22, яке набрало законної сили, дає підстави для нарахування кредитором інфляційних витрат та 3 % річних за період прострочення цього грошового зобов`язання

Враховуючи наведене вище та здійснивши арифметичний перерахунок сум заявлених грошових вимог, суд дійшов висновку, що грошові вимоги кредитора ТОВ "АГРОСПЕКТР-2022" заявлені в установлений строк, підлягають визнанню та у відповідності до ч. 6 ст. 45, ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства, мають бути включені до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 8588,80 грн. - до першої черги задоволення;

7 162 055,85 грн. (з яких - 6 824 398,72 грн. основного боргу, 70 674,60 грн. 3% річних, 130 112,48 грн. інфляційних втрат, 136 870,05 грн. сплаченого судового збору за рішенням суду) та 1 342 196,69 грн. (з яких - 288 868,38 грн. 3% річних, 1 053 328,31 грн. інфляційних втрат) - до четвертої черги задоволення;

- 2 099 484,21 грн. неустойка (штраф, пеня) - до шостої черги задоволення.

Розглянувши у судовому засіданні заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційна компанія "ЕНЕРГОПАРТНЕР", суд встановив наступне.

04.12.2023 на адресу суду надійшла заява ТОВ "Інвестиційна компанія "ЕНЕРГОПАРТНЕР", в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 9703787,69 грн.

Мотивуючи заяву з грошовими вимогами заявник зазначив, що 12.08.2021 року ухвалою Господарського суду Чернігівської області у справі №927/518/21 затверджено мирову угоду між Товариством з обмеженою відповідальністю «Інвестиційна компанія «Енергопартнер» та боржником , відповідно до п. 3 якої боржник зобов`язався сплатити на користь ТОВ "Інвестиційна компанія "ЕНЕРГОПАРТНЕР" 1 589 584,05 грн. 05 коп., що складається з 1 389 515,00 грн. основного боргу, 64 014,36 грн. 3% річних, 136 054,69 грн. інфляційних нарахувань, та 11 921,88 грн. (50 відсотків) суми сплаченого судового збору, шляхом перерахування коштів у строк до 30.09.2021 року на розрахунковий рахунок ТОВ "Інвестиційна компанія "ЕНЕРГОПАРТНЕР".

У зв`язку з невиконанням боржником взятих на себе зобов`язань 21.10.2022 року державним виконавцем Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Чернігівській області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) за цією ухвалою Господарського суду Чернігівської області у справі №927/518/21 відкрито виконавче провадження №70130108.

21.07.2021 року ухвалою Господарського суду Чернігівської області по справі №927/521/21 затверджено мирову угоду між Товариством з обмеженою відповідальністю «Інвестиційна компанія «Енергопартнер» та боржником , відповідно до п. 4 якої боржник зобов`язується сплатити на користь ТОВ "Інвестиційна компанія "ЕНЕРГОПАРТНЕР" 8 041 966,92 грн., що складається з 6 883 694,30 грн. основного боргу, 400 746,49 грн. 3% річних, 757 526,13 грн. інфляційних нарахування, та 60 314,75 грн. (50 відсотків) суми сплаченого судового збору, шляхом перерахування коштів у строк до 30.09.2021 року на розрахунковий рахунок ТОВ "Інвестиційна компанія "ЕНЕРГОПАРТНЕР".

Матеріали справи не містять доказів, що свідчили б про виконання боржником рішення суду по справі №927/521/21.

Здійснивши арифметичний перерахунок заявленої кредитором суми грошових вимог, суд встановив, що розмір грошових вимог в сумі 9703787,69 грн боргу вказаний кредитором з помилкою і при перерахунку становить 9703787,60 грн.

Отже, судом встановлено, що сума безспірних грошових вимог боржника перед кредитором ТОВ "Інвестиційна компанія "ЕНЕРГОПАРТНЕР", строк виконання яких настав, становить 9 703 787,60 грн, з яких 8 273 209,30 грн. основний борг, 464 760,85 грн. 3% річних, 893 580,82 грн. інфляційні нарахування, 72 236,63 грн. сплаченого судового збору за рішенням суду.

06.12.2023 на адресу суду надійшла заява ТОВ "Інвестиційна компанія "ЕНЕРГОПАРТНЕР", в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 3 532 906,75 грн, з яких 3% річних в розмірі 567 318,91 грн. та інфляційні нарахування в розмірі 2 965 587,84 грн. Мотивуючи заяву з грошовими вимогами заявник зазначив, що у зв`язку з простроченням боргу згідно ухвал Господарського суду Чернігівської області про затвердження мирових угод в межа справ №927/518/21, №927/521/21, боржник зобов`язаний сплатити кредитору суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, а саме:

- з розрахунку суми заборгованості в розмірі 1 389 515,00 грн основного боргу (справа №927/518/21) за період з13.08.2021 року до 06.11.2023 - 93 192,68 грн 3% річних, 498 081,05 грн інфляційних нарахувань;

- з розрахунку суми заборгованості в розмірі 6 883 694,30 грн (справа №927/521/21) за період з22.07.2021 року до 06.11.2023 - 474 126,23 грн 3% річних та 2 467 506,79 грн інфляційних нарахувань.

Додаткові грошові вимоги кредитора обґрунтовані простроченням виконання боржником грошового зобов`язання, встановленого судовим рішенням у справі № 927/518/21 та №927/521/21, які набрали законної сили, проте залишились не виконаними боржником.

Згідно з ч. 4 ст. 75 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК) встановлено, що обставини, встановлені рішенням суду в господарській, цивільній або адміністративній справі, що набрало законної сили, не доказуються при розгляді іншої справи, у якій беруть участь ті самі особи або особа, стосовно якої встановлено ці обставини, якщо інше не встановлено законом.

Так, преюдиційні факти є обов`язковими при вирішенні інших справ та не підлягають доказуванню, оскільки їх істинність встановлено у рішенні, у зв`язку з чим немає необхідності встановлювати їх знову, піддаючи сумніву істинність та стабільність судового акта, який набрав законної сили (правовий висновок колегії суддів Касаційного господарського суду Верховного Суду в ухвалі від 26.03.2019 року у справі № 910/13862/15).

За змістом норми ч. 2 ст. 625 ЦК України нарахування інфляційних втрат на суму боргу та трьох процентів річних входять до складу грошового зобов`язання і є особливою мірою відповідальності боржника за прострочення грошового зобов`язання, оскільки виступають способом захисту майнового права та інтересу, який полягає у відшкодуванні матеріальних втрат кредитора від знецінення грошових коштів унаслідок інфляційних процесів та отриманні компенсації (плати) від боржника за користування утримуваними грошовими коштами, належними до сплати кредиторові.

Наявність і розмір невиконаних грошових зобов`язань боржника перед кредитором в розмірі 1 389 515,00 грн основного боргу (справа №927/518/21) та 6 883 694,30 грн (справа №927/521/21), встановлено рішеннями господарського суду Чернігівської області, які набрали законної сили, дає підстави для нарахування кредитором інфляційних витрат та 3 % річних за період прострочення цього грошового зобов`язання.

Враховуючи наведене вище та здійснивши арифметичний перерахунок сум заявлених грошових вимог, суд дійшов висновку, що грошові вимоги кредитора ТОВ "Інвестиційна компанія "ЕНЕРГОПАРТНЕР" заявлені в установлений строк, підлягають визнанню та у відповідності до ч. 6 ст. 45, ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства, мають бути включені до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 8588,80 грн - до першої черги задоволення;

- 9 703 787,60 грн. (з яких 8 273 209,30 грн. основний борг, 464 760,85 грн. 3% річних, 893 580,82 грн. інфляційні нарахування, 72 236,63 грн. сплаченого судового збору за рішеннями судів) та 3 532 906,75 грн. (з яких 567 318,91 грн. 3% річних, 2 965 587,84 грн. інфляційні нарахування) - до четвертої черги задоволення.

Розглянувши у судовому засіданні заяву Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "БАТЬКІВЩИНА", суд встановив наступне.

05.12.2023 на адресу суду надійшла заява СТОВ "БАТЬКІВЩИНА", в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 108 167 521,39 грн.

Мотивуючи заяву з грошовими вимогами заявник посилається на договір постачання № 01/07-2022КОР від 01.07.2022 укладений між СTOB «Батьківщина», як Постачальником, та боржником, як Покупцем, відповідно до умов якого Постачальник зобов`язується поставити та передати у власність Покупця Товар (зерновідходи кукурудзи та пшениці) згідно з умовами і в порядку, передбаченому цим договором, а Покупець зобов`язується прийняти і оплатити Товар.

29.08.2022 між СTOB «Батьківщина», як Постачальником, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Покупцем, укладено додаткову угоду № 1 до договору постачання № 01/07-2022КОР від 01.07.2022 року.

01.06.2023 р. між СTOB «Батьківщина», як Постачальником, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Покупцем, укладено додаткову угоду № 2 до договору постачання № 01/07-2022КЮР від 01.07.2022 року.

Відповідно до п. 3.1 даного договору в редакції додаткової угоди № 2 до нього термін відвантаження (передачі) Товару: до 31 жовтня 2023 року включно.

Як зазначено в п. 2.1 даного договору в редакції додаткової до нього угоди від 02.10.2023 р., оплата Товару здійснюється Покупцем у національній валюті України у безготівковій формі шляхом перерахування грошових коштів на поточний рахунок Постачальника до 03.11.2023 р.

На виконання умов даного договору TOB «Батьківщина» передало, а ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН прийняло товар загальною вартістю 2752306,10 грн, що підтверджується видатковими накладними, що містяться в матеріалах справи.

Відповідно до статті 526 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

За приписами ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Матеріали справи не містять доказів, що свідчили б про виконання боржником зобов`язання щодо оплати поставленого товару на суму 2752306,10 грн.

На підтвердження грошових вимог заявник посилається на договір постачання № 01/07-2022КОР/2 від 01.07.2022 укладений між СTOB «Батьківщина», як Постачальником, та боржником, як Покупцем, відповідно до умов якого Постачальник зобов`язується поставити та передати у власність Покупця Товар згідно з умовами і в порядку, передбаченому цим договором, а Покупець зобов`язується прийняти і оплатити Товар.

29.08.2022 між СTOB «Батьківщина», як Постачальником, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Покупцем, укладено додаткову угоду № 1 до договору постачання № 01/07- 2022КОР/2 від 01.07.2022 року.

01.06.2023 р. між СTOB «Батьківщина», як Постачальником, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Покупцем, укладено додаткову угоду № 2 до договору постачання № 01/07- 2022КОР/2 від 01.07.2022 року.

Відповідно до п. 3.1 даного договору в редакції додаткової угоди № 2 до нього термін відвантаження (передачі) Товару: до 31 жовтня 2023 року включно.

Як зазначено в п. 2.1 даного договору в редакції додаткової до нього угоди від 02.10.2023 р., оплата Товару здійснюється Покупцем у національній валюті України у безготівковій формі шляхом перерахування грошових коштів на поточний рахунок Постачальника до 03.11.2023 р.

На виконання умов даного договору TOB «Батьківщина» передало, а ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН прийняло товар загальною вартістю 1707233,55 грн.

Відповідно до статті 526 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

За приписами ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Матеріали справи не містять доказів, що свідчили б про виконання боржником зобов`язання щодо оплати поставленого товару на суму 1707233,55 грн. Зобов`язання Боржника з оплати товару припинені частково шляхом зарахування зустрічних однорідних вимог на суму 186752,24 грн згідно укладеної між сторонами угоди про зарахування зустрічних однорідних вимог від 30.09.2023 ( п.5.1.9.)

Таким чином, загальна сума заборгованості Боржника перед TOB «Батьківщина» по оплаті даного товару, строк сплати якої наступив, становить 1520481,31 грн.

На підтвердження грошових вимог заявник посилається на договір оренди сільськогосподарської техніки без екіпажа № 04/07/2022 від 04.07.2022 відповідно до умов якого в порядку та на умовах, визначених цим Договором, Орендодавець зобов`язується передати за плату Орендареві у строкове користування, а Орендар зобов`язується прийняти у строкове користування сільськогосподарську техніку, що визначена у цьому Договорі (надалі іменується

«об`єкт оренди»), та зобов`язується сплачувати Орендодавцеві орендну плату відповідно до умов цього Договору.

Згідно додатку № 1 до цього договору в оренду передається JOHN DEERE 8330 трактор колісний (25408СВ) 2007 року випуску, свідоцтво про державну реєстрацію EE 039923 + Борона диска важка «Корвет 6.6», БЕЛАРУС 892.2 трактор колісний ( НОМЕР_3 ) 2020 року випуску, свідоцтво про державну реєстрацію ОМ 135231 + ПР-Ф-145 Прес- підборщик рулонний, JOHN DEERE 8330 трактор колісний ( НОМЕР_4 ) 2007 року випуску, свідоцтво про державну реєстрацію EE 039923 + CASE TIGER МАТЕ II (шир. захв. 12,34 культиватор широкозахватний, модель номер 200, 2012 року виписку, заводський номер НОМЕР_5 .

На виконання умов даного договору СTOB «Батьківщина» передало, а Боржник прийняв вказану у договорі техніку, що підтверджується актом № 1 від 04.07.2022 р. прийому - передачі об`єкта оренди в оренду по договору № 04/07/2022 від 04 липня 2022 року оренди сільськогосподарської техніки без екіпажа, актом № 2 від 05.07.2022 р. прийому - передачі об`єкта оренди в оренду по договору № 04/07/2022 від 04 липня 2022 року оренди сільськогосподарської техніки без екіпажа, актом № 3 від 04.07.2022 р. прийому - передачі об`єкта оренди в оренду по договору № 04/07/2022 від 04 липня 2022 року оренди сільськогосподарської техніки без екіпажа.

Між СTOB «Батьківщина», як Виконавцем, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Замовником, підписані акти надання послуг, відповідно до яких Виконавцем були виконані за даним договором наступні роботи (надані такі послуги) : оренда самохідних машин чи механізмів без екіпажу на загальну суму 1165237,30 грн, що підтверджується актами надання послуг, що містяться в матеріалах справи.

Відповідно до статті 526 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

За приписами ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Матеріали справи не містять доказів, що свідчили б про виконання боржником зобов`язання щодо оплати за вказаним договором оренди в розмірі 1165237,30 грн.

На підтвердження грошових вимог заявник посилається на договір оренди транспортних засобів № 05/07/2022 від 05.07.2022 відповідно до умов якого в порядку та на умовах, визначених цим Договором, Орендодавець зобов`язується передати за плату Орендареві транспортні засоби (надалі іменується «об`єкт оренди») у строкове користування, а Орендар зобов`язується прийняти їх у строкове користування на умовах визначених у цьому Договорі та зобов`язується сплачувати Орендодавцеві орендну плату відповідно до умов цього Договору.

Згідно додатку № 1 до цього договору в оренду передається пікап загальний вантажний TOYOTA HILUX (державний номерний знак НОМЕР_6 ) 2017 рок випуску, свідоцтво про державну реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_7 та універсал В загальний легковий, LADA модель 2121140 (державний номерний знак НОМЕР_8 ) 2015 року випуску, свідоцтво про державну реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_9 .

На виконання умов даного договору СTOB «Батьківщина» передало, а Боржник прийняв вказані у договорі транспортні засоби, що підтверджується актом № 1 від прийому - передачі об`єкта оренди в оренду по договору № 05/07/2022 від 05 липня 2022 року оренди транспортних засобів, актом № 2 від 11.07.2022 р. прийому - передачі об`єкта оренди в оренду по договору № 05/07/2022 від 05 липня 2022 року оренди транспортних засобів.

Між СTOB «Батьківщина», як Виконавцем, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Замовником, підписані акти надання послуг, відповідно до яких Виконавцем були виконані за даним договором роботи на загальну суму 552258,08 грн.

Відповідно до статті 526 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

За приписами ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Зобов`язання Боржника зі сплати орендної плати припинені частково шляхом зарахування зустрічних однорідних вимог на суму :

412258,08 грн. - згідно укладеної між сторонами угоди про зарахування зустрічних однорідних вимог від 30.06.2023 р. (п. 5.1.1);

105000,00 грн. - згідно укладеної між сторонами угоди про зарахування зустрічних однорідних вимог від 30.09.2023 р.

Таким чином, загальна сума заборгованості Боржника перед TOB «Батьківщина» по сплаті орендної плати за цим договором, строк сплати якої наступив, становить 35000,00 грн.

На підтвердження грошових вимог заявник посилається на договір підряду на виконання механізованих сільськогосподарських робіт № 04/07/2022 від 04.07.2022, що укладений між СTOB «Батьківщина», як Підрядником, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Замовником, відповідно до умов якого Замовник доручає, а Підрядник зобов`язується на свій ризик виконати спеціалізованою технікою (яка перебуває у власності Підрядника) на земельних ділянках, що перебувають у користуванні Замовника, у відповідності до умов цього Договору, сільськогосподарські роботи (надалі - «Роботи») на наданих Замовником сільськогосподарських полях/угіддях (що перебувають у користуванні Замовника на праві постійного користування), а Замовник зобов`язується прийняти ці роботи та оплатити їх на умовах вказаних у цьому Договорі.

16.08.2022 між СTOB «Батьківщина», як Постачальником, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Покупцем, укладено додаткову угоду до договору підряду на виконання механізованих сільськогосподарських робіт № 04/07/2022 від 04.07.2022. Як зазначено в п. 6.1 даного договору в редакції додаткової до нього угоди від 16.08.2022 р, розрахунок за виконані Підрядником роботи проводиться на підставі оформлених сторонами Актів виконаних робіт до 31 серпня 2022 року.

На виконання умов даного договору СTOB «Батьківщина» виконало, а Боржник прийняв роботи на загальну суму 2556588,00 грн, що підтверджується підписаним між сторонами актом надання послуг від 16.08.2022 р. № 367 на загальну суму 2556588,00 грн.

Відповідно до статті 526 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

За приписами ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Матеріали справи не містять доказів, що свідчили б про виконання боржником зобов`язання щодо оплати прийнятих робіт в розмірі 2 556 588,00 грн.

На підтвердження грошових вимог заявник посилається на договір підряду на виконання механізованих сільськогосподарських робіт № 22/07/2022 від 22.07.2022 , що укладений між СTOB «Батьківщина», як Підрядником, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Замовником, відповідно до умов якого Замовник доручає, а Підрядник зобов`язується на свій ризик виконати спеціалізованою технікою (яка перебуває у власності Підрядника) на земельних ділянках, що перебувають у користуванні Замовника, у відповідності до умов цього Договору, сільськогосподарські роботи (надалі - «Роботи») на наданих Замовником сільськогосподарських полях/угіддях (що перебувають у користуванні Замовника на праві постійного користування), а Замовник зобов`язується прийняти ці роботи та оплатити їх на умовах вказаних у цьому Договорі.

На виконання умов даного договору TOB «Батьківщина» виконало, а Боржник прийняв роботи на загальну суму 11437969,80 грн., що підтверджується підписаними між сторонами актами надання послуг, що містяться в матеріалах справи.

Відповідно до статті 526 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

За приписами ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Матеріали справи не містять доказів, що свідчили б про виконання боржником зобов`язання щодо оплати прийнятих робіт в розмірі 11437969,80 грн.

На підтвердження грошових вимог заявник посилається на договір підряду на виконання механізованих сільськогосподарських робіт № 29/12/2022 від 29.12.2022 , що укладений між СTOB «Батьківщина», як Підрядником, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Замовником, відповідно до умов якого Замовник доручає, а Підрядник зобов`язується на свій ризик виконати спеціалізованою технікою (яка перебуває у власності Підрядника) на земельних ділянках, що перебувають у користуванні Замовника, у відповідності до умов цього Договору, сільськогосподарські роботи (надалі - «Роботи») на наданих Замовником сільськогосподарських полях/угіддях (що перебувають у користуванні Замовника на праві постійного користування), а Замовник зобов`язується прийняти ці роботи та оплатити їх на умовах вказаних у цьому Договорі.

На виконання умов даного договору СTOB «Батьківщина» виконало, а Боржник прийняв наступні роботи на загальну суму 13487316,00 грн., що підтверджується підписаними між сторонами актами надання послуг, що містяться в матеріалах справи.

Відповідно до статті 526 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

За приписами ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Матеріали справи не містять доказів, що свідчили б про виконання боржником зобов`язання щодо оплати прийнятих робіт в розмірі 13487316,00 грн.

На підтвердження грошових вимог заявник посилається на договір про надання послуг № 01-07/2022 від 01.07.2022, що укладений між СTOB «Батьківщина», як Виконавцем, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Замовником, відповідно до умов якого в порядку та на умовах, визначених цим Договором, Виконавець зобов`язується за замовленням Замовника надавати за плату автомобільні послуги по перевезенню вантажів власною технікою до пункту призначення визначеного Замовником, а Замовник зобов`язується ці послуги Виконавцю оплатити.

На виконання умов даного договору СTOB «Батьківщина» надало, а Боржник прийняв послуги з перевезення вантажів на загальну суму 7986678,00 грн., що підтверджується підписаними між сторонами актами надання послуг, що містяться в матеріалах справи.

Відповідно до статті 526 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

За приписами ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Матеріали справи не містять доказів, що свідчили б про виконання боржником зобов`язання щодо оплати наданих послуг в розмірі 7986678,00 грн.

На підтвердження грошових вимог заявник посилається на договір постачання № 01/09-2023 від 01.09.2023, що укладений між СTOB «Батьківщина», як Постачальником, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Покупцем, відповідно до умов якого Постачальник зобов`язується поставити та передати у власність Покупця Товар згідно з умовами і в порядку, передбаченому цим договором, а Покупець зобов`язується прийняти і оплатити Товар.

Згідно п. 1.2 даного договору по цьому договору поставляється Товар, загальною вартістю 5316219,36 грн.

Як зазначено в п. 2.1 даного договору в редакції додаткової до нього угоди від 02.10.2023 р, оплата Товару здійснюється Покупцем у національній валюті України у безготівковій формі шляхом перерахування грошових коштів на поточний рахунок Постачальника до 03.11.2023 р.

На виконання умов даного договору TOB «Батьківщина» передало, а ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН прийняло вказаний у договорі товар, згідно видаткової накладної від 30.09.2023 р. № 1357 на суму 5316219,36 грн, що міститься в матеріалах справи.

Відповідно до статті 526 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

За приписами ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Матеріали справи не містять доказів, що свідчили б про виконання боржником зобов`язання щодо оплати поставленого товару в розмірі 5316219,36 грн.

На підтвердження грошових вимог заявник посилається на договір постачання № 02/08-2023 від 02.08.2023, що укладений між СTOB «Батьківщина», як Постачальником, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Покупцем, відповідно до умов якого Постачальник зобов`язується поставити та передати у власність Покупця Товар згідно з умовами і в порядку, передбаченому цим договором, а Покупець зобов`язується прийняти і оплатити Товар.

Згідно п. 1.2 даного договору по цьому договору поставляється товар загальною вартістю 12235880,17 грн.

Як зазначено в п. 2.1 даного договору в редакції додаткової до нього угоди від 02.10.2023 р., оплата Товару здійснюється Покупцем у національній валюті України у безготівковій формі шляхом перерахування грошових коштів на поточний рахунок Постачальника до 03.11.2023 р.

На виконання умов даного договору TOB «Батьківщина» передало, а ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН прийняло вказаний у договорі товар загальною вартістю 12235880,17 грн, що підтверджується видатковими накладними, що містяться в матеріалах справи.

Матеріали справи не містять доказів, що свідчили б про виконання боржником зобов`язання щодо оплати поставленого товару в розмірі 12235880,17 грн.

На підтвердження грошових вимог заявник посилається на договір постачання № 03/07-2022 від 03.07.2022, що укладений між СTOB «Батьківщина», як Постачальником, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Покупцем, відповідно до умов якого Постачальник зобов`язується поставити та передати у власність Покупця Товар згідно з умовами і в порядку, передбаченому цим договором, а Покупець зобов`язується прийняти і оплатити Товар.

Згідно п. 1.2 даного договору в редакції додаткової до нього угоди від 29.09.2022 р. по цьому договору поставляється наступний Товар, дозволений для використання на території України : Лаудіс 30 WG. ВГ, Меро к.е., Барітон Супер 97,5 % к.т. (5л), Гаучо Ево 46,6% т.к.с. (5л), Гаучо Ево 27,5 % т.к.с. (5л).

На виконання умов даного договору СTOB «Батьківщина» передало ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН вказаний у договорі товар загальною вартістю 12513532,06 грн, що підтверджується видатковими накладними, що містяться в матеріалах справи.

Відповідно до статті 526 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

За приписами ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Матеріали справи не містять доказів, що свідчили б про виконання боржником зобов`язання щодо оплати поставленого товару в розмірі 12513532,06 грн.

На підтвердження грошових вимог заявник посилається на договір постачання № 05/04-2023 від 05.04.2023, що укладений між СTOB «Батьківщина», як Постачальником, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Покупцем, відповідно до умов якого Постачальник зобов`язується поставити та передати у власність Покупця Товар згідно з умовами і в порядку, передбаченому цим договором, а Покупець зобов`язується прийняти і оплатити Товар.

Згідно п. 1.2 даного договору по цьому договору поставляється наступний Товар, дозволений для використання на території України, а саме насіння кукурудзи в асортименті загальною вартістю 10872267,04 грн.

На виконання умов даного договору СTOB «Батьківщина» передало, а ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН прийняло вказаний у договорі товар, а саме насіння кукурудзи в асортименті загальною вартістю 10872267,04 грн. згідно видаткової накладної від 16.06.2023 № 596, що міститься в матеріалах справи, на суму 10872267,04 грн.

Відповідно до статті 526 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

За приписами ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Матеріали справи не містять доказів, що свідчили б про виконання боржником зобов`язання щодо оплати поставленого товару в розмірі 10872267,04 грн.

На підтвердження грошових вимог заявник посилається на договір постачання № 05/04-2023/1 від 05.04.2023, що укладений між СTOB «Батьківщина», як Постачальником, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Покупцем, відповідно до умов якого Постачальник зобов`язується поставити та передати у власність Покупця Товар згідно з умовами і в порядку, передбаченому цим договором, а Покупець зобов`язується прийняти і оплатити Товар.

Згідно п. 1.2 даного договору по цьому договору поставляється наступний Товар, загальною вартістю 7685362,70 грн.

На виконання умов даного договору СTOB «Батьківщина» передало ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН вказаний у договорі товар загальною вартістю 7685362,70 грн згідно видаткової накладної від 16.06.2023 р. № 598, що міститься в матеріалах справи, на суму 7685362,70 грн.

Відповідно до статті 526 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

За приписами ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Матеріали справи не містять доказів, що свідчили б про виконання боржником зобов`язання щодо оплати поставленого товару в розмірі 7685362,70 грн.

На підтвердження грошових вимог заявник посилається на договір постачання № 05/04-2023/2 від 05.04.2023, що укладений між СTOB «Батьківщина», як Постачальником, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Покупцем, відповідно до умов якого Постачальник зобов`язується поставити та передати у власність Покупця Товар згідно з умовами і в порядку, передбаченому цим договором, а Покупець зобов`язується прийняти і оплатити Товар.

Згідно п. 1.2 даного договору по цьому договору поставляється Товар загальною вартістю 12384002,40 грн.

На виконання умов даного договору СTOB «Батьківщина» передало ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН вказаний у договорі товар загальною вартістю 12384002,40 грн. згідно видаткової накладної від 16.06.2023 р. № 592, що міститься в матеріалах справи, на суму 12384002,40 грн.

Відповідно до статті 526 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

За приписами ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Матеріали справи не містять доказів, що свідчили б про виконання боржником зобов`язання щодо оплати поставленого товару в розмірі 12384002,40 грн.

На підтвердження грошових вимог заявник посилається на договір підряду на виконання механізованих сільськогосподарських робіт № 02/09/2023 від 02.09.2023 , що укладений між СTOB «Батьківщина», як Підрядником, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Замовником, відповідно до умов якого Замовник доручає, а Підрядник зобов`язується на свій ризик виконати спеціалізованою технікою (яка перебуває у власності Підрядника) на земельних ділянках, що перебувають у користуванні Замовника, у відповідності до умов цього Договору, сільськогосподарські роботи (надалі - «Роботи») на наданих Замовником сільськогосподарських полях/угіддях (що перебувають у користуванні Замовника на праві постійного користування), а Замовник зобов`язується прийняти ці роботи та оплатити їх на умовах вказаних у цьому Договорі.

Як зазначено в п. 6.1 даного договору, розрахунок за виконані Підрядником роботи проводиться на підставі оформлених сторонами Актів виконаних робіт до 30.10.2023 року.

На виконання умов даного договору СTOB «Батьківщина» виконало, а Боржник прийняв роботи на загальну суму 2615136,00 грн, що підтверджується підписаним між сторонами актом надання послуг від 09.10.2023 р. № 1360, що міститься в матеріалах справи, на суму 2615136,00 грн.

Відповідно до статті 526 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

За приписами ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Матеріали справи не містять доказів, що свідчили б про виконання боржником зобов`язання щодо оплати виконаних робіт в розмірі 2615136,00 грн.

На підтвердження грошових вимог заявник посилається на договір про надання поворотної фінансової допомоги № 16/09/2021, що укладений між СTOB «Батьківщина», як Позикодавцем, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Позичальником, відповідно до умов якого Позикодавець надає Позичальнику кошти у вигляді поворотної фінансової допомоги, а Позичальник зобов`язується повернути надані грошові кошти в порядку та на умовах, передбачених цим Договором.

Як зазначено в п. 1.2 даного договору, поворотна фінансова допомога - сума грошових коштів у національній валюті України, передана платнику податку в користування на визначений строк відповідно до цього Договору, який не передбачає нарахування процентів або надання інших видів компенсацій як плати за користування такими коштами, та є обов`язковою до повернення.

Відповідно до п. 2.1 даного договору сума допомоги за цим Договором становить 3000000,00 грн.

Як зазначено в п. 3.1 даного договору, строк на який надається поворотна фінансова допомога Позичальнику - до 31.12.2021 року.

В п. 4.3 даного договору йдеться про те, що по закінченні строку, вказаного в п. 3.1 цього Договору, Позичальник зобов`язується протягом 1 (одного) календарного дня повернути суму поворотної фінансової допомоги.

На виконання умов даного договору СTOB «Батьківщина» в якості поворотної фінансової допомоги перерахувало Боржнику в безготівковій формі на поточний рахунок грошові кошти в загальній сумі 3225000,00 грн. згідно платіжних доручень від 17.09.2021 р. № 757 на суму 2270000,00 грн. та від 12.10.2021 р.№822 на суму 955000,00 грн, копії яких містяться в матеріалах справи.

Матеріали справи не містять доказів, що свідчили б про виконання боржником зобов`язання щодо повернення поворотної фінансової допомоги (сплати грошових коштів) СTOB «Батьківщина».

Відповідно до статті 526 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

За приписами ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Таким чином, загальна сума заборгованості Боржника перед СTOB «Батьківщина» по поверненню наданої за цим договором поворотної фінансової допомоги, строк повернення якої наступив, становить 3225000,00 грн.

На підтвердження грошових вимог заявник посилається на договори поруки:

- від 17.08.2022 р. № 1, укладеного між СTOB «Батьківщина», як Поручителем, та AT «Чернігівобленерго», як Кредитором на суму 72743,32 грн;

- від 12.10.2022 р., укладеного між СTOB «Батьківщина», як Поручителем, ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Боржником, та ПрАТ «Науково - виробниче об`єднання по племінній справі і прогресивних технологіях в тваринництві «Прогрес», як Кредитором на суму 17274,00 грн;

- від 15.11.2022 р., укладеного між СTOB «Батьківщина», як Поручителем, ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Боржником, та TOB «Енера», як Постачальником, на суму174000,00 грн,

а також на:

- договір на відпуск нафтопродуктів від 01.02.2023 р. № 2, укладеного між Приватним підприємством «Ойл Плюс», як Продавцем, СTOB «Батьківщина», як Платником, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Покупцем на суму 51000,00 грн;

- договір на відпуск запчастин від 01.02.2023 р., укладеного між TOB «СТЦ «Укравтозапчастина», як Продавцем, СTOB «Батьківщина», як Платником, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Покупцем на суму 8364,00 грн;

- договір поставки товарів від 01.12.2022 р. № 1, укладеного між TOB «Агро - Люкс ЮА», як Постачальником, СTOB «Батьківщина», як Платником, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Покупцем на суму 27364,00 грн;

- договір на відпуск запчастин від 01.02.2023 р., укладеного між ФОП Солобай Олег Григорович, як Продавцем, СTOB «Батьківщина», як Платником, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Покупцем на суму 27800,00 грн.

Відповідно до статті 526 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Матеріали справи не містять доказів, що свідчили б про виконання боржником своїх зобов`язань за вказаними договорами.

Таким чином, загальна сума заборгованості Боржника перед СTOB «Батьківщина» за зазначеними договорами становить 378545,32 грн, що підтверджується Актом звірки взаємних розрахунків за період : січень 2023 р. - жовтень 2023 р, підписаного між сторонами, що міститься в матеріалах справи.

Враховуючи наведене вище та здійснивши арифметичний перерахунок сум заявлених грошових вимог, суд дійшов висновку, що грошові вимоги кредитора СТОВ "БАТЬКІВЩИНА" заявлені в установлений строк та підлягають визнанню та у відповідності до ч. 6 ст. 45, ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства, мають бути включені до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 5 368,00 грн. (п`ять тисяч триста шістдесят вісім) грн. 00 коп. - до першої черги задоволення;

- 108 167 521,39 грн основного боргу - до четвертої черги задоволення.

Розглянувши у судовому засіданні заяву Головного управління ДПС у Чернігівській області, суд встановив наступне.

06.12.2023 на адресу суду надійшла заява Головного управління ДПС у Чернігівській області, в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у загальній сумі 29 872 414,41 грн.

Мотивуючи заяву з грошовими вимогами заявник зазначив, що боржник перебуває на обліку в Головному управлінні ДПС у Чернігівській області.

Станом на дату звернення до суду за боржником обліковується обліковується податковий борг та борг з єдиного соціального внеску в загальній сумі 29 872414,41 грн, у тому числі податковий борг в сумі 20 640 446 грн. 78 коп. (основний борг - 17949798 грн. 32 коп., штрафні санкції -2 010 957 грн. 73 коп., пеня - 679 690 грн. 73 коп.) та борг (недоїмка) з єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування в сумі 9231967 грн. 63 коп.(основний борг - 8 405 212 грн. 26 коп., штрафні санкції - 593 223 грн. 59 коп., пеня - 233 531 грн. 78 коп.).

Мотивуючи заяву про грошові вимоги, заявник зазначає, що відповідно до пп.16.1.4 п. 16.1 ст.16 Податкового кодексу України, платник податків зобов`язаний сплачувати податки та збори у встановлені строки.

Положеннями пункту 38.1 статті 38 ПК України визначено, що виконанням податкового обов`язку визнається сплата в повному обсязі платником відповідних сум податкових зобов`язань у встановлений податковим законодавством строк.

При цьому, грошове зобов`язання платника податків - це сума коштів, яку платник податків повинен сплатити до відповідного бюджету як податкове зобов`язання та/або штрафну (фінансову) санкцію ( підпункт 14.1.39 ПК України ).

Згідно з підпунктом 14.1.156 пункту 14.1 статті 14 ПК України, податкове зобов`язання - це сума коштів, яку платник податків, у тому числі податковий агент, повинен сплатити до відповідного бюджету як податок або збір на підставі, в порядку та строки, визначені податковим законодавством (у тому числі сума коштів, визначена платником податків у податковому векселі та не сплачена в установлений законом строк.

В порушення зазначених вимог податкового законодавства, боржник неналежним чином виконує зобов`язання зі сплати податків.

Як вказує заявник станом на дату подачі цієї заяви за боржником обліковується податковий борг, який виник до відкриття провадження у справі про банкрутство, в загальній сумі 20 640 446, 78 грн (основний борг - 17 949 798 грн.32 коп., штрафні санкції -2010957 грн. 73 коп., пеня - 679 690 грн. 73 коп.) , а саме :

· з військового збору в сумі 256 533 грн. 57 коп. ( основний борг - 204 445 грн. 55 коп., штрафні санкції - 50 877 грн.99 коп., пеня - 1 210 грн. 03 коп.);

· з податку на додану вартість в сумі 8 856 659 грн. 99 коп. (основний борг - 6 881 974 грн. 26 коп., штрафні санкції - 1 341 424 грн. 62 коп., пеня - 633 261 грн. 11 коп.);

· з земельного податку з юридичних осіб в сумі 3 456 019 грн.98 коп. (основний борг - 3 410 529 грн. 25 коп., штрафні санкції - 7 069 грн. 83 коп., пеня - 38 420 грн. 90 коп.);

· з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин в сумі 11564 грн. 03 коп. ( основний борг - 5 833 грн. 01 коп., штрафні санкції - 5 731 грн. 02 коп.);

· з рентної плата за спец використання води в сумі 54 971 грн. 01 коп. ( основний борг - 52 126 грн. 92 коп., штрафні санкції - 2 844 грн. 09 коп.);

· з частина чистого прибутку (доходу) господарських організацій (державних унітарних підприємств) в сумі 95 968 грн. 26 коп. ( основний борг - 94 948 грн. 26 коп., штрафні санкції - 1 020 грн.);

· з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки ( об`єкти житлової нерухомості) в сумі 15 719 грн. 72 коп. ( основний борг - 15 638 грн. 80 коп., штрафні санкції - 80 грн. 71 коп., пеня - 0 грн. 21 коп.);

· з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (об`єкти нежитлової нерухомості) в сумі 107 022 грн. 91 коп. ( основний борг - 104 843 грн. 83 коп., штрафні санкції - 2 177 грн. 85 коп., пеня - 1 грн.23 коп.);

· з податку на прибуток підприємств, що перебувають у державній власності, в сумі 4381920грн. 74 коп. ( основний борг - 4 379 880 грн. 74 коп., штрафні санкції - 2 040 грн.);

· з податку на доходи фізичних осіб, що сплачуються податковими агентами із доходів платника податків у вигляді заробітної пл. ати в сумі 2 944 580 грн. 42 коп. (основний борг - 2 363 741 грн. 79 коп., штрафні санкції - 575 716 грн. 09 коп., пеня - 5 122 грн. 54 коп.);

· з єдиного податку з сільськогосподарських виробників в сумі 459 486 грн. 15 коп. (основний борг - 435 835 грн.91коп., штрафні санкції -21 975 грн. 53 коп., пеня - 1 674 грн.71 коп.)

За боржником також обліковується заборгованість зі сплати єдиного соціального внеску в загальній сумі 9 231 967 грн. 63 коп, а саме:

· в сумі 9 231 543,55 грн з єдиного внеску на суми заробітної плати, винагороди за цивільно-правовими договорами (основний борг - 8 404 788 грн. 18 коп., штрафні санкції - 593 223,59 грн, пеня - 233 531 грн. 78 коп.)

· в сумі 424 грн. 08 коп. з єдиного внеску, нарахованого на суми грошового забезпечення військовослужбовців.

Арбітражним керуючим заявлені грошові вимоги ГУ ДПІ у Чернігівській області визнано частково в сумі основного боргу з податків та ЄСВ, а саме:

- в розмірі 10 978 767,60 грн (з яких: судовий збір в розмірі 5 368,00 грн., 204 445,55 грн. з військового збору; 2 363 741,79 грн. з податку на доходи фізичних осіб; 8 404 788,18 грн. з ЄСВ (єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування); 424,08 грн. з ЄСВ, нарахованого на суми грошового забезпечення військовослужбовців);

- в розмірі 15 381 610,98 грн основного боргу, у тому числі:

6 881 974,26 грн. з податку на додану вартість;

3 410 529,25 грн. з земельного податку з юридичних осіб;

5 833,01 грн. з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин;

52 126,92 грн. з рентної плати за спеціальне використання води;

94 948,26 грн. з частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій (державних унітарних підприємств);

15 638,80 грн. з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (об`єкти житлової нерухомості);

104 843,83 грн. з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (об`єкти нежитлової нерухомості);

4 379 880,74 грн. з податку на прибуток підприємств, що перебувають у державній власності;

435 835,91 грн. з єдиного податку з сільськогосподарських виробників.

Заявником заперечено проти часткового визнання грошових вимог.

Розглянувши подані документи і матеріали, вислухавши пояснення повноважних представників сторін, з`ясувавши фактичні обставини справи, господарський суд зазначає, що правомірність податкового боргу з військового збору в сумі 256 533 грн. 57 коп. підтверджена рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду від 10.08.2020 року у справі №620/1170/20, залишеним без змін постановою Шостого апеляційного адміністративного суду у справі від 23.12.2020 року. Згідно інформації з Єдиного державного реєстру судових рішень зазначене судове рішення набрало законної сили 23.12.2020 року.

За приписами частини 2 статті 13 Закону України від 02.06.2016 року №1402-VІІІ «Про судоустрій і статус суддів», судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України. Пеня нарахована відповідно до вимог статті 129 ПК України.

Щодо вимог з податку на додану вартість, суд зазначає, що правомірність нарахування фінансових санкцій в загальній сумі 1 341 424 грн. 62 коп., а також пеня в сумі 633 261 грн. 11 коп., що заперечуються боржником підтверджується судовими рішеннями, що набрали законної сили, а саме:

· судовими рішення у справі №620/1170/20 ( рішення Чернігівського окружного адміністративного суду від 10.08.2020р. та постанова Шостого апеляційного адміністративного суду від 23.12.2020р.) підтверджена правомірність стягнення податкового боргу, що виник за ППР від 22.07.2019 № 0028505105;

· рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду від 12.012023 року у справі №620/6502/22 ( відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру судових рішень зазначене судове рішення набрало законної сили 20.10.2023 року) підтверджена правомірність стягнення фінансових санкцій, що визначені:

*податковим повідомленням-рішенням від 15.10.2019 №0044115104, яким визначено штрафну санкцію в розмірі 21 050 грн. 60 грн.;

*податковим повідомленням-рішенням від 15.10.2019 №0044135104, яким визначено штрафну санкцію в розмірі 139 726грн. 44 коп.;

*податковим повідомлення-рішенням від 26.11.2019 №0055145104, яким визначено штрафну санкцію в розмірі 754,17 грн;

*податковим повідомленням-рішенням від 23.12.2019 №0063635104, яким визначено штрафну санкцію в розмірі 5827,95 грн.;

*податковим повідомленням-рішенням від 16.01.2020 №0004145104, яким визначено штрафну санкцію в розмірі 40 000 грн;

*податковим повідомленням-рішенням від 03.06.2020 №0044815104, яким визначено штрафну санкцію в розмірі 8000 грн;

*податковим повідомленням-рішенням від 03.06.2020 №0044825104, яким нараховано штрафну санкцію в розмірі 4000 грн;

*податковим повідомленням-рішенням від 03.06.2020 №0044835104, яким нараховано штрафну санкцію в розмірі 3000 грн;

*податковим повідомленням-рішенням від 18.06.2020 №0046275104, яким нараховано штрафну санкцію в розмірі 16000 грн;

*податковим повідомленням-рішенням від 26.08.2020 №0051915104, яким нараховано штрафну санкцію в розмірі 39 999,99 грн;

*податковим повідомленням-рішенням від 06.10.2020 №0007040411, яким нараховано штрафну санкцію в розмірі 2895,25 грн;

*податковим повідомленням-рішенням від 06.10.2020 №0007030411, яким нараховано штрафну санкцію в розмірі 76427,15 грн;

*уточнюючим розрахунком від 5.11.2020 №9302194667, відповідно до якого платником самостійно нараховано штрафні санкції у зв`язку з виправленням помилки в розмірі 1615 грн;

*податковим повідомленням-рішенням від 02.11.2020 №0001950411, яким нараховано штрафну санкцію в розмірі 88317,75 грн;

*податковим повідомленням-рішенням від 24.11.2020 №0013990411, яким нараховано штрафну санкцію в розмірі 75957,25 грн;

*податковим повідомленням-рішенням від 25.03.2020 №00001140500, яким нараховано штрафну санкцію в розмірі 3 342 425,00грн,;

*податковим повідомленням-рішенням від 14.04.2021 №14351806, яким нараховано штрафну санкцію в розмірі 340 грн;

*уточнюючим розрахунком до податкової декларації від 25.05.2021 №9135742105, відповідно до якого платником самостійно нараховано штрафні санкції у зв`язку з виправленням помилки в розмірі 30 грн;

*уточнюючим розрахунком до податкової декларації від 25.05.2021 №9135753596, відповідно до якого платником самостійно нараховано штрафні санкції у зв`язку з виправленням помилки в розмірі 30 грн;

*уточнюючим розрахунком до податкової декларації від 25.05.2021 №9135795913, відповідно до якого платником самостійно нараховано штрафні санкції у зв`язку з виправленням помилки в розмірі 30 грн;

*уточнюючим розрахунком до податкової декларації від 06.07.2021 №9180230907, відповідно до якої платником самостійно нараховано штрафні санкції у зв`язку з виправленням помилки в розмірі 4 грн.

Також за боржником обліковується податковий борг з податку на додану вартість за фінансовими санкціями, який не охоплений судовими рішеннями.

Зазначений податковий борг підтверджується :

· податковим повідомленням-рішенням від 19.10.2022 №44520406, яким визначені штрафні санкції в сумі 340 грн. ППР прийнято за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 14.09.2022 року №2712/25-01-04-06/00729853, що встановив факт несвоєчасного подання податкової звітності з ПДВ за червень 2022 року. Відповідальність за неподання або несвоєчасне подання податкової звітності передбачена пунктом 120.1 статті 120 ПК України;

· податковим повідомленням-рішенням від 24.11.2022 №54040406, яким визначені штрафні санкції в сумі 12 270 грн. 54 коп. ППР прийнято за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 28.10.2022 року №4389/25-01-04-06/00729853, що встановив факт порушення граничних строків реєстрації податкових накладних в ЄРПН в порушення пункту 201.10 статті 201 ПК України. Розмір штрафних санкцій встановлений пунктом 120№.1 статті 120№ ПК України;

· податковим повідомленням-рішенням від 23.11.2022 №53640406, яким визначені штрафні санкції в сумі 1 020 грн. ППР прийнято за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 28.10.2022 року №4388/25-01-04-06/00729853, що встановив факт не подання податкової звітності з ПДВ за вересень 2022 року. Відповідальність за неподання або несвоєчасне подання податкової звітності передбачена пунктом 120.1 статті 120 ПК України;

· податковим повідомленням-рішенням від 16.12.2020 №0028680411, яким визначені штрафні санкції у сумі 10 000 грн. ППР прийнято за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 24.11.2020 року №1161/25-01-04-11/00729853, що встановив факт порушення термінів сплати зобов`язань з ПДВ. Відповідальність за порушення правил сплати ПДВ передбачена ст. 126 ПК України;

· податковим повідомленням-рішенням від 27.12.2022 №74290406, яким визначені штрафні санкції в сумі 1 020 грн. ППР прийнято за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 24.11.2022 року №6001/25-01-04-06/00729853, що встановив факт не подання податкової звітності з ПДВ за жовтень 2022 року. Відповідальність за неподання або несвоєчасне подання податкової звітності передбачена пунктом 120.1 статті 120 ПК України;

· податковим повідомленням-рішенням від 08.02.2023 №1448/Ж10/25-01-04-06-02, яким визначені штрафні санкції в сумі 1 020 грн. ППР прийнято за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 27.12.2022 року №7790/25-01-04-06/00729853, що встановив факт не подання податкової звітності з ПДВ за листопад 2022 року. Відповідальність за неподання або несвоєчасне подання податкової звітності передбачена пунктом 120.1 статті 120 ПК України;

· податковим повідомленням-рішенням від 13.03.2023 №2611/Ж10/25-01-04-06-02, яким визначені штрафні санкції в сумі 1 020 грн. ППР прийнято за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 08.02.2023 року №1206/Ж5/25-01-04-06-02, що встановив факт не подання податкової звітності з ПДВ за грудень 2022 року. Відповідальність за неподання або несвоєчасне подання податкової звітності передбачена пунктом 120.1 статті 120 ПК України;

· податковим повідомленням-рішенням від 24.03.2023 №3131/Ж10/25-01-04-06-02, яким визначені штрафні санкції в сумі 1 020 грн. ППР прийнято за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 21.02.2023 року №1758/Ж5/25-01-04-06-02, що встановив факт не подання податкової звітності з ПДВ за січень 2023 року. Відповідальність за неподання або несвоєчасне подання податкової звітності передбачена пунктом 120.1 статті 120 ПК України;

· податковим повідомленням-рішенням від 02.05.2023 №4668/Ж10/25-01-04-06-02, яким визначені штрафні санкції в сумі 1 020 грн. ППР прийнято за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 27.03.2023 року №3019/Ж5/25-01-04-06-02, що встановив факт не подання податкової звітності з ПДВ за лютий 2023 року. Відповідальність за неподання або несвоєчасне подання податкової звітності передбачена пунктом 120.1 статті 120 ПК України;

· податковим повідомленням-рішенням від 30.05.2023 №5739/Ж10/25-01-04-06-02, яким визначені штрафні санкції в сумі 1 020 грн. ППР прийнято за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 02.05.2023 року №4505/Ж5/25-01-04-06-02, що встановив факт не подання податкової звітності з ПДВ за березень 2023 року. Відповідальність за неподання або несвоєчасне подання податкової звітності передбачена пунктом 120.1 статті 120 ПК України;

· податковим повідомленням-рішенням від 04.07.2023 №6664/Ж10/25-01-04-06-02, яким визначені штрафні санкції в сумі 1 020 грн. ППР прийнято за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 24.05.2023 року №5315/Ж5/25-01-04-06-02, що встановив факт несвоєчасного подання податкової звітності з ПДВ за квітень 2023 року. Відповідальність за неподання або несвоєчасне подання податкової звітності передбачена пунктом 120.1 статті 120 ПК України;

· податковим повідомленням-рішенням від 20.07.2023 №7163/Ж10/25-01-04-06-02, яким визначені штрафні санкції в сумі 1 020 грн. ППР прийнято за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 29.06.2023 року №6374/Ж5/25-01-04-06-02, що встановив факт несвоєчасного подання податкової звітності з ПДВ за травень 2023 року. Відповідальність за неподання або несвоєчасне подання податкової звітності передбачена пунктом 120.1 статті 120 ПК України.

Грошові зобов`язання, визначені ППР ( за переліком з №44520406 по №7163/Ж10/25-01-04-06-02), станом на дату подачі заяви про визнання кредиторських вимог не були оскаржені боржником в адміністративному та судовому порядку, тож відповідно до пунктів 56.17 та 56.18 статті 56 ПК України є узгодженими та набули статусу податкового боргу відповідно до визначення, наведеного у підпункті 14.1.175 пункту 14.1 статті 14 ПКУ. Правомірність стягнення пені в розмірі 390 865 грн. 85 коп. підтверджується рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду від 12.012023 року у справі №620/6502/22.

Щодо заявлених до визнання грошових зобов`язань з земельного податку з юридичних осіб в сумі 3 456 019 грн.98 коп. (основний борг - 3 410 529 грн. 25 коп., штрафні санкції - 7 069 грн. 83 коп., пеня - 38 420 грн. 90 коп.), суд зазначає, що штрафні фінансові санкції, які заперечуються боржником застосовані до боржника на підставі:

ППР від 06.02.2023 №1351/Ж10/25-01-04-06 на суму 6 049 грн. 83 коп., що прийнято за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 10.01.2023 року №309/25-01-04-06/00729853, що встановив факт порушення термінів сплати зобов`язань з плати за землю;

ППР від 26.06.2023 №6421/Ж10/25-01-04-06-02, на суму 1 020 грн. ППР прийнято за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 10.05.2023 року №4913/Ж5/25-01-04-06/02, що встановив факт не подання податкової звітності з земельного податку.

ППР не були оскаржені боржником в адміністративному та судовому порядку, тож відповідно до пунктів 56.17 та 56.18 статті 56 ПК України є узгодженими та набули статусу податкового боргу. Відповідно до ст.129 ПК України, платнику податку у зв`язку з несвоєчасною сплатою грошових зобов`язань з земельного податку нараховано пеню в розмірі 38 420 грн. 90 коп.

Щодо заявлених до визнання грошових зобов`язань з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин в сумі 11 564 грн. 03 коп. ( основний борг - 5 833 грн. 01 коп., штрафні санкції - 5 731 грн. 02 коп.) суд зазначає, що штрафні фінансові санкції, які заперечуються боржником застосовані до боржника на підставі:

податкового повідомлення-рішення від 26.12.2022 №7377/0406, яким визначені штрафні санкції у сумі 1 020 грн. ППР прийнято за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 18.11.2023 року №5794/25-01-04-06/00729853, що встановив факт несвоєчасного подання податкової звітності за П квартал 2022 року. Відповідальність за порушення правил сплати податків передбачена пунктом 120.1 ст. 120 ПК України;

податкового повідомлення-рішення від 06.02.2023 №1348/Ж10/25-01-04-06, яким визначені штрафні санкції у сумі 601 грн. 53 коп. ППР прийнято за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 10.01.2023 року №309/25-01-04-06/00729853, що встановив факт порушення правил сплати грошового зобов`язання відповідно до ст.124 ПК України ( акт доданий до ППР №1350/Ж10/25-01-04-06 за платежем «податок на нерухоме майно за об`єкти нежитлової нерухомості» ;

· податкового повідомлення-рішення від 30.01.2023 №1084/0406, яким визначені штрафні санкції у сумі 1 020 грн. ППР прийнято за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 21.12.2022 року №7386/25-01-04-06/00729853, що встановив факт несвоєчасного подання податкової звітності;

· податкового повідомлення-рішення від 21.04.2023 №4299/Ж10/25-01-04-06-02, яким визначені штрафні санкції у сумі 27 грн. ППР прийнято за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 28.03.2023 року №3082/Ж5/25-01-04-06/02, що встановив факт самостійного збільшення податкового зобов`язання за уточнюючим розрахунком без нарахування платником штрафних санкцій в порушення пункту 120.2 статті 120, пункту 257.5 статті 257 ПК України;

· податкового повідомлення-рішення від 26.06.2023 №6420/Ж10/25-01-04-06-02, яким визначені штрафні санкції у сумі 3 060 грн. ППР прийнято за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 08.05.2023 року №4748/Ж5/25-01-04-06-02, що встановив факт несвоєчасного подання податкової звітності.

ППР є узгодженими в силу положень пунктів 56.17 та 56.18 статті 56 ПК України. Всі ППР прийняті контролюючим органом в період дії військового стану, тож застосування штрафних санкцій є правомірним відповідно до пункту 69.2 статті 69 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ.

Щодо заявлених до визнання грошових зобов`язань за спеціальне використання води в сумі 54 971 грн. 01 коп. ( основний борг - 52 126 грн. 92 коп., штрафні санкції - 2 844 грн. 09 коп.) суд зазначає, що штрафні фінансові санкції, які заперечуються боржником застосовані до боржника на підставі:

податкового повідомлення-рішення від 06.02.2023 №1347/Ж10/25-01-04-06, яким визначені штрафні санкції у сумі 2 583 грн. 96 коп. ППР прийнято за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 10.01.2023 року №309/25-01-04-06/00729853 (акт доданий до ППР №1349/Ж10/25-01-04-06 за платежем «податок на нерухоме майно за об`єкти нежитлової нерухомості»), що встановив факт порушення термінів сплати зобов`язань з плати за землю. Відповідальність за порушення правил сплати податків передбачена ст. 126 ПК України. Разом з тим, у зв`язку з частковим погашення заборгованості за ППР в сумі 12 грн. 63 коп., не сплаченою залишилась сума боргу 2 571 грн. 33 коп. ;

податкового повідомлення-рішення від 21.04.2023 №4298/Ж10/25-01-04-06-02, яким визначені штрафні санкції у сумі 272 грн. 76 коп. ППР прийнято за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 28.03.2023 року №3082/Ж5/25-01-04-06/02, що встановив факт самостійного збільшення податкового зобов`язання за уточнюючим розрахунком без нарахування платником штрафних санкцій в порушення пункту 120.2 статті 120, пункту 257.5 статті 257 ПК України.

ППР є узгодженими в силу положень пунктів 56.17 та 56.18 статті 56 ПК України.

Оскільки зазначені ППР прийняті контролюючим органом в період дії військового стану, тож застосування штрафних санкцій є правомірним відповідно до пункту 69.2 статті 69 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ.

Щодо заявлених до визнання грошових зобов`язань щодо частини чистого прибутку державних унітарних підприємств в сумі 95 968 грн. 26 коп. ( основний борг - 94 948 грн. 26 коп., штрафні санкції - 1 020 грн.), суд зазначає, що штрафні фінансові санкції, які заперечуються боржником застосовані до боржника на підставі податкового повідомлення-рішення від 17.03.2023 №2846/Ж10/25-01-04-06-02, прийнятим за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 10.02.2023 року № 1344/Ж5/25-01-04-06-02, що встановив факт не подання боржником податкової звітності за ІІІ квартал 2022 року. ППР є узгодженим в силу положень пунктів 56.17 та 56.18 статті 56 ПК України. Зазначені ППР прийняті контролюючим органом в період дії військового стану. Застосування штрафних санкцій є правомірним відповідно до пункту 69.2 статті 69 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ.

Щодо заявлених до визнання грошових зобов`язань по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (житлова нерухомість) в сумі 15 719 грн. 72 коп. ( основний борг - 15638 грн. 80 коп., штрафні санкції - 80 грн. 71 коп., пеня - 0 грн. 21 коп.), суд зазначає, що штрафні фінансові санкції, які заперечуються боржником застосовані до боржника на підставі:

податкового повідомлення-рішення від 01.10.2020 №0005640411, відповідно до якого у зв`язку із порушенням термінів сплати самостійно визначеного грошового зобов`язання по податку протягом строків, визначених п.266.10.1 ст.266 ПК України (акт камеральної перевірки від 21.09.2020 №858/25-01-04-11/00729853) платнику нараховано штрафну санкцію в розмірі 64,71 грн.;

· податкового повідомлення-рішення від 07.12.2020 №0021880411, відповідно до якого у зв`язку із порушенням термінів сплати самостійно визначеного грошового зобов`язання по податку протягом строків, визначених п.266.10.1 ст.266 ПК України (акт камеральної перевірки від 27.11.2020 №1258/25-01-04-11/00729853) платнику нараховано штрафну санкцію в розмірі 12,94 грн.

· податкового повідомлення-рішення від 06.02.2023 №1349/Ж10/25-01-04-06, яким визначені штрафні санкції у сумі 3 грн. 06 коп. ППР прийнято за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 10.01.2023 року №309/25-01-04-06/0072985, що встановив факт порушенням термінів сплати самостійно визначеного грошового зобов`язання по податку.

ППР є узгодженими в силу положень пунктів 56.17 та 56.18 статті 56 ПК України.

Всі зазначені ППР прийняті контролюючим органом в період дії військового стану, тож застосування штрафних санкцій є правомірним відповідно до пункту 69.2 статті 69 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ. Правомірність вимог контролюючого органу щодо стягнення пені в сумі 0 грн. 21 коп. підтверджується рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду від 12.01.2023 року у справі №620/6502/22.

Щодо заявлених до визнання грошових зобов`язань по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (нежитлова нерухомість) в сумі 107 022 грн. 91 коп. ( основний борг - 104 843 грн. 83 коп., штрафні санкції - 2 177 грн. 85 коп., пеня - 1 грн.23 коп.), суд зазначає, що штрафні фінансові санкції, які заперечуються боржником застосовані до боржника на підставі рішення Чернігівського окружного адміністративного суду від 12.01.2023 року у справі №620/6502/22. Також зазначеним судовим рішенням підтверджується правомірність стягнення податкового боргу з фінансових санкцій в сумі 1 140 грн. 24 коп., визначених:

· податковим повідомленням-рішенням від 03.07.2020 №0047165104, відповідно до якого у зв`язку із порушенням термінів сплати самостійно визначеного грошового зобов`язання по податку протягом строків, визначених п.266.10.1 ст.266 ПК України (акт камеральної перевірки від12.06.2020 №645/25-01-51-04/00729853) платнику нараховано штрафну санкцію в розмірі 520 грн. 94 коп.;

· податковим повідомленням-рішенням від 01.10.2020 №0005620411, відповідно до якого у зв`язку із порушенням термінів сплати самостійно визначеного грошового зобов`язання по податку протягом строків, визначених п.266.10.1 ст.266 ПК України (акт камеральної перевірки від 21.09.2020 №858/25-01-04-11/00729853) платнику нараховано штрафну санкцію в розмірі 516 грн. 08 коп.;

· податковим повідомленням рішенням від 07.12.2020 №0021890411, відповідно до якого у зв`язку із порушенням термінів сплати самостійно визначеного грошового зобов`язання по податку протягом строків, визначених п.266.10.1 ст.266 ПК України (акт камеральної перевірки від27.11.2020 №1258/25-01-51-04/00729853) платнику нараховано штрафну санкцію в розмірі 103 грн. 22 коп.

Також за боржником обліковується податковий борг за фінансовими санкціями в сумі 1037 грн. 61 коп., який не охоплений судовими рішеннями.

Зазначений податковий борг визначений за:

за податковим повідомленням-рішенням від 06.02.2023 №1350/Ж10/25-01-04-06, яким визначені штрафні санкції у сумі 17 грн. 61 коп. ППР прийнято за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 10.01.2023 року №309/25-01-04-06/00729853, що встановив факт несвоєчасної сплати грошового зобов`язання. Відповідальність за порушення правил сплати передбачена ст.124 ПК України;

· за податковим повідомленням-рішенням від 26.06.2023 №6423/Ж10/25-01-04-06-02, яким визначені штрафні санкції у сумі 1 020 грн. ППР прийнято за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 10.05.2023 року №4913/Ж5/25-01-04-06-02, що встановив факт не подання податкової звітності з податку за 2023 рік. Відповідальність за порушення правил сплати податків передбачена пунктом 120.1 ст. 120 ПК України.

Зазначені ППР на загальну суму1037 грн. 61 коп. є узгодженим в силу положень пунктів 56.17 та 56.18 статті 56 ПК України. ППР прийняті контролюючим органом в період дії військового стану. Застосування штрафних санкцій є правомірним відповідно до пункту 69.2 статті 69 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ.

Щодо заявлених до визнання грошових зобов`язань по податку на прибуток в сумі 4 381 920грн. 74 коп. ( основний борг - 4379880 грн. 74 коп., штрафні санкції - 2 040 грн.), суд зазначає, що штрафні фінансові санкції, які заперечуються боржником застосовані до боржника на підставі:

податкового повідомлення-рішення від 30.01.2023 №1081/0406, яким визначені штрафні санкції у сумі 1 020 грн. ППР прийнято за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 21.12.2022 року №7386/25-01-04-06/0072985, що встановив факт не подання податкової звітності з податку за три квартали 2022 року. Відповідальність за порушення правил сплати податків передбачена пунктом 120.1 ст. 120 ПК України;

податкового повідомлення-рішення від 26.06.2023 №6422/Ж10/25-01-04-06-02, яким визначені штрафні санкції у сумі 1 020 грн. ППР прийнято за наслідками камеральної перевірки, результати якої оформлені актом від 10.05.2023 року №4913/Ж5/25-01-04-06-02, що встановив факт не подання податкової звітності з податку за 2023 рік. Відповідальність за порушення правил сплати податків передбачена пунктом 120.1 ст. 120 ПК України.

Зазначені ППР є узгодженим в силу положень пунктів 56.17 та 56.18 статті 56 ПК України.

Застосування штрафних санкцій в сумі 2 040 грн. є правомірним відповідно до пункту 69.2 статті 69 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ.

Щодо заявлених до визнання грошових зобов`язань по податку на доходи фізичних осіб, що сплачуються податковими агентами із доходів платника у вигляді заробітної плати в сумі 2 944 580 грн. 42 коп. (основний борг - 2 363 741 грн. 79 коп., штрафні санкції - 575 716 грн. 09 коп., пеня - 5 122 грн. 54 коп.), суд зазначає, що штрафні фінансові санкції, які заперечуються боржником застосовані до боржника на підставі податкового повідомлення-рішення від 03.07.2018 №00035601310 на суму 2939457 грн. 88 коп., яким донараховане до збільшення зобов`язання з податку в сумі 2 363 741 грн. 79 коп. та визначено штрафну санкцію в сумі 575 716 грн. 09 коп. Також боржнику нарахована пеня у розмірі 5 122 грн. 54 коп.

Разом з тим правомірність вимог контролюючого органу щодо стягнення податкового боргу в сумі 2 944 580 грн. 42 коп. (за ППР №00035601310 в сумі 2 939 457 грн. 88 коп. та пені в сумі 5 122 грн. 54 коп. ) підтверджується рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду від 12.01.2023 року у справі №620/6502/22.

Щодо заявлених до визнання грошових зобов`язань по Єдиному податку з сільськогосподарських товаровиробників в сумі 459 486 грн. 15 коп. (основний борг - 435 835 грн.91коп., штрафні санкції -21 975 грн. 53 коп., пеня - 1 674 грн.71 коп.), суд зазначає, що штрафні фінансові санкції, які заперечуються боржником застосовані до боржника на підставі податкового повідомлення-рішення від 06.072017 №0005061206 на суму 21 281 грн. 34 коп. та податкового повідомлення-рішення від 03.07.2020 №0047175104 на суму 694 грн. 19 коп.

Правомірність вимог контролюючого органу щодо стягнення податкового боргу підтверджується:

в частині стягнення боргу за декларацією від 22.02.2016 № 9021943896 та ППР від 06.07.2017 №0005061206 на суму 21 281 грн. 34 коп. - рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду від 14.06.2018 року у справі № 825/1758/18 (згідно інформації з Єдиного державного реєстру судових рішень рішення набрало законної сили 16.07.2018р.);

в частині стягнення боргу за ППР від 03.07.2020 №0047175104 на суму 694 грн. 19 коп. та пені в розмірі 1 674 грн. 71 коп. - рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду від 12.01.2023 року у справі № 620/6502/22 (згідно інформації з Єдиного державного реєстру судових рішень рішення набрало законної сили 20.02.2023 року).

Щодо заявлених до визнання грошових зобов`язань по Єдиному соціальному внеску в сумі 9 231 967 грн. 63 коп., з яких в 9 231 543 грн. 55 коп. з єдиного внеску на суми заробітної плати, винагороди за цивільно-правовими договорами (основний борг - 8 404 788 грн. 18 коп., штрафні санкції - 593 223 грн. 59 коп., пеня - 233 531 грн. 78 коп.) та 424 грн. 08 коп. з єдиного внеску, нарахованого на суми грошового забезпечення військовослужбовців, суд зазначає, що відповідно до пункт 6 частини 1 статті 1 цього Закону, сума єдиного внеску, своєчасно не нарахована та/або не сплачена у встановлені строки, є недоїмкою. Матеріалами справи підтверджується наявність у боржника недоїмки з ЄСВ, нараховані на заробітну плату, що виникли у період з 04.11.2019 року по 02.12.2023 року; з ЄСВ, нараховані на суми грошового забезпечення військовослужбовців, що виникли станом на 09.02.2022 року.

За приписами частини 3 статті 25 Закону №2464 суми недоїмки стягуються з нарахуванням пені та застосуванням штрафів.

Контролюючим органом було прийнято Рішення про застосування штрафних санкцій та нарахування пені контролюючого органу №0035741310 від 03.07.2018 року, яке було оскаржено боржником. Рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду від 21.03.2019 року у справі №620/4127/18, зазначене рішення визнано правомірним.

За наслідками апеляційного оскарження, постановою Шостого апеляційного адміністративного суду у справі від 01.07.2019 року рішення суду першої інстанції залишено змін, відповідно зазначене судове рішення набрало законної сили.

Після оскарження в нарахуваннях поновлено станом на 04.11.2019 року штрафні санкції та пеню з ЄСВ, які станом на дату подання заяви про визнання кредиторських вимог залишились не сплаченими в наступних розмірах:

· штрафні санкції - в сумі 416 344 грн. 45 коп.;

· пеня в сумі 124 624 грн. 81 коп.

Рішення про застосування штрафних санкцій та нарахування пені №0048635105 від 04.11.2019 року, відповідно до якого нараховані зобов`язання, що наразі залишились не сплаченими в сумі штрафів - 176 879 грн. 14 коп. , а також пеня - 108 906 грн.97 коп. боржником не оскаржувалось, відповідно є узгодженою вимогою.

На підставі викладеного вище, Головним управління ДПС у Чернігівській області заявлено грошові вимоги до боржника у загальній сумі 29 872 414,41 грн щодо погашення заборгованості з військового збору, ПДВ, земельного податку з юридичних осіб, рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин, рентної плати за спеціальне використання води, частини чистого прибутку державних унітарних підприємств, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (житлова нерухомість), податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (нежитлова нерухомість), податку на прибуток, податку на доходи фізичних осіб, що сплачуються податковими агентами із доходів платника у вигляді заробітної плати, Єдиного податку з сільськогосподарських товаровиробників, ЄСВ.

Щодо визначення черговості визнаних вимог, судом враховано, що відповідно до положень ч.1 ст.64 Кодексу України з процедур банкрутства у першу чергу задовольняються зокрема вимоги щодо виплати заборгованості з оплати за виконані роботи та/або надані послуги та нараховані на ці суми страхові внески на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування та інше соціальне страхування, у тому числі відшкодування кредиту, отриманого на ці цілі; у третю чергу задовольняються вимоги щодо сплати податків і зборів (обов`язкових платежів).

В наслідок зазначеного, з урахуванням наявної в матеріалах справи довідки боржника вих№ 28 від 23.02.2024 про наявність заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, суд доходить висновку, що борг зі сплати ЄСВ підлягає включенню до першої черги реєстру вимог кредиторів, а суми заборгованості зі спати військового збору, податку на доходи фізичних осіб, що сплачуються податковими агентами із доходів платника у вигляді заробітної плати, єдиного соціального внеску на нараховані на суми грошового забезпечення військовослужбовців, ПДВ, земельного податку з юридичних осіб, рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин, рентної плати за спеціальне використання води, частини чистого прибутку державних унітарних підприємств, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (житлова нерухомість), податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (нежитлова нерухомість), Єдиного податку з сільськогосподарських товаровиробників підлягають включенню до третьої черги реєстру вимог кредиторів.

Враховуючи наведене вище та здійснивши арифметичний перерахунок сум заявлених грошових вимог, суд дійшов висновку, що грошові вимоги кредитора Головного управління ДПС у Чернігівській області заявлені в установлений строк, підлягають визнанню та у відповідності до ч. 6 ст. 45, ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства, мають бути включені до реєстру вимог кредиторів:

- 8 410 156,18 грн (з яких: судовий збір в розмірі 5 368,00 грн., 8 404 788,18 грн. з єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування) - до першої черги задоволення;

- 17 950 222, 40 грн основного боргу (з яких 6 881 974,26 грн боргу з податку на додану вартість; 3 410 529,25 грн боргу з земельного податку з юридичних осіб; 5 833,01 грн боргу з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин; 52 126,92 грн боргу з рентної плати за спеціальне використання води; 94 948,26 грн боргу з частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій (державних унітарних підприємств); 15 638,80 грн боргу з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (об`єкти житлової нерухомості); 104 843,83 грн боргу з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (об`єкти нежитлової нерухомості); 4 379 880,74 грн боргу з податку на прибуток підприємств, що перебувають у державній власності; 435 835,91 грн боргу з єдиного податку з сільськогосподарських виробників 204 445,55 грн. з військового збору; 2 363 741,79 грн. з податку на доходи фізичних осіб; 424,08 грн з ЄСВ, нарахованого на суми грошового забезпечення військовослужбовців) - до третьої черги задоволення;

- 3 517 403,83 грн (з яких 2 604 181,32 грн штрафу та 913 222,51 грн пені) - до шостої черги задоволення.

Розглянувши у судовому засіданні заяву Адвокатського об`єднання "ВІРТУС", суд встановив наступне.

06.12.2023 на адресу суду надійшла заява Адвокатського об`єднання "ВІРТУС", в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 182938,84 грн.

Мотивуючи заяву з грошовими вимогами заявник зазначив, що 01.07.2020 Адвокатське об`єднання «Віртус» та Державне підприємство «Дослідне господарство «Іванівка» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України уклали Договір про надання правової допомоги № 01/07/20-01 від 01.07.2020 відповідно до п. 4.2. якого щомісячний розмір гонорару становить 5 000,00 грн, строк дії договору - до 31.12.2020 р. (п. 7.1.).

01.10.2020 року сторони вищезазначеного договору уклали Додаткову угоду № 1, якою п. 4.2. договору викладений в новій редакції, відповідно до якої щомісячний розмір гонорару становить 15 000,00 грн.

01.12.2020 року сторонами укладено Додаткову угоду № 2, якою п. 7.1. договору викладено в новій редакції, відповідно до якої договір діє до 01.07.2021 року. В період виконання договору адвокатським об`єднанням була надана правова допомога боржнику на загальну суму 150 000,00 грн, що підтверджується Актами наданих послуг, що містяться в матеріалах справи.

01.07.2021 року Адвокатське об`єднання «Віртус» та Державне підприємство «Дослідне Господарство «Іванівка» Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України уклали Договір про надання правової допомоги № 01/07/21-01 від 01.07.2021, відповідно до п. 4.2. якого щомісячний розмір гонорару становить 15 000,00 грн, строк їді договору - до 31.12.2021 р. (п. 7.1.).

01.11.2021 року сторони зазначеного договору уклали Додаткову угоду № 1, якою п. 7.1 договору виклали в новій редакції, відповідно до якої договір діє до 01.11.2021 року.

В період виконання договору адвокатським об`єднанням була надана правова допомога боржнику на загальну суму 52 500,00 грн, що підтверджується Актами наданих послуг, що містяться в матеріалах справи.

Отже матеріалами справи підтверджено та не заперечено боржником, що адвокатським об`єднанням була надана правова допомога боржнику на загальну суму 202 500,00 грн. Як зазначає кредитор боржником сплачено частково надані послуги в розмірі 75 000,00 грн, таким чином, заборгованість ДП «ДГ «Іванівка» перед АО «Віртус» становить 127 500,00 грн, що підтверджується Актом звірки взаємних розрахунків станом на 28.12.2021 р.

Отже судом встановлено, що сума безспірних грошових вимог боржника перед кредитором Адвокатське об`єднання «Віртус», строк виконання яких настав, становить 127 500,00 грн

Матеріали справи не містять доказів, що свідчили б про погашення даного боргу боржником.

АО «Віртус» також заявлено грошові вимоги до боржника в розмірі 50070,84 грн, з яких 42 462,76 грн - інфляційні втрати за період листопад 2021 р. - жовтень 2023 та 7 608,08 грн - три проценти річних.

За змістом норми ч. 2 ст. 625 ЦК України нарахування інфляційних втрат на суму боргу та трьох процентів річних входять до складу грошового зобов`язання і є особливою мірою відповідальності боржника за прострочення грошового зобов`язання, оскільки виступають способом захисту майнового права та інтересу, який полягає у відшкодуванні матеріальних втрат кредитора від знецінення грошових коштів унаслідок інфляційних процесів та отриманні компенсації (плати) від боржника за користування утримуваними грошовими коштами, належними до сплати кредиторові.

Наявність і розмір невиконаного грошового зобов`язання боржника перед кредитором у сумі 127 500,00 боргу, що виникло із укладених сторонами Договорів про надання правової допомоги № 01/07/20-01 від 01.07.2020 та № 01/07/21-01 від 01.07.2021, дає підстави для нарахування кредитором інфляційних витрат та 3 % річних за період прострочення цього грошового зобов`язання.

Враховуючи наведене вище та здійснивши арифметичний перерахунок сум заявлених грошових вимог, суд дійшов висновку, що грошові вимоги кредитора Адвокатське об`єднання «Віртус» заявлені в установлений строк, підлягають визнанню та у відповідності до ч. 6 ст. 45, ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства, мають бути включені до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 5 368,00 грн - до першої черги задоволення;

- 177 570,84 грн, з яких - основний борг в розмірі 127 500,00 грн., інфляційні втрати за період листопад 2021 р. - жовтень 2023 р. в розмірі 42462,76 грн., три проценти річних в розмірі 7608,08 грн. - до четвертої черги задоволення.

Розглянувши у судовому засіданні заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "С-ТРАНС АВТО", суд встановив наступне.

08.12.2023 на адресу суду надійшла заява ТОВ "С-ТРАНС АВТО", сформована в системі "Електронний суд" 07.12.2023, в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 368114,43 грн.

Мотивуючи заяву з грошовими вимогами заявник зазначив, що рішенням Господарського суду Чернігівської області від 11.01.2022 року по справі №927/1140/21 з боржника стягнуто на користь ТОВ «С-ТРАНС АВТО» 211 122,47 грн. основного боргу, 2 367,16 грн. інфляційного збільшення, 2 410,17 грн. 3% річних, 12 987,71 грн. пені, 42 224,49 грн. штрафу, 15 000 грн. витрат на професійну правничу допомогу адвоката та 4 066,68 грн. судового збору.

Дане рішення набрало законної сили та зв`язку з невиконанням боржником в добровільному порядку рішення суду 21.04.2022 року державним виконавцем Борзнянського відділу державної виконавчої служби у Ніжинському районі Чернігівської області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) за цим рішенням Господарського суду Чернігівської області у справі відкрито виконавче провадження №68845766. На даний час рішення суду не виконано.

Отже, судом встановлено, що сума безспірних грошових вимог боржника перед кредитором ТОВ «С-ТРАНС АВТО», строк виконання яких настав, становить 211 122,47 грн. основного боргу, 2 367,16 грн. інфляційного збільшення, 2 410,17 грн. 3% річних, 12 987,71 грн. пені, 42 224,49 грн. штрафу, 15 000 грн. витрат на професійну правничу допомогу адвоката та 4 066,68 грн. судового збору.

ТОВ «С-ТРАНС АВТО» також заявлено грошові вимоги до боржника в розмірі 66 413, 67 грн інфляційних втрат за період січень 2022 р. - жовтень 2023 та 11 522, 08 грн - три проценти річних за період з 12.01.2022 року до 06.11.2023.

Додаткові грошові вимоги кредитора обґрунтовані простроченням виконання боржником грошового зобов`язання в розмірі 211 122,47 грн, встановленого судовим рішенням у справі №927/1140/21, яке набрало законної сили, проте залишилось не виконаним боржником.

Згідно з ч. 4 ст. 75 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК) встановлено, що обставини, встановлені рішенням суду в господарській, цивільній або адміністративній справі, що набрало законної сили, не доказуються при розгляді іншої справи, у якій беруть участь ті самі особи або особа, стосовно якої встановлено ці обставини, якщо інше не встановлено законом.

Так, преюдиційні факти є обов`язковими при вирішенні інших справ та не підлягають доказуванню, оскільки їх істинність встановлено у рішенні, у зв`язку з чим немає необхідності встановлювати їх знову, піддаючи сумніву істинність та стабільність судового акта, який набрав законної сили (правовий висновок колегії суддів Касаційного господарського суду Верховного Суду в ухвалі від 26.03.2019 року у справі № 910/13862/15).

За змістом норми ч. 2 ст. 625 ЦК України нарахування інфляційних втрат на суму боргу та трьох процентів річних входять до складу грошового зобов`язання і є особливою мірою відповідальності боржника за прострочення грошового зобов`язання, оскільки виступають способом захисту майнового права та інтересу, який полягає у відшкодуванні матеріальних втрат кредитора від знецінення грошових коштів унаслідок інфляційних процесів та отриманні компенсації (плати) від боржника за користування утримуваними грошовими коштами, належними до сплати кредиторові.

Наявність і розмір невиконаного грошового зобов`язання боржника перед кредитором в розмірі 211 122,47 грн основного боргу, встановлено рішенням господарського суду Чернігівської області по справі №927/1140/21, яке набрало законної сили, дає підстави для нарахування кредитором інфляційних витрат та 3 % річних за період прострочення цього грошового зобов`язання.

Враховуючи наведене вище та здійснивши арифметичний перерахунок сум заявлених грошових вимог, суд дійшов висновку, що грошові вимоги кредитора ТОВ «С-ТРАНС АВТО» заявлені з пропуском установленого строку, підлягають визнанню та у відповідності до ч. 6 ст. 45, ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства, мають бути включені до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 4 294,40 грн - до першої черги задоволення;

- 312 902,23 грн, з яких 211 122,47 грн. основного боргу, 2 410,17 грн. 3% річних (за рішенням суду), 11 522,08 грн. 3% річних, 2 367,16 грн. інфляційні нарахування (за рішенням суду), 66 413,67 грн. інфляційні нарахування, 15 000,00 грн. витрат на професійну правничу допомогу, 4 066,68 грн. судового збору за рішеннями судів - до четвертої черги задоволення;

- 55 212,20 грн. пені, штрафу - до шостої черги задоволення.

Роз`яснити ТОВ «С-ТРАНС АВТО», що вимоги, заявлені після завершення строку, визначеного для їх подання, є конкурсними, однак не мають права вирішального голосу на зборах та комітеті кредиторів.

Розглянувши у судовому засіданні заяву Фізичної особи-підприємця Глєбова Олександра Борисовича, суд встановив наступне.

08.12.2023 на адресу суду надійшла заява ФОП Глєбова О.Б., сформована в системі "Електронний суд" 07.12.2023, в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 5 972843,40 грн.

Мотивуючи заяву з грошовими вимогами заявник зазначив, що 19.04.2021 року між ФОП Глєбов Олександр Борисович, як Постачальником та боржником, як Покупцем було укладено Договір поставки №19/04/21.

Відповідно до умов цього Договору Постачальник зобов`язувався передати у власність Покупця, а Покупець прийняти і своєчасно сплатити за Товар, надалі - «Товар», відповідно до умов Договору. Номенклатура, кількість, ціна та строк поставки Товару визначаються Сторонами у додатках до даного Договору, які є його невід`ємною частиною та/або накладних документах на відпуск Товару (видаткових накладних) (п.1.1, 1.2 Договору).

Положеннями п. 3.1 Договору сторони погодили, що Покупець здійснює передплату за Товар у розмірі 30 відсотків безготівковим платежом на підставі виставленого рахунку-фактури на банківський рахунок Постачальника. Остаточний розрахунок здійснюється Покупцем до 30.09.2021 року.

Згідно п. 5.1 Договору у разі несплати або несвоєчасної оплати вартості отриманого Товару, Покупець сплачує Постачальнику пеню у розмірі двох облікових ставок НБУ, яка діяла в період, за який сплачується пеня.

20.04.2021 року Постачальником здійснено поставки товару на суму 640 000,00 грн. без ПДВ., який отримано Покупцем, що підтверджується видатковою накладною №ВН-01/21 від 20.04.2021 року, копія якої міститься в матеріалах справи, а також на суму 262 500,00 грн. без ПДВ, що підтверджується видатковою накладною №ВН-02/21 від 20.04.2021 року, копія якої міститься в матеріалах справи.

Матеріали справи не містять доказів, що свідчили б про виконання боржником свого зобов`язання щодо оплати поставленого товару за Договором поставки №19/04/21 на суму 902500,00 грн.

02.06.2021 року між ФОП Глєбов Олександр Борисович, як Постачальником та боржником, як Покупцем було укладено Договір поставки №02/06/21.

Відповідно до умов цього Договору Постачальник зобов`язувався передати у власність Покупця, а Покупець прийняти і своєчасно сплатити за Товар, надалі - «Товар», відповідно до умов Договору. Номенклатура, кількість, ціна та строк поставки Товару визначаються Сторонами у додатках до даного Договору, які є його невід`ємною частиною та/або накладних документах на відпуск Товару (видаткових накладних) (п.1.1, 1.2 Договору).

Положеннями п. 3.1 Договору сторони погодили, що Покупець здійснює передплату за Товар у розмірі 30 відсотків безготівковим платежом на підставі виставленого рахунку-фактури на банківський рахунок Постачальника. Остаточний розрахунок здійснюється Покупцем до 30.09.2021 року.

Згідно п. 5.1 Договору у разі несплати або несвоєчасної оплати вартості отриманого Товару, Покупець сплачує Постачальнику пеню у розмірі двох облікових ставок НБУ, яка діяла в період, за який сплачується пеня.

09.06.2021 року Постачальником здійснено поставку товару за вказаним Договором на суму 267 540,00 грн, без ПДВ, який отримано Покупцем, що підтверджується видатковою накладною №ВН-04/21 від 09.06.2021 року, копія якої міститься в матеріалах справи.

05.07.2021 року Постачальником здійснено поставку товару за вказаним Договором на суму 1 233 960,00 грн, без ПДВ, який отримано Покупцем, що підтверджується видатковою накладною №ВН-07/21 від 05.07.2021 року, копія якої міститься в матеріалах справи.

05.07.2021 року Постачальником здійснено поставку товару за вказаним Договором на суму 1 837 836,00 грн, без ПДВ, який отримано Покупцем, що підтверджується видатковою накладною №ВН-06/21 від 05.07.2021 року, копія якої міститься в матеріалах справи.

01.12.2021 року Постачальником направлено Покупцю досудову претензію щодо зобов`язання сплати заборгованість за Договором поставки №02/06/21 на загальну суму 3 339 336,00 грн.

Матеріали справи не містять доказів, що свідчили б про виконання боржником свого зобов`язання щодо оплати поставленого товару за Договором поставки №02/06/21 на суму 3 339 336,00 грн.

Відповідно до статті 526 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

За приписами ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Отже матеріалами справи підтверджено, що сума безспірних грошових вимог боржника перед кредитором ФОП Глєбов О.Б., строк виконання яких настав за договорами поставки №19/04/21 та № 02/06/21 становить 4 241 836,00 грн основного боргу.

ФОП Глєбов О.Б. також заявлено грошові вимоги до боржника в розмірі 267 409,99 грн. 3% річних та 1 463 597,41 грн. інфляційні нарахування за період з 01.10.2021 по 06.11.2023.

За змістом норми ч. 2 ст. 625 ЦК України нарахування інфляційних втрат на суму боргу та трьох процентів річних входять до складу грошового зобов`язання і є особливою мірою відповідальності боржника за прострочення грошового зобов`язання, оскільки виступають способом захисту майнового права та інтересу, який полягає у відшкодуванні матеріальних втрат кредитора від знецінення грошових коштів унаслідок інфляційних процесів та отриманні компенсації (плати) від боржника за користування утримуваними грошовими коштами, належними до сплати кредиторові.

Наявність і розмір невиконаного грошового зобов`язання боржника перед кредитором у сумі 4 241 836,00 грн боргу, що виникло із укладених сторонами Договорів поставки №19/04/21 та № 02/06/21 дає підстави для нарахування кредитором інфляційних витрат та 3 % річних за період прострочення цього грошового зобов`язання.

Враховуючи наведене вище та здійснивши арифметичний перерахунок сум заявлених грошових вимог, суд дійшов висновку, що грошові вимоги кредитора ФОП Глєбов О.Б. заявлені з пропуском установленого строку, підлягають визнанню та у відповідності до ч. 6 ст. 45, ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства, мають бути включені до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 4 294,40 грн - до першої черги задоволення;

- 5 972 843,40 грн( з яких 4 241 836,00 грн. основного боргу, 267 409,99 грн. 3% річних, 1 463 597,41 грн. інфляційні нарахування) - до четвертої черги задоволення.

Роз`яснити ФОП Глєбов О.Б., що вимоги, заявлені після завершення строку, визначеного для їх подання, є конкурсними, однак не мають права вирішального голосу на зборах та комітеті кредиторів.

Розглянувши у судовому засіданні заяву Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України, суд встановив наступне.

08.12.2023 на адресу суду надійшла заява Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України, що направлена заявником 06.12.2023 засобами поштового зв`язку, в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 719996,50 грн.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 11.12.2023 постановлено серед іншого заяву кредитора Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України про визнання кредиторських вимог до боржника залишити без руху; зобов`язано останнього протягом п`яти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху подати до господарського суду докази реєстрації електронного кабінету в ЄСІТС; роз`яснено Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України", що в разі неусунення недоліків заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із заявою.

13.12.2023 кредитором Інститутом сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України до суду подано докази реєстрації електронного кабінету в ЄСІТС.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області 18.12.2023 постановлено заяву про грошові вимоги Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України до боржника прийняти та приєднати до матеріалів справи, зобов`язано розпорядника майна арбітражного керуючого Лященко Павла Володимировича розглянути заяву Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України" з грошовими вимогами до боржника та до 29.12.2023 письмово повідомити суд про результати її розгляду.

Враховуючи викладене, суд доходить висновку, що заява Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України подана з додержанням строку, встановленого частиною 1 статті 45 КУзПБ.

Мотивуючи заяву з грошовими вимогами заявник зазначив, що заборгованість Боржника перед Кредитором виникла на підставі наступних договорів, актів надання послуг та видаткових накладних:

1. Договір № 23 про надання послуг з впровадження науково-технічної продукції від 06.02.2019 р. з додатковими угодами № і, 2, 3 на виконання якого між сторонами було підписано календарний план виконання послуг, калькуляція кошторисної вартості робіт, протокол узгодження договірної ціни, робоча програма на 2019 рік, акт приймання-передачі методичних рекомендацій від 06.02.2019 р. та акт наданих послуг № 13 від 18.03.2020 р. на суму 50 010,00 грн.

2. Договір купівлі-продажу № 64 від 14.04.2021 року з додатковою угодою № 1 до нього, на виконання якого ІСГ було поставлено овес парламентський еліта на суму 91800,00 грн., що. підтверджується видатковою накладною № 65 від 14.04.2021 р. та довіреністю на отримання ТМЦ;

3. Договір № 22 про надання послуг з впровадження науково-технічної продукції від 06.02.2019 р. з додатковими угодами № 1, 2, 3 на виконання якого між сторонами було підписано календарний план виконання послуг, калькуляція кошторисної вартості робіт, протокол узгодження договірної ціни, робоча програма на 2019 рік, акт приймання-передачі методичних рекомендацій від 06.02.2019 р. та акт наданих послуг № 12 від 18:03.2020 р. на суму 100 020,00 грн.

4. Договір № 24 про надання послуг з впровадження науково-технічної продукції від 06.02.2019 р. з додатковими угодами № 3, 4 на виконання якого між сторонами було підписано календарний план виконання послуг, калькуляція кошторисної вартості робіт, протокол узгодження договірної ціни, робоча програма на 2019 рік та акт наданих послуг № 128 від 11.12.2018 р. на суму 80 010,00 грн.

5. Договір купівлі-продажу № 183 від 06.09.2017 р. з додатковими угодами № 1, 2, З, 4, 5 до нього, на виконання якого ІСГ було поставлено пшеницю Пилипівка на суму 66240,00 грн,, що підтверджується видатковою накладною № 248 від 11.09.2017 р. та довіреністю на отримання ТМЦ;

6. Договір купівлі-продажу № 70 від 08.04.2016 р. з додатковими угодами № 1,2, З, 4, 5, 6 до нього, на виконання якого ІСГ було поставлено сонях Хуторяночка та мішки на суму 130 400,00 грн., що підтверджується видатковою накладною № 135 від 08.04.2016 р. та довіреністю на отримання ТМЦ;

7. Договір на впровадження науково-технічної продукції № 113 від 04.07.2016 р. з додатковими угодами № 1, 2, 3, 4, 5, 6 на виконання якого між сторонами було підписано калькуляція кошторисної вартості робіт, протокол узгодження договірної ціни та акт надання послуг № 131 від 22.11.2018р. на 50 000,00 грн.

8. Договір на впровадження науково-технічної продукції № 107/1 від 19.04.2017 р. з додатковими угодами № 1, 2, 3, 4, 5, на виконання якого між сторонами було підписано калькуляція кошторисної вартості робіт, протокол узгодження договірної ціни та акт надання послуг № 96 від 20.11.2017 р. на суму 80 000,00 грн.

Матеріалами справи підтверджується, що кредитором було надано послуг та поставлено товару на загальну суму 848 520,00 грн., з яких Боржником було частково сплачено лише 128523,50 грн, згідно банківських виписок з рахунку Кредитора, що містяться в матеріалах справи.

Отже матеріалами справи підтверджено, що сума безспірних грошових вимог боржника перед кредитором Інститутом сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України, строк виконання яких настав становить 719 996,50 грн основного боргу.

Враховуючи наведене вище та здійснивши арифметичний перерахунок сум заявлених грошових вимог, суд дійшов висновку, що грошові вимоги кредитора Інститут сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України заявлені в установлений строк, підлягають визнанню та у відповідності до ч. 6 ст. 45, ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства, мають бути включені до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 5368,00 грн - до першої черги задоволення;

- 719 996,50 грн основного боргу - до четвертої черги задоволення.

Розглянувши у судовому засіданні заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОТЕХ-АБ" , суд встановив наступне.

07.12.2023 на адресу суду надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю «АГРОТЕХ-АБ», сформована в системі «Електронний суд» 06.12.2023, в якій заявник просив суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 2475608,40 грн. В обґрунтування грошових вимог заявник посилався на рішення Господарського суду Чернігівської області та відкрите виконавче провадження, що підтверджують заборгованість боржника на користь даного кредитора.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 11.12.2023 постановлено серед іншого заяву кредитора ТОВ "АГРОТЕХ-АБ" про визнання кредиторських вимог до боржника залишити без руху; зобов`язано кредитора ТОВ "АГРОТЕХ-АБ" протягом п`яти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху подати до господарського суду докази реєстрації відповідних електронних кабінетів в ЄСІТС; роз`яснено кредитору ТОВ "АГРОТЕХ-АБ", що в разі неусунення недоліків заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із заявою.

У зв`язку з невиконанням вимог вищезазначеної ухвали суду, 08.01.2024 Господарським судом Чернігівської області постановлено повернути кредитору ТОВ «АГРОТЕХ-АБ» заяву про грошові вимоги та роз`яснено, що відповідно до ч. 8 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення недоліків.

22.01.2024 на адресу суду надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОТЕХ-АБ", сформована в системі "Електронний суд" 06.12.2023, в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 2479902,80 грн.

Мотивуючи заяву з грошовими вимогами заявник зазначив, що рішенням Господарського суду Чернігівської області від 17.05.2022 року по справі №927/1293/21 з боржника стягнуто на користь ТОВ «АГРОТЕХ-АБ»769 376,80 грн. основного боргу, 23 069,66 грн. інфляційних, 885,09 грн. 3% річних, 47 122,86 грн. процентів за неправомірне користування грошовими коштами та 12 606,82 грн. судового збору.

У зв`язку з невиконанням боржником рішення суду 24.11.2022 року державним виконавцем Борзнянського відділу державної виконавчої служби у Ніжинському районі Чернігівської області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) за рішенням Господарського суду Чернігівської області у справі №927/1293/21 відкрито виконавче провадження №70408984. На час розгляду даної справи рішення суду не виконано.

Рішенням Господарського суду Чернігівської області від 12.07.2022 року по справі № 927/1299/21 з боржника стягнуто на користь ТОВ «АГРОТЕХ-АБ» 1 132 822,08 грн. основного боргу, 27 131,03 грн інфляційних, 8 694,02 грн. 3 % річних, 4 930,35 грн. пені, 18 269,26 грн. судового збору, 25 235,78 грн. витрат на професійну правничу допомогу.

Рішення суду набрало законної сили, проте залишилось без виконання боржником.

Рішенням Господарського суду Чернігівської області від 20.05.2022 року по справі № 927/1300/21 з боржника стягнуто на користь ТОВ «АГРОТЕХ-АБ» 130 000,00 грн. основного боргу, 17 912,00 грн. інфляційних, 5 681,50 грн. 3% річних, 3 976,49 грн. пені та 2 363,56 грн. судового збору.

У зв`язку з невиконанням боржником рішення суду 24.11.2022 року державним виконавцем Борзнянського відділу державної виконавчої служби у Ніжинському районі Чернігівської області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) за рішенням Господарського суду Чернігівської області у справі №927/1300/21 відкрито виконавче провадження №70408821. На час розгляду даної справи рішення суду не виконано.

Рішенням Господарського суду Чернігівської області від 18.05.2022 року по справі № 927/1301/21 з боржника стягнуто на користь ТОВ «АГРОТЕХ-АБ» 166 000,00 грн. основного боргу, 10 151,01 грн. 3% річних, 22 742,00 грн. інфляційних втрат, 2 983,39 грн. судового збору та 43 654,70 грн судових витрат на професійну правничу допомогу.

Рішення суду набрало законної сили, проте залишилось без виконання боржником.

Отже, судом встановлено, що сума безспірних грошових вимог боржника перед кредитором ТОВ «АГРОТЕХ-АБ», строк виконання яких настав, становить 2 198 198,88 грн. основного боргу, 25 411,62 грн. 3% річних, 90 854,69 грн. інфляційні нарахування, 47 122,86 грн. процентів за неправомірне користування грошовими коштами, 8 906,84 грн. пені, 68 890,48 грн. витрат на професійну правничу допомогу, 36 223,03 грн. судового збору за рішеннями судів.

Враховуючи наведене вище та здійснивши арифметичний перерахунок сум заявлених грошових вимог, суд дійшов висновку, що грошові вимоги кредитора ТОВ «АГРОТЕХ-АБ» заявлені з пропуском установленого строку, підлягають визнанню та у відповідності до ч. 6 ст. 45, ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства, мають бути включені до реєстру вимог кредиторів:

судовий збір в розмірі 4 294,40 грн. (чотири тисячі двісті дев`яносто чотири грн. 40 коп.) - до першої черги задоволення;

- 2 466 701,56 грн ( з яких 2 198 198,88 грн. основного боргу, 25 411,62 грн. 3% річних, 90 854,69 грн. інфляційні нарахування, 68 890,48 грн. витрат на професійну правничу допомогу, 36 223,03 грн. судового збору за рішеннями судів, 47 122,86 грн. процентів за неправомірне користування грошовими коштами згідно договору) - до четвертої черги задоволення;

- 8 906,84 грн. пені - до шостої черги задоволення.

Роз`яснити ТОВ «АГРОТЕХ-АБ», що вимоги, заявлені після завершення строку, визначеного для їх подання, є конкурсними, однак не мають права вирішального голосу на зборах та комітеті кредиторів.

Розглянувши у судовому засіданні заяву Фізичної особи-підприємця Орлянської Катерини Юріївни (РНОКПП НОМЕР_10 ), суд встановив наступне.

22.02.2024 на адресу суду надійшла заява Фізичної особи-підприємця Орлянської Катерини Юріївни, в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 373358,98 грн.

Мотивуючи заяву з грошовими вимогами заявник зазначив, що між ним, як виконавцем. та боржником, як замовником, 04.10.2021 укладено Договір про надання послуг № 0410.

Відповідно до п.1.1. Договору замовник доручає, а виконавець приймає на себе зобов`язання виконати за плату авіаційно-хімічні роботи вертольотом Мі-2, з залученням третіх осіб, на умовах даного Договору відповідно до таблиці 1.

Згідно таблиці:

кількість гектар - 1500, вартість авіаційних робіт (сільськогосподарські послуги з десикації) становить 350,00 грн грн за 1 га, вартість обробки - 525000, 00 грн

вартість перельоту до місця виконання робіт та повернення - 32000,00 грн

загальна вартість авіаційно-хімічних робіт складає (орієнтовно) - 557000,00 грн.

Згідно положень п.3.3. Договору сторони дійшли згоди, що фактична оброблювальна площа, яка зазначена в п.п. 1.1. Договору, може коригуватися замовником в процесі виконання цього договору і відображається в актах здачі-приймання виконаних робіт, які є невід`ємними частинами цього договору.

Пунктом 1.2. Договору сторони погодили, що підставою початку робіт в сільськогосподарському підприємстві є отримана на розрахунковий рахунок Виконавця передоплата в розмірах і терміни які зазначені в п. 4.1 даного Договору.

Згідно п.4.1 Договору не пізніше, ніж за 5 днів до початку робіт Замовник перераховує на розрахунковий рахунок Виконавця передоплату в розмірі 70% вартості від обсягу робіт, згідно п.1.1 Договору.

Положеннями п.4.3., 4.4. сторони визначили, що Акт виконаних робіт, оформлений відповідно до умов даного договору, а при непідписанні його Замовником у встановлений даним договором термін - розрахунок обсягу виконаних робіт, зроблений Виконавцем відповідно до завдання, є підставою для остаточних розрахунків між Сторонами. Остаточний розрахунок відбувається протягом двох банківських днів з моменту підписання акту виконаних робіт, а при непідписанні його замовником у встановлений даним договором термін, на підставі отриманого завдання.

Згідно Акту виконаних робіт від 05.10.2021, що підписаний сторонами без зауважень, виконавцем за договором № 0410 від 04.10.2021 були виконані наступні роботи на землях сільськогосподарського призначення: авіаційні роботи (сільськогосподарські послуги з десикації) на 688,8 га, на суму 241080,00 грн; переліт повітряного судна, вартість 32000,00 грн; загальна вартість склала 237080,00 грн.

Відповідно до статті 526 Цивільного кодексу України зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

За приписами ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Матеріали справи не містять доказів, що свідчили б про виконання боржником свого зобов`язання щодо оплати наданих послуг за Договором № 0410 від 04.10.2021 на суму 237080,00 грн.

Отже матеріалами справи підтверджено, що сума безспірних грошових вимог боржника перед кредитором ФОП Орлянська К.Ю., строк виконання яких настав за Договором № 0410 від 04.10.2021 становить 237080,00 грн основного боргу.

ФОП Орлянська К.Ю. також заявлено грошові вимоги до боржника в розмірі 94222,98 грн. інфляційних нарахувань за період з 08.10.2021 по 31.10.2023.

За змістом норми ч. 2 ст. 625 ЦК України нарахування інфляційних втрат на суму боргу та трьох процентів річних входять до складу грошового зобов`язання і є особливою мірою відповідальності боржника за прострочення грошового зобов`язання, оскільки виступають способом захисту майнового права та інтересу, який полягає у відшкодуванні матеріальних втрат кредитора від знецінення грошових коштів унаслідок інфляційних процесів та отриманні компенсації (плати) від боржника за користування утримуваними грошовими коштами, належними до сплати кредиторові.

Наявність і розмір невиконаного грошового зобов`язання боржника перед кредитором у сумі 237080,00 грн боргу, що виникло із укладеного сторонами Договору № 0410 від 04.10.2021 дає підстави для нарахування кредитором інфляційних витрат за період прострочення цього грошового зобов`язання.

Враховуючи наведене вище та здійснивши арифметичний перерахунок сум заявлених грошових вимог, суд дійшов висновку, що грошові вимоги кредитора ФОП Орлянської К.Ю. заявлені з пропуском установленого строку, підлягають визнанню та у відповідності до ч. 6 ст. 45, ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства, мають бути включені до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 6056,00 грн - до першої черги задоволення;

- 367 302, 98 грн( з яких 273 080,00 грн. основного боргу, 94 222,98 грн. інфляційні нарахування) - до четвертої черги задоволення.

Роз`яснити ФОП Орлянській К.Ю., що вимоги, заявлені після завершення строку, визначеного для їх подання, є конкурсними, однак не мають права вирішального голосу на зборах та комітеті кредиторів.

Розглянувши у судовому засіданні заяву ОСОБА_7 , суд встановив наступне.

05.12.2023 на адресу суду надійшла заява ОСОБА_7 , в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 1885000,00 грн.

Мотивуючи заяву з грошовими вимогами заявник зазначив, що 01.09.2022 між заявником, як Позикодавцем, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Позичальником, укладено договір про надання поворотної фінансової допомоги № 01/09/22ФД/6, відповідно до умов якого Позикодавець надає Позичальнику кошти у вигляді поворотної фінансової допомоги, а Позичальник зобов`язується повернути надані грошові кошти в порядку та на умовах, передбачених цим Договором.

Як зазначено в п. 1.2 даного договору, поворотна фінансова допомога - сума грошових коштів у національній валюті України, передана платнику податку в користування на визначений строк відповідно до цього Договору, який не передбачає нарахування процентів або надання інших видів компенсацій як плати за користування такими коштами, та є обов`язковою до повернення.

Відповідно до п. 2.1 даного договору сума допомоги за цим Договором становить 2500000,00 грн. Фінансова допомога надається частинами по мірі необхідності на підставі звернення Позичальника.

На виконання умов даного договору ОСОБА_7 в якості поворотної фінансової допомоги надав ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН в готівковій формі в касу підприємства грошові кошти в загальній сумі 1885000,00 грн.

Доказами, що підтверджують наведені обставини, є договір про надання поворотної фінансової допомоги від 01.09.2022 р. № 01/09/22ФД/6 та квитанції до прибуткових касових ордерів, що містяться в матеріалах справи.

Згідно ст. 1046 ЦК України за договором позики одна сторона (позикодавець) передає у власність другій стороні (позичальникові) грошові кошти або інші речі, визначені родовими ознаками, а позичальник зобов`язується повернути позикодавцеві таку ж суму грошових коштів (суму позики) або таку ж кількість речей того ж роду та такої ж якості.

Відповідно до ч. 1 ст. 1049 ЦК України позичальник зобов`язаний повернути позикодавцеві позику (грошові кошти у такій самій сумі або речі, визначені родовими ознаками, у такій самій кількості, такого самого роду та такої самої якості, що були передані йому позикодавцем) у строк та в порядку, що встановлені договором.

Як зазначено в п. 3.1 даного договору, строк на який надається поворотна фінансова допомога Позичальнику - до 31 жовтня 2023 року.

В п. 4.4 даного договору йдеться про те, що фінансова допомога повертається у готівковому порядку шляхом видачі необхідних коштів з каси Позичальника або шляхом перерахування грошових коштів Позичальником на банківський рахунок наданий Позикодавцем.

Матеріали справи не містять доказів виконання боржником взятих на себе зобов`язань.

Отже, судом встановлено, що сума безспірних грошових вимог боржника перед кредитором ОСОБА_7 , строк виконання яких настав, становить 1 885 000,00 грн основного боргу та судові витрати понесені товариством у зв`язку з поданням заяви про визнання грошових вимог в розмірі 5368,00 грн.

Враховуючи наведене вище, суд дійшов висновку, що грошові вимоги кредитора ОСОБА_7 заявлені в установлений строк, підлягають визнанню та у відповідності до ч. 6 ст. 45, ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства, мають бути включені до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 5 368,00 грн - до першої черги задоволення;

- 1 885 000,00 грн основного боргу - до четвертої черги задоволення.

Розглянувши у судовому засіданні заяву ОСОБА_5 , суд встановив наступне.

05.12.2023 на адресу суду надійшла заява ОСОБА_5 , в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 2014960,00 грн.

Мотивуючи заяву з грошовими вимогами заявник зазначив, що 01.09.2022 р. між ОСОБА_5 , як Позикодавцем, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Позичальником, укладено договір про надання поворотної фінансової допомоги № 01/09/22ФД/1, відповідно до умов якого Позикодавець надає Позичальнику кошти у вигляді поворотної фінансової допомоги, а Позичальник зобов`язується повернути надані грошові кошти в порядку та на умовах, передбачених цим Договором.

Як зазначено в п. 1.2 даного договору, поворотна фінансова допомога - сума грошових коштів у національній валюті України, передана платнику податку в користування на визначений строк відповідно до цього Договору, який не передбачає нарахування процентів або надання інших видів компенсацій як плати за користування такими коштами, та є обов`язковою до повернення.

Відповідно до п. 2.1 даного договору сума допомоги за цим Договором становить 2 500 000,00 грн. Фінансова допомога надається частинами по мірі необхідності на підставі звернення Позичальника.

На виконання умов даного договору ОСОБА_9 в якості поворотної фінансової допомоги надала ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН в готівковій формі в касу підприємства грошові кошти в загальній сумі 2 014 960,00 грн.

Доказами, що підтверджують наведені обставини, є договір про надання поворотної фінансової допомоги від 01.09.2022 р. № 01/09/22ФД/1 та квитанції до прибуткових касових ордерів, що містяться в матеріалах справи.

Згідно ст. 1046 ЦК України за договором позики одна сторона (позикодавець) передає у власність другій стороні (позичальникові) грошові кошти або інші речі, визначені родовими ознаками, а позичальник зобов`язується повернути позикодавцеві таку ж суму грошових коштів (суму позики) або таку ж кількість речей того ж роду та такої ж якості.

Відповідно до ч. 1 ст. 1049 ЦК України позичальник зобов`язаний повернути позикодавцеві позику (грошові кошти у такій самій сумі або речі, визначені родовими ознаками, у такій самій кількості, такого самого роду та такої самої якості, що були передані йому позикодавцем) у строк та в порядку, що встановлені договором.

Як зазначено в п. 3.1 даного договору, строк на який надається поворотна фінансова допомога Позичальнику - до 31 жовтня 2023 року.

В п. 4.4 даного договору йдеться про те, що фінансова допомога повертається у готівковому порядку шляхом видачі необхідних коштів з каси Позичальника або шляхом перерахування грошових коштів Позичальником на банківський рахунок наданий Позикодавцем.

Матеріали справи не містять доказів виконання боржником взятих на себе зобов`язань.

Отже, судом встановлено, що сума безспірних грошових вимог боржника перед кредитором ОСОБА_5 , строк виконання яких настав, становить 2 014 960,00 грн основного боргу та судові витрати понесені товариством у зв`язку з поданням заяви про визнання грошових вимог в розмірі 5368,00 грн.

Враховуючи наведене вище, суд дійшов висновку, що грошові вимоги кредитора ОСОБА_5 заявлені в установлений строк, підлягають визнанню та у відповідності до ч. 6 ст. 45, ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства, мають бути включені до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 5 368,00 грн - до першої черги задоволення;

- 2 014 960,00 грн основного боргу - до четвертої черги задоволення.

Розглянувши у судовому засіданні заяву ОСОБА_6 , суд встановив наступне.

05.12.2023 на адресу суду надійшла заява ОСОБА_6 , в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 1950000,00 грн

Мотивуючи заяву з грошовими вимогами заявник зазначив, що 01.09.2022 р. між ОСОБА_6 , як Позикодавцем, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НДДН, як Позичальником, укладено договір про надання поворотної фінансової допомоги № 01/09/22ФД/5, відповідно до умов якого Позикодавець надає Позичальнику кошти у вигляді поворотної фінансової допомоги, а Позичальник зобов`язується повернути надані грошові кошти в порядку та на умовах, передбачених цим Договором.

Як зазначено в п. 1.2 даного договору, поворотна фінансова допомога - сума грошових коштів у національній валюті України, передана платнику податку в користування на визначений строк відповідно до цього Договору, який не передбачає нарахування процентів або надання інших видів компенсацій як плати за користування такими коштами, та є обов`язковою до повернення.

Відповідно до п. 2.1 даного договору сума допомоги за цим Договором становить 2500000,00 грн. Фінансова допомога надається частинами по мірі необхідності на підставі звернення Позичальника.

На виконання умов даного договору ОСОБА_6 в якості поворотної фінансовоїдопомоги надав ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН в готівковій формі в касу підприємства грошові кошти в загальній сумі 1950000,00 грн.

Доказами, що підтверджують наведені обставини, є договір про надання поворотної фінансової допомоги від 01.09.2022 р. № 01/09/22ФД/3 та квитанції до прибуткових касових ордерів, що містяться в матеріалах справи.

Згідно ст. 1046 ЦК України за договором позики одна сторона (позикодавець) передає у власність другій стороні (позичальникові) грошові кошти або інші речі, визначені родовими ознаками, а позичальник зобов`язується повернути позикодавцеві таку ж суму грошових коштів (суму позики) або таку ж кількість речей того ж роду та такої ж якості.

Відповідно до ч. 1 ст. 1049 ЦК України позичальник зобов`язаний повернути позикодавцеві позику (грошові кошти у такій самій сумі або речі, визначені родовими ознаками, у такій самій кількості, такого самого роду та такої самої якості, що були передані йому позикодавцем) у строк та в порядку, що встановлені договором.

Як зазначено в п. 3.1 даного договору, строк на який надається поворотна фінансова допомога Позичальнику - до 31 жовтня 2023 року.

В п. 4.4 даного договору йдеться про те, що фінансова допомога повертається у готівковому порядку шляхом видачі необхідних коштів з каси Позичальника або шляхом перерахування грошових коштів Позичальником на банківський рахунок наданий Позикодавцем.

Матеріали справи не містять доказів виконання боржником взятих на себе зобов`язань.

Отже, судом встановлено, що сума безспірних грошових вимог боржника перед кредитором ОСОБА_6 , строк виконання яких настав, становить 1950000,00 грн основного боргу та судові витрати понесені товариством у зв`язку з поданням заяви про визнання грошових вимог в розмірі 5368,00 грн.

Враховуючи наведене вище, суд дійшов висновку, що грошові вимоги кредитора ОСОБА_6 заявлені в установлений строк, підлягають визнанню та у відповідності до ч. 6 ст. 45, ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства, мають бути включені до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 5 368,00 грн - до першої черги задоволення;

- 1950000,00 грн основного боргу - до четвертої черги задоволення.

Розглянувши у судовому засіданні заяву ОСОБА_8 , суд встановив наступне.

05.12.2023 на адресу суду надійшла заява ОСОБА_8 , в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 2161000,00 грн

Мотивуючи заяву з грошовими вимогами заявник зазначив, що 01.09.2022 р. між ОСОБА_8 , як Позикодавцем, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НДДН, як Позичальником, укладено договір про надання поворотної фінансової допомоги № 01/09/22ФД/5, відповідно до умов якого Позикодавець надає Позичальнику кошти у вигляді поворотної фінансової допомоги, а Позичальник зобов`язується повернути надані грошові кошти в порядку та на умовах, передбачених цим Договором.

Як зазначено в п. 1.2 даного договору, поворотна фінансова допомога - сума грошових коштів у національній валюті України, передана платнику податку в користування на визначений строк відповідно до цього Договору, який не передбачає нарахування процентів або надання інших видів компенсацій як плати за користування такими коштами, та є обов`язковою до повернення.

Відповідно до п. 2.1 даного договору сума допомоги за цим Договором становить 2500000,00 грн. Фінансова допомога надається частинами по мірі необхідності на підставі звернення Позичальника.

На виконання умов даного договору ОСОБА_8 в якості поворотної фінансової допомоги надав ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН в готівковій формі в касу підприємства грошові кошти в загальній сумі 2161000,00 грн.

Доказами, що підтверджують наведені обставини, є договір про надання поворотної фінансової допомоги від 01.09.2022 р. № 01/09/22ФД/5 та квитанції до прибуткових касових ордерів, що містяться в матеріалах справи.

Згідно ст. 1046 ЦК України за договором позики одна сторона (позикодавець) передає у власність другій стороні (позичальникові) грошові кошти або інші речі, визначені родовими ознаками, а позичальник зобов`язується повернути позикодавцеві таку ж суму грошових коштів (суму позики) або таку ж кількість речей того ж роду та такої ж якості.

Відповідно до ч. 1 ст. 1049 ЦК України позичальник зобов`язаний повернути позикодавцеві позику (грошові кошти у такій самій сумі або речі, визначені родовими ознаками, у такій самій кількості, такого самого роду та такої самої якості, що були передані йому позикодавцем) у строк та в порядку, що встановлені договором.

Як зазначено в п. 3.1 даного договору, строк на який надається поворотна фінансова допомога Позичальнику - до 31 жовтня 2023 року.

В п. 4.4 даного договору йдеться про те, що фінансова допомога повертається у готівковому порядку шляхом видачі необхідних коштів з каси Позичальника або шляхом перерахування грошових коштів Позичальником на банківський рахунок наданий Позикодавцем.

Матеріали справи не містять доказів виконання боржником взятих на себе зобов`язань.

Отже, судом встановлено, що сума безспірних грошових вимог боржника перед кредитором ОСОБА_8 , строк виконання яких настав, становить 2161000,00 грн основного боргу та судові витрати понесені товариством у зв`язку з поданням заяви про визнання грошових вимог в розмірі 5368,00 грн.

Враховуючи наведене вище, суд дійшов висновку, що грошові вимоги кредитора ОСОБА_8 заявлені в установлений строк, підлягають визнанню та у відповідності до ч. 6 ст. 45, ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства, мають бути включені до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 5 368,00 грн - до першої черги задоволення;

- 2161000,00 грн основного боргу - до четвертої черги задоволення.

Розглянувши у судовому засіданні заяву ОСОБА_3 , суд встановив наступне.

05.12.2023 на адресу суду надійшла заява ОСОБА_3 , в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 1927000,00 грн

Мотивуючи заяву з грошовими вимогами заявник зазначив, що 01.09.2022 р. між ОСОБА_3 , як Позикодавцем, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Позичальником, укладено договір про надання поворотної фінансової допомоги № 01/09/22ФД/2, відповідно до умов якого Позикодавець надає Позичальнику кошти у вигляді поворотної фінансової допомоги, а Позичальник зобов`язується повернути надані грошові кошти в порядку та на умовах, передбачених цим Договором.

Як зазначено в п. 1.2 даного договору, поворотна фінансова допомога - сума грошових коштів у національній валюті України, передана платнику податку в користування на визначений строк відповідно до цього Договору, який не передбачає нарахування процентів або надання інших видів компенсацій як плати за користування такими коштами, та є обов`язковою до повернення.

Відповідно до п. 2.1 даного договору сума допомоги за цим Договором становить 2500000,00 грн. Фінансова допомога надається частинами по мірі необхідності на підставі звернення Позичальника.

На виконання умов даного договору ОСОБА_3 в якості поворотної фінансової допомоги надав ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН в готівковій формі в касу підприємства грошові кошти в загальній сумі 1927000,00 грн.

Доказами, що підтверджують наведені обставини, є договір про надання поворотної фінансової допомоги від 01.09.2022 р. № 01/09/22ФД/2 та квитанції до прибуткових касових ордерів, що містяться в матеріалах справи.

Згідно ст. 1046 ЦК України за договором позики одна сторона (позикодавець) передає у власність другій стороні (позичальникові) грошові кошти або інші речі, визначені родовими ознаками, а позичальник зобов`язується повернути позикодавцеві таку ж суму грошових коштів (суму позики) або таку ж кількість речей того ж роду та такої ж якості.

Відповідно до ч. 1 ст. 1049 ЦК України позичальник зобов`язаний повернути позикодавцеві позику (грошові кошти у такій самій сумі або речі, визначені родовими ознаками, у такій самій кількості, такого самого роду та такої самої якості, що були передані йому позикодавцем) у строк та в порядку, що встановлені договором.

Як зазначено в п. 3.1 даного договору, строк на який надається поворотна фінансова допомога Позичальнику - до 31 жовтня 2023 року.

В п. 4.4 даного договору йдеться про те, що фінансова допомога повертається у готівковому порядку шляхом видачі необхідних коштів з каси Позичальника або шляхом перерахування грошових коштів Позичальником на банківський рахунок наданий Позикодавцем.

Матеріали справи не містять доказів виконання боржником взятих на себе зобов`язань.

Отже, судом встановлено, що сума безспірних грошових вимог боржника перед кредитором ОСОБА_3 , строк виконання яких настав, становить 1927000,00 грн основного боргу та судові витрати понесені товариством у зв`язку з поданням заяви про визнання грошових вимог в розмірі 5368,00 грн.

Враховуючи наведене вище, суд дійшов висновку, що грошові вимоги кредитора ОСОБА_3 заявлені в установлений строк, підлягають визнанню та у відповідності до ч. 6 ст. 45, ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства, мають бути включені до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 5 368,00 грн - до першої черги задоволення;

- 1927000,00 грн основного боргу - до четвертої черги задоволення.

Розглянувши у судовому засіданні заяву ОСОБА_4 , суд встановив наступне.

05.12.2023 на адресу суду надійшла заява ОСОБА_4 , в якій заявник просить суд визнати грошові вимоги до боржника у сумі 1950000,00 грн.

Мотивуючи заяву з грошовими вимогами заявник зазначив, що 01.09.2022 р. між ОСОБА_4 , як Позикодавцем, та ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН, як Позичальником, укладено договір про надання поворотної фінансової допомоги № 01/09/22ФД/4, відповідно до умов якого Позикодавець надає Позичальнику кошти у вигляді поворотної фінансової допомоги, а Позичальник зобов`язується повернути надані грошові кошти в порядку та на умовах, передбачених цим Договором.

Як зазначено в п. 1.2 даного договору, поворотна фінансова допомога - сума грошових коштів у національній валюті України, передана платнику податку в користування на визначений строк відповідно до цього Договору, який не передбачає нарахування процентів або надання інших видів компенсацій як плати за користування такими коштами, та є обов`язковою до повернення.

Відповідно до п. 2.1 даного договору сума допомоги за цим Договором становить 2500000,00 грн. Фінансова допомога надається частинами по мірі необхідності на підставі звернення Позичальника.

На виконання умов даного договору ОСОБА_4 в якості поворотної фінансової допомоги надав ДП ДГ «Іванівка» ІСГ ПС НААН в готівковій формі в касу підприємства грошові кошти в загальній сумі 1950000,00 грн.

Доказами, що підтверджують наведені обставини, є договір про надання поворотної фінансової допомоги від 01.09.2022 р. № 01/09/22ФД/4 та квитанції до прибуткових касових ордерів, що містяться в матеріалах справи.

Згідно ст. 1046 ЦК України за договором позики одна сторона (позикодавець) передає у власність другій стороні (позичальникові) грошові кошти або інші речі, визначені родовими ознаками, а позичальник зобов`язується повернути позикодавцеві таку ж суму грошових коштів (суму позики) або таку ж кількість речей того ж роду та такої ж якості.

Відповідно до ч. 1 ст. 1049 ЦК України позичальник зобов`язаний повернути позикодавцеві позику (грошові кошти у такій самій сумі або речі, визначені родовими ознаками, у такій самій кількості, такого самого роду та такої самої якості, що були передані йому позикодавцем) у строк та в порядку, що встановлені договором.

Як зазначено в п. 3.1 даного договору, строк на який надається поворотна фінансова допомога Позичальнику - до 31 жовтня 2023 року.

В п. 4.4 даного договору йдеться про те, що фінансова допомога повертається у готівковому порядку шляхом видачі необхідних коштів з каси Позичальника або шляхом перерахування грошових коштів Позичальником на банківський рахунок наданий Позикодавцем.

Матеріали справи не містять доказів виконання боржником взятих на себе зобов`язань.

Отже, судом встановлено, що сума безспірних грошових вимог боржника перед кредитором ОСОБА_4 , строк виконання яких настав, становить 1950000,00 грн основного боргу та судові витрати понесені товариством у зв`язку з поданням заяви про визнання грошових вимог в розмірі 5368,00 грн.

Враховуючи наведене вище, суд дійшов висновку, що грошові вимоги кредитора ОСОБА_4 заявлені в установлений строк, підлягають визнанню та у відповідності до ч. 6 ст. 45, ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства, мають бути включені до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 5 368,00 грн - до першої черги задоволення;

- 1950000,00 грн основного боргу - до четвертої черги задоволення.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 07.11.2023, зокрема, визнано грошові вимоги ОСОБА_1 (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ) до Державного підприємства "Дослідне господарство "Іванівка" Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України" у розмірі 230763,26 грн.

Відповідно до положень ч. 2 ст. 47 Кодексу України з процедур банкрутства у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, що надійшли протягом строку, передбаченого частиною першою статті 45 цього Кодексу, у тому числі щодо яких були заперечення боржника або розпорядника майна.

Положеннями п.1 ч.1 ст.64 Кодексу України з процедур банкрутства визначено черговість задоволення вимог кредиторів, зокрема витрати, пов`язані з провадженням у справі про банкрутство в господарському суді задовольняються у першу чергу.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне визнати грошові вимоги ініціюючого кредитора ОСОБА_1 , з включенням їх до реєстру вимог кредиторів у розмірі: 26840,00 грн судового збору та 60300,00 грн авансування винагороди арбітражного керуючого - перша черга реєстру вимог кредиторів; 230763,26 грн основної заборгованості - четверта черга задоволення.

За результатами попереднього засідання господарський суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються:

розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів;

розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів;

дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів;

дата підсумкового засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 44 цього Кодексу.

У встановлений ч. 1 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства строк, інші заяви з конкурсними вимогами до боржника не надходили.

Згідно ч. 1 ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства протягом 10 днів з дня постановлення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Суд вважає за необхідне зобов`язати розпорядника майна боржника організувати та провести збори кредиторів та комітету кредиторів.

Суд призначає підсумкове засідання, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду.

Керуючись ст. 1, 45, 47, 48 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 233, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Визнати грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю «МУЛЬТІ АГРАР ДНІПРО» (52350, Дніпропетровська обл., Криничанський р-н, селище Кудашівка(п), вул. Калинова, б.7, ЄДРПОУ 41530182) до боржника з включенням їх до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 8588,80 грн - до першої черги задоволення;

- 21685605,55 грн. (з яких - 14 946 991,00 грн. основного боргу, 31 810,16 грн. 3% річних (за рішеннями суду), 58 562,75 грн. інфляційних втрат (за рішеннями суду), 1 038 633,03 грн. 3% річних, 5 133 433,89 грн. інфляційні нарахування, 176 174,72 грн. сплаченого судового збору за рішеннями судів) - до четвертої черги задоволення;

- 944 963,73 грн штрафу та пені - до шостої черги задоволення.

2. Визнати грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОСПЕКТР-2022"(49000, Дніпропетровська область, м, Дніпро, пр. Дмитра Яворницького, буд. 93, код ЄДРПОУ 44540460) до боржника з включенням їх до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 8588,80 грн. - до першої черги задоволення;

-8 504 252,54 грн (з яких - 6 824 398,72 грн. основного боргу, 70 674,60 грн. 3% річних (за рішеннями суду), 130 112,48 грн. інфляційних втрат (за рішеннями суду), 288 868,38 грн. 3% річних, 1 053 328,31 грн. інфляційних втрат, 136 870,05 грн. сплаченого судового збору за рішенням суду) - до четвертої черги задоволення;

- 2 099 484,21 грн штрафу та пені - до шостої черги задоволення.

3. Визнати грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвестиційна компанія "ЕНЕРГОПАРТНЕР" (49000, Дніпропетровська обл., місто Дніпро, вул.М.Руденка, будинок 53, ЄДРПОУ 36841575) до боржника з включенням їх до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 8588,80 грн - до першої черги задоволення;

- 13236694,35 грн (з яких 8 273 209,30 грн. основний борг, 464 760,85 грн 3% річних (за рішеннями суду), 893 580,82 грн. інфляційні нарахування (за рішеннями суду), 567 318,91 грн. 3% річних, 2 965 587,84 грн. інфляційних втрат, 72 236,63 грн. сплаченого судового збору за рішеннями судів) - до четвертої черги задоволення.

4. Визнати грошові вимоги Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "БАТЬКІВЩИНА" (вул. Незалежності, буд. 51, с. Калюжниці, Прилуцького району, Чернігівської області, 17311 код ЄДРПОУ 30875436) до боржника з включенням їх до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 5 368,00 грн - до першої черги задоволення;

- 108 167 521,39 грн основного боргу - до четвертої черги задоволення.

5. Визнати грошові вимоги Головного управління ДПС у Чернігівській області (вул. Реміснича, буд. 11, м. Чернігів, 14000, код ЄДРПОУ 44094124) до боржника з включенням їх до реєстру вимог кредиторів:

- - 8 410 156,18 грн (з яких: судовий збір в розмірі 5 368,00 грн., 8 404 788,18 грн. з єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування) - до першої черги задоволення;

- 17 950 222, 40 грн основного боргу (з яких 6 881 974,26 грн боргу з податку на додану вартість; 3 410 529,25 грн боргу з земельного податку з юридичних осіб; 5 833,01 грн боргу з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин; 52 126,92 грн боргу з рентної плати за спеціальне використання води; 94 948,26 грн боргу з частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій (державних унітарних підприємств); 15 638,80 грн боргу з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (об`єкти житлової нерухомості); 104 843,83 грн боргу з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (об`єкти нежитлової нерухомості); 4 379 880,74 грн боргу з податку на прибуток підприємств, що перебувають у державній власності; 435 835,91 грн боргу з єдиного податку з сільськогосподарських виробників 204 445,55 грн. з військового збору; 2 363 741,79 грн. з податку на доходи фізичних осіб; 424,08 грн з ЄСВ, нарахованого на суми грошового забезпечення військовослужбовців) - до третьої черги задоволення;

- 3 517 403,83 грн (з яких 2 604 181,32 грн штрафу та 913 222,51 грн пені) - до шостої черги задоволення.

6. Визнати грошові вимоги Адвокатського об`єднання «Віртус» (04070, місто Київ, вул. Борисоглібська, 6Б, ЄДРПОУ 41766212) до боржника з включенням їх до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 5 368,00 грн - до першої черги задоволення;

- 177 570,84 грн (з яких 127 500,00 грн основного боргу, 7608,08 грн 3% річних, 42462,76 грн інфляційних втрат) - до четвертої черги задоволення.

7. Визнати грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю «С-ТРАНС АВТО» (64107, Харківська область, м. Первомайський, вул. Бугайченка, буд. 38, кв. 31-А ЄДРПОУ 37706791) до боржника (без права вирішального голосу на зборах та комітеті кредиторів) з включенням їх до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 4 294,40 грн - до першої черги задоволення;

- 312 902,23 грн (з яких 211 122,47 грн. основного боргу, 2 410,17 грн. 3% річних (за рішенням суду), 11 522,08 грн. 3% річних, 2 367,16 грн. інфляційні нарахування (за рішенням суду), 66 413,67 грн. інфляційних втрат, 15 000,00 грн. витрат на професійну правничу допомогу, 4 066,68 грн. судового збору за рішеннями судів) - до четвертої черги задоволення;

- 55 212,20 грн штрафу, пені - до шостої черги задоволення.

8. Визнати грошові вимоги Фізичної особи-підприємця Глєбова Олександра Борисовича ( АДРЕСА_2 , НОМЕР_11 ) до боржника (без права вирішального голосу на зборах та комітеті кредиторів) з включенням їх до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 4 294,40 грн - до першої черги задоволення;

- 5 972 843,40 грн( з яких 4 241 836,00 грн. основного боргу, 267 409,99 грн. 3% річних, 1 463 597,41 грн. інфляційних втрат) - до четвертої черги задоволення.

9. Визнати грошові вимоги Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України (42343, Сумська обл., Сумський р-н, с. Сад, вул. Пакова, 3, код ЄДРПОУ 00724927) до боржника з включенням їх до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 5368,00 грн - до першої черги задоволення;

- 719 996,50 грн основного боргу - до четвертої черги задоволення.

10. Визнати грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю «АГРОТЕХ-АБ» (61202, Харківська область, м. Харків, вул. Ахсарова, буд. 18, кв. 233, код ЄДРПОУ 35701901) до боржника (без права вирішального голосу на зборах та комітеті кредиторів) з включенням їх до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 4 294,40 грн. (чотири тисячі двісті дев`яносто чотири грн. 40 коп.) - до першої черги задоволення;

- 2 466 701,56 грн ( з яких 2 198 198,88 грн. основного боргу, 25 411,62 грн. 3% річних, 90 854,69 грн. інфляційні нарахування, 68 890,48 грн. витрат на професійну правничу допомогу, 36 223,03 грн. судового збору за рішеннями судів, 47 122,86 грн. процентів за неправомірне користування грошовими коштами згідно договору) - до четвертої черги задоволення;

- 8 906,84 грн. пені - до шостої черги задоволення.

11. Визнати грошові вимоги Фізичної особи-підприємця Орлянської К.Ю. ( АДРЕСА_3 , РНОКПП НОМЕР_10 ) до боржника (без права вирішального голосу на зборах та комітеті кредиторів) з включенням їх до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 6056,00 грн - до першої черги задоволення;

- 367 302, 98 грн( з яких 273 080,00 грн. основного боргу, 94 222,98 грн. інфляційні нарахування) - до четвертої черги задоволення.

12. Визнати грошові вимоги ОСОБА_7 до боржника з включенням їх до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 5 368,00 грн - до першої черги задоволення;

- 1 885 000,00 грн основного боргу - до четвертої черги задоволення.

13. Визнати грошові вимоги ОСОБА_5 до боржника з включенням їх до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 5 368,00 грн - до першої черги задоволення;

- 2 014 960,00 грн основного боргу - до четвертої черги задоволення.

14. Визнати грошові вимоги ОСОБА_6 до боржника з включенням їх до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 5 368,00 грн - до першої черги задоволення;

- 1950000,00 грн основного боргу - до четвертої черги задоволення.

15. Визнати грошові вимоги ОСОБА_8 до боржника з включенням їх до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 5 368,00 грн - до першої черги задоволення;

- 2161000,00 грн основного боргу - до четвертої черги задоволення.

16. Визнати грошові вимоги ОСОБА_3 до боржника з включенням їх до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 5 368,00 грн - до першої черги задоволення;

- 1927000,00 грн основного боргу - до четвертої черги задоволення.

17. Визнати грошові вимоги ОСОБА_4 до боржника з включенням їх до реєстру вимог кредиторів:

- судовий збір в розмірі 5 368,00 грн - до першої черги задоволення;

- 1950000,00 грн основного боргу - до четвертої черги задоволення.

18. Включити грошові вимоги ініціюючого кредитора ОСОБА_1 до реєстру вимог кредиторів:

- 87140,00 грн (з яких судовий збір в розмірі 26840,00 грн та авансування винагороди арбітражного керуючого 60300,00 грн) - до першої черги задоволення;

- 230763,26 грн основної заборгованості - до четвертої черги задоволення.

19. Зобов`язати розпорядника майна протягом 10 днів з моменту прийняття даної ухвали, але не пізніше дати проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів, внести до реєстру вимог кредиторів відомості, за результатами попереднього засідання, про кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги.

20. Визначити дату проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів - 15 березня 2024 року о 10:00 год за місцезнаходженням боржника.

21. Зобов`язати розпорядника майна боржника надати суду протокол зборів кредиторів боржника, на яких обрано комітет кредиторів боржника, а також протокол засідання комітету кредиторів, на якому вирішено питання про відкриття ліквідаційної процедури або процедури санації боржника, призначення ліквідатора або керуючого санацією боржника.

22. Призначити підсумкове судове засідання на 16 квітня 2024 року на 10:30 год у приміщенні Господарського суду Чернігівської області за адресою: м. Чернігів, проспект Миру, 20, зал судових засідань №302.

23. Вимоги, заявлені після завершення строку, визначеного для їх подання, є конкурсними, однак не мають права вирішального голосу на зборах та комітеті кредиторів.

Повний текст ухвали складено та підписано 01.03.2024 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена до Північного апеляційного господарського суду у строки, визначені ст. 256 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя С.В. Белов

Суд звертає увагу учасників справи, що відповідно до приписів частин 5-8 статті 6 та частин 5, 6 статті 242 ГПК України, пунктів 5.6, 5.8, 10, 16, 17, 29, 37 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, учасникам справи (їх представникам), які є користувачами Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, судові рішення в паперовій формі не надсилаються і не вручаються. Суд надсилає такі рішення в електронній формі до електронного кабінету таких осіб, і вони вважаються врученими в день отримання повідомлення про доставку копії судового рішення на офіційну електронну адресу учасника справи (його представника), з якого і починається перебіг процесуального строку, встановленого законом або судом. Обмін процесуальними документами в електронній формі між судом та/або особами, що є (повинні бути) користувачами Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, мають здійснюватися виключно за допомогою Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Веб-адреса Єдиного державного реєстру судових рішень, розміщена на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://reyestr.court.gov.ua/

засоби зв`язку - тел.099 420 54 50

Дата ухвалення рішення29.02.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117373621
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство боржника

Судовий реєстр по справі —927/1455/23

Ухвала від 23.04.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 18.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Поліщук В.Ю.

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Судовий наказ від 10.04.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Рішення від 20.03.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Постанова від 11.03.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Поляков Б.М.

Ухвала від 29.02.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 28.02.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні