Ухвала
від 04.03.2024 по справі 477/2576/23
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 477/2576/23

Провадження 2/201/1220/2024

УХВАЛА

про витребування доказів

04 березня 2024 року м. Дніпро

Жовтневий районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого судді Демидової С.О.,

з секретарем судового засідання Галко С.Д.,

за участі:

представника відповідача ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Дніпрі клопотання представника відповідача про витребування доказів у цивільній справі запозовом Дніпровського державного медичного університету до ОСОБА_2 , про стягнення витрат на навчання,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська перебуває дана цивільна справа.

04 березня 2024 року на електрону пошту суду надійшло клопотання представника відповідача про витребування доказів, та визнання явки представника позивача обов`язковою, а саме витребувати від позивача наступні документи:

1.1Копію гарантійного листа медичного закладу; копію наказу департаменту; копію наказу МОЗ України, чи будь якого іншого документу, де вказано гарантії працевлаштування в державному закладі охорони здоров`я ОСОБА_2 після проходження нею інтернатури та отримання сертифікату лікаря.

1.2Копію направлення на працевлаштування ОСОБА_2 в КНП Криворізька інфекційна лікарня №1 Криворізької міської ради, після закінчення проходження інтернатури в КНП Криворізька інфекційна лікарня №1 Криворізької міської ради.

1.3Детальний розрахунок та документальне підтвердження підстав нарахування суми боргу 335368,86 грн. за 2016 2022 навчальні роки , яка складається з витрат на фонд оплати праці, витрат на комунальні послуги, стипендію, вказавши статті видатків (коди економічної класифікації видатків бюджету) та затрати по кожному року окремо, згідно вказаних статей, які взято для розрахунку фактичних затрат на навчання одного студента медичного факультету.

В судовому засідання представник відповідача підтримала заявлене клопотання про витребування доказів.

Вислухавши представника, дослідивши матеріали справи, слід дійти висновку, що клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню з таких підстав.

Згідно зі ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Частиною 1 статті 84ЦПК України передбачено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Частинами 6-9ст. 84 ЦПК Українивизначено, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Зважаючи на те, що на даний час представник відповідача позбавлена можливості самостійно надати суду зазначені в клопотанні документи, а вищевказані документи мають суттєве значення для подальшого розгляду справи по суті, є всі обґрунтовані підстави для задоволення клопотання про витребування доказів.

Розгляд клопотання представника відповідача про визнання явки представника позивача обов`язковою відкласти до отримання витребуваних доказів.

На підставі викладеного, керуючись ст.76-84,260, 353 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника відповідача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати від Дніпровського державного медичного університету наступні документи:

-Копію гарантійного листа медичного закладу; копію наказу департаменту; копію наказу МОЗ України, чи будь якого іншого документу, де вказано гарантії працевлаштування в державному закладі охорони здоров`я ОСОБА_2 після проходження нею інтернатури та отримання сертифікату лікаря.

-Копію направлення на працевлаштування ОСОБА_2 в КНП Криворізька інфекційна лікарня №1 Криворізької міської ради, після закінчення проходження інтернатури в КНП Криворізька інфекційна лікарня №1 Криворізької міської ради.

-Детальний розрахунок та документальне підтвердження підстав нарахування суми боргу 335368,86 грн. за 2016 2022 навчальні роки , яка складається з витрат на фонд оплати праці, витрат на комунальні послуги, стипендію, вказавши статті видатків (коди економічної класифікації видатків бюджету) та затрати по кожному року окремо, згідно вказаних статей, які взято для розрахунку фактичних затрат на навчання одного студента медичного факультету.

Ухвала оскарженню не підлягає

Суддя С.О. Демидова

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено05.03.2024
Номер документу117392407
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення витрат на навчання

Судовий реєстр по справі —477/2576/23

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Демидова С. О.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Демидова С. О.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Демидова С. О.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Демидова С. О.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Демидова С. О.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Глубоченко С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні