Ухвала
від 21.02.2024 по справі 372/2339/23
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/2339/23

Провадження 2-134/24

ухвала

Іменем України

21 лютого 2024 року Обухівський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Потабенко Л.В.

при секретарі Рябуха О.В.,

за участю представників позивача ОСОБА_1 , ОСОБА_2 ,

розглянувши в приміщенні Обухівського районного суду Київської області у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ОЛІМП-ОСТРИЦЯ» до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 про визнання недійсними договорів емфітевзису,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Обухівського районного суду на розгляді перебуває вищевказана цивільна справа.

23.01.2024 року на адресу суду надійшло клопотання представника відповідача ОСОБА_2 про зупинення провадження у справі. На обґрунтування клопотання зазначив, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер відповідач ОСОБА_5 та ІНФОРМАЦІЯ_2 помер відповідач ОСОБА_7 , донькою яких є ОСОБА_4 , враховуючи те, що спірні правовідносини допускають правонаступництво просив провадження у даній цивільній справі зупинити.

23.01.2024 року на адресу суду надійшло клопотання представника позивача ОСОБА_1 про роз`єднання позовних вимог у справі шляхом виділення вимог до ОСОБА_5 та ОСОБА_7 в окреме провадження.

В судовому засіданні представник позивача заперечив щодо задоволення клопотання про зупинення провадження у справі, а в разі його задоволення судом просив роз`єднати позовні вимоги щодо померлих відповідачів в окреме провадження. Представник відповідача своє клопотання про зупинення провадження підтримав, та заперечив щодо роз`єднання позовних вимог щодо померлих відповідачів оскільки це не сприятиме виконанню завдання цивільного судочинства.

Суд, вислухавши думку сторін, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку про задоволення клопотання про зупинення провадження у справі, та про відмову у задоволенні клопотання про роз`єднання позовних вимог з таких підстав.

Відповідно до ч. 6ст. 188 ЦПК Українисуд за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи вправі до початку розгляду справи по суті роз`єднати позовні вимоги, виділивши одну або декілька об`єднаних вимог у самостійне провадження, якщо це сприятиме виконанню завдань цивільного судочинства.

Зі змісту позову та наданих доказів вбачається, що позовні вимоги пов`язані підставою виникнення та доказами, які підлягають дослідженню у їх сукупності. У зв`язку з цим суд вважає недоцільним роз`єднувати позовні, оскільки це не сприятиме виконанню завдання цивільного судочинства.

Згідно п. 1 ч. 1ст. 251 ЦПК Українисуд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, яка була стороною у справі, якщо спірні правовідносини допускають правонаступництво.

Суд, заслухавши думку учасників процесу, дослідивши відносні матеріали даної справи, з яких вбачається, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер відповідач ОСОБА_5 та ІНФОРМАЦІЯ_2 помер відповідач ОСОБА_7 , що підтверджується копіями свідоцтва про смерть та актовими записами про смерть, враховуючи, що правовідносини у вищевказаній справі допускають правонаступництво, приходить до висновку про необхідність зупинення провадження у вищевказаній цивільній справі до залучення до участі у справі правонаступника..

Керуючисьст. 251-253 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання представника позивача ОСОБА_1 про роз`єднання позовних вимог у справі шляхом виділення вимог до ОСОБА_5 та ОСОБА_7 в окреме провадження- відмовити.

Провадження у справі 372/2339/23 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ОЛІМП-ОСТРИЦЯ» до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 про визнання недійсними договорів емфітевзисузупинити до залучення у справі правонаступників після смерті ОСОБА_5 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_7 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в п`ятнадцятиденний строк з дня проголошення ухвали.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення21.02.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117383089
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсними договорів емфітевзису

Судовий реєстр по справі —372/2339/23

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні