Ухвала
від 04.03.2024 по справі 206/4539/23
САМАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 206/4539/23

Провадження № 2/206/112/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04.03.2024 Самарський районний суд м. Дніпропетровська у складі: головуючого судді Поштаренко О.В. за участю секретаря Лукінова Б.В. розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Дніпро, заяву представника відповідача ОСОБА_1 про залучення третіх осіб у цивільній справі за позовом Дніпровської міської ради до ОСОБА_2 , треті особи: ОСОБА_3 , Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради про витребування майна з чужого незаконного володіння, за участю сторін: представника позивача ОСОБА_4 представника відповідача ОСОБА_1

ВСТАНОВИВ

До Самарського районного суду м. Дніпропетровська від Дніпровської міської ради надійшла вказана позовна заява.

22 лютого 2024 року через «Електронний суд» до суду надійшло клопотання представника відповідача ОСОБА_1 про залучення третіх осіб у вказаній цивільній справі.

Представник відповідача ОСОБА_1 в підготовчому судовому засіданні підтримав заявлене ним клопотання та просив його задовольнити, оскільки відповідачка та її чоловік ОСОБА_5 придбали спірну квартиру перебуваючи у шлюбі для потреб сім`ї та наразі в ній мешкають. Так, права на спірну квартиру, набуто не тільки відповідачкою і її чоловіком ОСОБА_5 , а відтак, просив залучити у ОСОБА_5 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмету спору на боці відповідачки, оскільки рішення у вказаній справі може вплинути на його права.

Представник позивача ОСОБА_4 в підготовчому судовому засіданні заперечувала під час вирішення вказаного клопотання покладалась на розсуд суду.

Суд, перевіривши подане клопотання, дослідивши матеріали справи, вислухавши думку сторін, приходить до наступного.

Згідно з ч. 1 ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором (ч.1 ст. 5 ЦПК України).

Відповідно до статті 53 ЦПК треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання.

Згідно ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Частина 3 ст.53ЦПК України передбачає, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до ч.5 ст.53ЦПК України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Враховуючи характер спірних правовідносин та те що, зміст заявлених позовних вимог, а саме, що спірна квартира була придбана відповідачкою та її чоловіком в період шлюбу і оскільки рішення у вказаній справі може вплинути на права останнього, суд приходить до висновку про задоволення клопотання представника відповідача ОСОБА_1 , щодо залучення у ОСОБА_5 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмету спору.

На підставі викладеного, керуючись ст.12, 53, 198, 258-261,259,263, 353 ЦПК України,-

ПОСТАНОВИВ

Заяву представника відповідача ОСОБА_1 про залучення третьої особи у цивільній справі за позовом Дніпровської міської ради до ОСОБА_2 , треті особи: ОСОБА_3 , Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради про витребування майна з чужого незаконного володіння - задовольнити.

Залучити в якості третьої особи до розгляду у цивільній справі за позовом Дніпровської міської ради до ОСОБА_2 , треті особи: ОСОБА_3 , Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради про витребування майна з чужого незаконного володіння, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, а саме: ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_1 , місце проживання за адресою: АДРЕСА_1 ).

Роз`яснити третій особі, яка не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, що згідно з ч. 6ст. 53 ЦПК України, вона має права та обов`язки, визначені устатті 43цього Кодексута право подати до 13.03.2024 письмові пояснення щодо позову або відзиву, в яких слід викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

Копію ухвали направити учасникам справи для відома.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Поштаренко

СудСамарський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117403554
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі)

Судовий реєстр по справі —206/4539/23

Ухвала від 05.06.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Рішення від 13.05.2024

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Поштаренко О. В.

Рішення від 13.05.2024

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Поштаренко О. В.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Поштаренко О. В.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Поштаренко О. В.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Поштаренко О. В.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Поштаренко О. В.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Поштаренко О. В.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Поштаренко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні