Ухвала
від 05.06.2024 по справі 206/4539/23
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-ц/803/6945/24 Справа № 206/4539/23 Суддя у 1-й інстанції - Поштаренко О. В. Суддя у 2-й інстанції - Єлізаренко І. А.

УХВАЛА

про повернення справи до суду першої інстанції

05 червня 2024 року м. Дніпро

Колегія суддів судової палати у цивільних справах Дніпровського апеляційного суду у складі:

Головуючого судді Єлізаренко І.А.

Суддів Красвітна Т.П.,Свистунової О.В.

ознайомившись з цивільною справою за апеляційною скаргою Дніпровської міської ради на рішення Самарського районного суду м. Дніпропетровська від 13 травня 2024 року у справі за позовом Дніпровської міської ради до ОСОБА_1 , треті особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 законного представника малолітньої дитини ОСОБА_6 , ОСОБА_7 законного представника ОСОБА_8 , Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, Орган опіки та піклування в особі Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради, про витребування майна з чужого незаконного володіння, -

ВСТАНОВИЛА:

Рішенням Самарського районного суду м. Дніпропетровська від 13 травня 2024 року відмовлено у задоволенні позовних вимог Дніпровської міської ради до ОСОБА_1 , треті особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 законного представника малолітньої дитини ОСОБА_6 , ОСОБА_7 законного представника ОСОБА_8 , Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, Орган опіки та піклування в особі Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради, про витребування майна з чужого незаконного володіння. Судові витрати по сплаті судового збору покладено на рахунок позивача Дніпровську міську раду. Скасовано заходи забезпечення позову накладені ухвалою Самарського районного суду м. Дніпропетровська від 14 лютого 2024 року щодо заборони державним реєстраторам, ОСОБА_1 та будь-яким особам вчиняти будь-які дії (купівля-продаж, міна, найм, виділ часток та інше) по відчуженню, реалізації, передачі іншим особам та переоформленню документів на нерухоме майно, а саме квартиру АДРЕСА_1 , реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 2167198312101 та заборони державному реєстратору прав на нерухоме майно вносити зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно вчиняти будь-які дії (в тому числі реєстрацію та перереєстрацію права власності, внесення записів про накладення арештів, заборон на відчуження, записів про іпотеку інші дії передбачені чинним законодавством), окрім дій по виконанню ухвали суду про забезпечення даного позову по цій справі щодо нерухомого майна, а саме квартиру АДРЕСА_1 , реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 2167198312101.

Не погодившись з рішенням суду від 13 травня 2024 року Дніпровська міська рада 30 травня 2024 року звернулася до Дніпровського апеляційного суду з апеляційною скаргою.

В апеляційній скарзі Дніпровська міська рада зазначає третю особу ОСОБА_7 , яка діє в інтересах ОСОБА_9 .

В рішенні Самарського районного суду м. Дніпропетровська від 13 травня 2024 року зазначено третю особу ОСОБА_7 , яка діє в інтересах ОСОБА_8 .

Крім того, слід зазначити, що з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вбачається, що ОСОБА_3 є представником Дніпровської міської ради (вчиняє дії від імені юридичної особи, у тому числі підписувати договори тощо (повноваження: вчиняти дії від імені юридичної особи, у тому числі підписувати договори тощо (діє виключно в судах України без окремого доручення керівника (самопредставництво суб`єкта владних повноважень) з правом посвідчення копій документів) представник. Представнику не надаються не надаються права щодо укладення мирової угоди, визнання повністю або частково позовних вимог, зміни предмету або підстав позову, відмови від позовних вимог, зменшення розміру позовних вимог, подання заяв про відкликання позовної заяви, апеляційної та касаційної скарги, подання заяви про розгляд справи без участі представника).

При вирішенні питання про відкриття апеляційного провадження апеляційним судом встановлено, що в ухвалі Самарського районного суду м. Дніпропетровська від 14 лютого 2024 року ОСОБА_3 зазначено представником позивача Дніпровської міської ради.

Однак,у рішенні Самарськогорайонного судум.Дніпропетровська від13травня 2024року ОСОБА_3 зазначено, як третю особу.

Відповідно до частини першої статті 269 ЦПК України, суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Таким чином, справа підлягає поверненню до суду першої інстанції для вирішення питання для виправлення описки.

На підставі викладеного та керуючись ст. 269, ч.3 ст.365 ЦПК України, -

УХВАЛИЛА:

Цивільну справу за апеляційною скаргою Дніпровської міської ради на рішення Самарського районного суду м. Дніпропетровська від 13 травня 2024 року у справі за позовом Дніпровської міської ради до ОСОБА_1 , треті особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 законного представника малолітньої дитини ОСОБА_6 , ОСОБА_7 законного представника ОСОБА_8 , Департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, Орган опіки та піклування в особі Лівобережної адміністрації Дніпровської міської ради, про витребування майна з чужого незаконного володіння, повернути до Самарського районного суду м. Дніпропетровська, для вирішення питання про виправлення описки, після чого справу, повернути до Дніпровського апеляційного суду.

Головуючий суддя І.А.Єлізаренко

Судді Т.П.Красвітна

О.В.Свистунова

СудДніпровський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення05.06.2024
Оприлюднено06.06.2024
Номер документу119517676
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі)

Судовий реєстр по справі —206/4539/23

Ухвала від 05.06.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Рішення від 13.05.2024

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Поштаренко О. В.

Рішення від 13.05.2024

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Поштаренко О. В.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Поштаренко О. В.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Поштаренко О. В.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Поштаренко О. В.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Поштаренко О. В.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Поштаренко О. В.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Поштаренко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні