Ухвала
від 04.03.2024 по справі 2-77/2010
КАМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

04.03.2024

Справа № 2-77/2010

6/696/16/24

УХВАЛА

про залишення заяви без руху

04 березня 2024 року суддя Кам`янського районного суду Черкаської області Білопольська Н.А., розглянувши матеріали заяви начальника Кам`янського відділу державної виконавчої служби у Черкаському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Діденка Сергія Борисовича про видачу дубліката виконавчого документа, -

встановила :

До Кам`янського районного суду Черкаської області надійшла заява начальника Кам`янського відділу державної виконавчої служби у Черкаському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Діденка С.Б. про видачу дубліката виконавчого листа № 2-77/2010 у зв`язку з його втратою.

Відповідно до п.17.4 РозділуXIIIПерехідних положень ЦПК Україниу разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Всупереч вказаних вимог закону, заявником до заяви не додано платіжне доручення про сплату судового збору при зверненні до суду.

Згідно зч. 1ст. 3 Закону України «Про судовий збір», судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

Відповідно до ч. 1ст.4Закону України«Про судовийзбір» судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповіднодо Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік»прожитковий мінімум для працездатних осіб з 01 січня 2024 року встановлено в розмірі 3028 грн. 00 коп.

Отже, за звернення до суду з даною заявою необхідно було сплатити судовий збір у розмірі 90 грн. 84 коп. та надати у розпорядження суду відповідні докази.

Таким чином, заявнику необхідно сплатити судовий збір в сумі 90 грн. 84 коп. за заяву про видач дубліката виконавчого документа (отримувач: ГУК у Черк.обл/тг м. Кам`ян/22030101; код ЄДРПОУ: 37930566; банк отримувача: Казначейство України (ЕАП); рахунок отримувача: UA578999980313181206000023631; кодкласифікації доходів бюджету: 22030101) та надати відповідний підтверджуючий документ про його сплату.

Окрім того, нормами діючогоЦивільного процесуального кодексу Українине встановлені вимоги щодо форми та змісту заяви про видачу дубліката виконавчого листа.

Разом з тим, ч. 9ст. 10 ЦПК Українивизначає, що якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону).

Згідно з пунктом 3Постанови Пленуму Верховного Суду України від 26 грудня 2003 року № 14 «Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність органів і посадових осіб державної виконавчої служби та звернень учасників виконавчого провадження», заяви (подання) мають відповідати загальним вимогам щодо форми та змісту позовної заяви, передбаченим положеннями, зокремаЦПК України.

Пленум Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ в своїй постанові від 25 вересня 2015 року за № 8 «Про узагальнення практики розгляду судами процесуальних питань, пов`язаних із виконанням судових рішень у цивільних справах» вказав, що заява про видачу дубліката виконавчого листа повинна містити необхідні відомості для вирішення питання видачі дубліката виконавчого листа. У таких заявах потрібно зазначати назви сторін виконавчого провадження, підстави для видачі дубліката виконавчого листа; посилання на докази, якими підтверджувались би втрата виконавчого листа.

При вирішенні питання про видачу дубліката виконавчого листа у зв`язку з його втратою заявники повинні подати докази, а суди мають обов`язково перевірити, чи не були виконані втрачені судові рішення, судові накази, чи не втратили вони законної сили.

За таких підстав до форми та змісту заяви про видачу дубліката виконавчого листа застосовані вимоги, визначені законом для позовної заяви (ст.ст. 175,177 ЦПК України), із урахуванням особливостей, передбачених п. 17.4розділу ХІІІ «Перехідні положення» ЦПК України.

Згідно із п. 2 ч. 3ст. 175 ЦПК Українипозовна заява повинна містити, зокрема, прізвище, ім`я та по батькові фізичної особи - учасника справи, місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

За аналогією закону заява про видачу дубліката виконавчого листа повинна містити зазначені у п. 2 ч. 3ст. 175 ЦПК Українивідомості щодо боржника та стягувача за виконавчим документом.

Так, заява про видачу дубліката виконавчого листа повинна містити необхідні відомості та підстави для вирішення питання видачі дубліката виконавчого листа.

Звернувшись із заявою про видачу дубліката виконавчого листа, державний виконавець не надав рішення суду, на підставі якого видано виконавчий лист, не навів обґрунтування своїх вимог та доказів, що підтверджують зазначені у поданій заяві обставини.

При цьому до заяви не додано доказів того, що рішення суду, на підставі якого видано виконавчий лист, не виконано; не доведено, що стягнення з боржника за виконавчим листом, дублікат якого заявник просить видати, на даний час не проведено.

Вказані обставини мають суттєве значення для розгляду заяви.

На підставі викладеного подана заява про видачу дубліката виконавчого листа підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення її недоліків.

Керуючисьст.ст. 185, 258-260 ЦПК України, -

постановила :

Заяву начальника Кам`янського відділу державної виконавчої служби у Черкаському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Мміністерства юстиції (м. Київ) Діденка Сергія Борисовича про видачу дубліката виконавчого документа, - залишити без руху.

Надати заявнику строк для усунення зазначених в ухвалі недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання заявником копії даної ухвали.

Копію ухвали направити заявнику.

Роз`яснити заявнику, що якщо недоліки заяви не будуть усунуті у зазначений строк, така заява вважатиметься неподаною і буде йому повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.А. Білопольська

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117398185
СудочинствоЦивільне
Сутьвидачу дубліката виконавчого документа

Судовий реєстр по справі —2-77/2010

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Литвиненко Ірина Вікторівна

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Кам'янський районний суд Черкаської області

Білопольська Н. А.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Томин О. О.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Кам'янський районний суд Черкаської області

Білопольська Н. А.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Кам'янський районний суд Черкаської області

Шкреба В. В.

Постанова від 13.03.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Обідіна О. І.

Ухвала від 28.02.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Обідіна О. І.

Ухвала від 20.02.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Обідіна О. І.

Ухвала від 13.01.2023

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Овчаренко О. Л.

Ухвала від 13.01.2023

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Овчаренко О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні