Ухвала
від 04.03.2024 по справі 153/110/24
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

"04" березня 2024 р. Справа153/110/24

Провадження2/153/25/24-ц

Ямпільський районний суд Вінницької області

у складі головуючого судді Дзерина М.М.

за участю секретаря судового засідання Поліш Н.А.

позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

педставника відповідача Закладу дошкільної освіти №3 (ясла-садок) м.Ямпіль Ямпільської міської ради Вінницької області Римарчук О.М.

третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог представника Відділу освіти, молоді та спорту Ямпільської міської ради, -Пантелейчук Н.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Ямпільського районного суду Вінницької області в режимі відеоконференції цивільну справу в порядку спрощеного прозовного провадження за позовом ОСОБА_1 до Закладу дошкільної освіти №3 (ясла-садок) м.Ямпіль Ямпільської міської ради Вінницької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог : Ямпільська міська рада, Відділ освіти, молоді та спорту Ямпільської міської ради, про визнання протиправним наказу,

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до відповідача Закладу дошкільної освіти №3 (ясла-садок) м.Ямпіль Ямпільської міської ради Вінницької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог : Ямпільська міська рада, Відділ освіти, молоді та спорту Ямпільської міської ради, в якому просить визнати незаконними та скасувати пункти 2.2, 3.28, 3.29, 3.31, 3.32, 3.33, 3.34, 3.35, 3.36, 3.37, 3.38, 3.39, 3.40, 3.41 посадової інструкції сестри медичної старшої №8 від 05 вересня 2023 року. Визнати незаконним та скасувати наказ Закладу дошкільної освіти №3 (ясла-садок) м. Ямпіль Ямпільської міської ради Вінницької області від 06 вересня 2023 року №38-0 «Про розподіл обов`язків» в частині здійснення позивачем контролю за організацією та якістю харчування дітей, обліком відходів. Визнати незаконним та скасувати наказ Закладу дошкільної освіти №3 (ясла-садок) м.Ямпіль Ямпільської міської ради Вінницької області від 22.11.2023 р. №71-0 «Про застосування дисциплінарного стягнення до сестри медичної старшої Людмили Височанської».

Ухвалою Ямпільського районного суду Вінницької області від 26 січня 2023 року прийнято позовну заяву та відкрито провадження у вказаній справі за правилами спрощеного позовного провадження у судовому засіданні із викликом (повідомленням) учасників справи.

29 лютого 2024 року за вх.№1229 до суду від представника позивача подано заяву про відмову від позовних вимог в частині визнання незаконним та скасування наказу Закладу дошкільної освіти №3 (ясла-садок) м.Ямпіль Ямпільської міської ради Вінницької області від 22.11.2023р. №71-о «Про застосування дисциплінарного стягнення до сестри медичної старшої Людмили Височанської», оскільки під час розгляду справи відповідачем 20 лютого 2024 року винесено наказ Про скасування наказу Про застосування дисциплінарного стягнення до сестри медичної старшої Людмили Височанської.

У судовому засіданні позивач ОСОБА_1 та її представник адвокат Кравець В.А. підтримали заяву про відмову від частини позовних вимог, просили її задовольнити.

Представник відповідача відповідача Закладу дошкільної освіти №3 (ясла-садок) м.Ямпіль Ямпільської міської ради Вінницької області Римарчук О.М. не заперечувала щодо задоволення заяви позивача про відмову від частини позовних вимог.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог представник Ямпільської міської ради Могилів-Подільського району Вінницької області в судове засідання не з`явився, надав суду заяву вх..№1245 від 901 березня 2024 року за підписом міського голови про розгляд справи за відсутності представника міської ради. Щодо вирішення позовних вимог покладаються на розсуд суду.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог представник Відділу освіти, молоді та спорту Ямпільської міської ради Могилів-Подільського району Вінницької області Пантелейчук Н.П. в судовому засіданні не заперечувала щодо задоволення заяви позивача про відмову від частини позовних вимог.

Заслухавши учасників справи, дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про задоволення заяви позивача про відмову в частині позовних вимог.

Згідно п.1 ч.2 ст.49 ЦПК України позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до ч. ч. 1,3 ст.206 ЦПК України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Відповідно до п.4 ч.1, ч.2 ст.255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо відсутній предмет спору, позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Таким чином, враховуючи відмову позивача від позовних вимог щодо визнання незаконним та скасування наказу Закладу дошкільної освіти №3 (ясла-садок) м.Ямпіль Ямпільської міської ради Вінницької області від 22.11.2023 р. №71-0 «Про застосування дисциплінарного стягнення до сестри медичної старшої Людмили Височанської» та прийняття судом даної відмови, є підстави для закриття провадження у справі в цій частині позовних вимог.

Відповідно до ч. 2 ст.255 ЦПК України, про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з державного бюджету.

Згідно із ч. 3 ст.142 ЦПК України, у разі відмови позивача від позову понесені ним витрати відповідачем не відшкодовуються, а витрати відповідача за його заявою стягуються з позивача. Однак якщо позивач не підтримує своїх вимог унаслідок задоволення їх відповідачем після пред`явлення позову, суд за заявою позивача присуджує стягнення понесених ним у справі витрат з відповідача.

За вказанихобставин,у зв`язкуіз відмовоюпозивача відпозову унаслідок задоволення вимоги відповідачем після пред`явлення позову, суд за заявою позивача вважає за необхідне стягнути з відповідача понесені ОСОБА_1 у справі витрат щодо даної позовної вимоги.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 49, 142, 206, 255, 256, 354 ЦПК України, ст. 7 Закону України «Про судовий збір», суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Заяву про відмовувід частинипозовних вимог - задовольнити.

Провадження у цивільній справі №153/110/24 за позовом ОСОБА_1 до Закладу дошкільної освіти №3 (ясла-садок) м.Ямпіль Ямпільської міської ради Вінницької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог : Ямпільська міська рада, Відділ освіти, молоді та спорту Ямпільської міської ради, про визання незаконним та скасування наказу Закладу дошкільної освіти №3 (ясла-садок) м.Ямпіль Ямпільської міської ради Вінницької області від 22.11.2023 р. №71-о «Про застосування дисциплінарного стягнення до сестри медичної старшої Людмили Височанської» - закрити.

Стягнути з Закладу дошкільноїосвіти №3(ясла-садок)м.ЯмпільЯмпільської міськоїради Вінницькоїобласті накористь ОСОБА_1 понесені витрати зі сплати судового збору у сумі 1211 (одна тисяча двісті одинадцять)гривень 20 (двадцять) копійок.

Ухвала може бути оскаржена до Вінницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя: Дзерин М.М.

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено05.03.2024
Номер документу117384955
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання протиправним наказу

Судовий реєстр по справі —153/110/24

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Дзерин М. М.

Рішення від 04.03.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Дзерин М. М.

Рішення від 04.03.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Дзерин М. М.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Дзерин М. М.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Дзерин М. М.

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Дзерин М. М.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні