Ухвала
від 04.03.2024 по справі 601/1835/22
КРЕМЕНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 601/1835/22

Провадження № 2/601/26/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 березня 2024 року Кременецький районний суд Тернопільської області у складі: головуючого судді Клим Т.П.,

при секретарі судового засідання Коляді О.В.,

за участю представника позивача адвоката Авдєєнко В.В.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням системи відеоконференцзв`язку «EASYCON» цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства "Кременецька опорна лікарня" Кременецької міської ради про зобов`язання надати щорічну відпустку без збереження заробітної плати, -,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Кременецького районного суду Тернопільської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства "Кременецька опорна лікарня" Кременецької міської ради про зобов`язання надати щорічну відпустку без збереження заробітної плати.

27 лютого 2024 року до суду надійшла заява представника позивача ОСОБА_1 адвоката Авдєєнко В.В. про закриття провадження у справі у зв`язку з відмовою від позову та покласти на відповідача понесені судові витрати.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку про задоволення заяви.

Відповідно до п.4 ч. 1ст.255ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Згідно ч.2ст.256 ЦПК Україниу разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

На підставі наведеного, суд дійшов висновку про закриття провадження у справі за вищевказаним позовом у зв`язку з відмовою позивача від позову.

Щодо клопотання представника позивача про покладення на відповідача понесених судових витрати, слід зазначити таке.

Згідно ч. 2ст. 255 ЦПК України, у разі закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з державного бюджету.

Відповідно до ч.3ст. 142 ЦПК Україниу разі відмови позивача від позову понесені ним витрати відповідачем не відшкодовуються, а витрати відповідача за його заявою стягуються з позивача. Однак якщо позивач не підтримує своїх вимог унаслідок задоволення їх відповідачем після пред`явлення позову, суд за заявою позивача присуджує стягнення понесених ним у справі витрат з відповідача.

З огляду на те, що провадження у справі закрито у зв`язку з відмовою позивача від позову унаслідок задоволення позовних вимог відповідачем після пред`явлення позову, суд дійшов до висновку про стягнення з відповідача на користь позивача сплаченого судового збору.

Керуючись ст.142,255,256 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В :

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства "Кременецька опорна лікарня" Кременецької міської ради про зобов`язання надати щорічну відпустку без збереження заробітної плати закрити у зв`язку з відмовою позивача від позову.

Стягнути з Комунального некомерційного підприємства "Кременецька опорна лікарня" Кременецької міської ради на користь ОСОБА_1 сплачений судовий збір у розмірі 992,40 грн.

Роз`яснити позивачу, що у зв`язку із закриттям провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі в п`ятнадцятиденний строк апеляційної скарги безпосередньо до Тернопільського апеляційного суду.

Учасник справи, якому ухвалу не було вручено у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження відповідно та в порядку і строки, визначеніст. 354 ЦПК України.

Головуючий:

СудКременецький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117407359
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —601/1835/22

Постанова від 24.04.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Клим Т. П.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Клим Т. П.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Клим Т. П.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Клим Т. П.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Клим Т. П.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Клим Т. П.

Ухвала від 04.01.2023

Цивільне

Кременецький районний суд Тернопільської області

Клим Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні