Ухвала
від 05.03.2024 по справі 494/399/24
БЕРЕЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Березівський районний суд Одеської області

05.03.2024

Справа № 494/399/24

Провадження № 2/494/241/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05.03.2024 року м. Березівка

Суддя Березівського районного суду Одеської області Римар І.А., ознайомившись з матеріалами цивільної справи №494/399/24 за позовом ОСОБА_1 до управління освіти, молоді, спорту та культури виконавчого комітету Березівської міської ради Одеської області про зобов`язання здійснити нарахування та виплату,-

ВСТАНОВИВ:

04.03.2024 року до Березівського районного суду Одеської області надійшов вищезазначений позов та згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями визначено суддю Римаря і.А.

Дослідивши матеріали справи та керуючисьст.36Цивільно-процесуальногокодексу України (далі- ЦПК України)головуючий заявляє самовідвід по даномупровадженню, з наступних підстав.

Статтею 36 ЦПК Українивстановлює перелік підстав, коли суддя не може брати участі в розгляді справи і підлягає самовідводу. Відповідно до п.5 ч. 1 ст. 36 ЦПК України «Суддя не може розглядати справу і підлягає відводу (самовідводу), якщо є інші обставини, що викликають сумнів в неупередженості або об`єктивності судді». Зважаючи на складність і різноманітність цивільних справ, життєвих явищ, із ними пов`язаних, законодавець не став встановлювати вичерпний перелік для самовідводу судді, надавши можливість у кожному окремому випадку вирішувати питання про його об`єктивність і неупередженість.

Так, на протязі тривалого часу з боку ОСОБА_1 у її численних заявах (копії додаються), вона вказує, що суддя ОСОБА_2 вступив в злочинну змову зі злочинною групою посадових осіб різного рівня, переслідує її, не об`єктивно, незаконно, упереджено та корисливо розглядає справи.

Крім того, в зазначених заявах ОСОБА_1 вказані інші обставини, які викладені шляхом звинувачень та образ на адресу судді Римаря І.А., зазначені факти викладені в баченому їй контексті та взагалі не відповідають дійсності, поведінка ОСОБА_1 відносно мене є безвідповідальною.

Водночас, відповіддю Березівського ВП Комінтернівського відділу ГУНП в Одеській області повідомлено про те, що відносно мене за заявами ОСОБА_1 внесені відомості до ЄРДР про скоєння злочину за ч.1 статті 364 КК України (копія додається).

Згідно із п. 1ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свободкожен має право на справедливий розгляд його справи незалежним і безстороннім судом, а наявність безсторонності повинна визначатись суб`єктивнимита об`єктивними критеріями. Відповідно до суб`єктивного критерію беруться до уваги особисті переконання та поведінка окремого судді, тобто чи виявляв суддя упередженість або безсторонність у даній справі. Відповідно до об`єктивногокритерію визначається, серед інших аспектів, чи забезпечував суд як такий та його склад відсутність будь-яких сумнівів у його безсторонності. У кожній окремій справі слід враховувати, чи мають стосунки, що розглядаються, таку природу та ступень, що свідчать про небезсторонність суду.

За практикою Європейського суду з прав людини (рішення від 09.11.06. у справі «Білуга проти України», від 28.10.98. у справі «Ветштайн проти Швейцарії») важливим питанням є довіра, яку суди повинні вселяти у громадськість у демократичному суспільстві. Судді зобов`язані викликати довіру в учасників судового розгляду, а тому будь-який суддя, стосовно якого є підстави для підозри у недостатній неупередженості, повинен брати самовідвід або бути відведений.

З огляду на викладене та в зв`язку з внесенням відомостей до ЄРДР за заявами ОСОБА_1 ; зазначеною поведінкою ОСОБА_1 , суддя Римар І.А. доходить висновку про неможливість розгляду вказаної справи .

Розгляд даної справи вказаним суддею може сприйматися як порушення права на справедливий суд, що закріплений в нормах міжнародного права, зокремаКонвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Виходячи з етичних та моральних засад, беручи до уваги, що з метою уникнення у сторін будь-яких сумнівів в об`єктивності та неупередженості судді при розгляді даної справи, запобігання у подальшому нарікань на необ`єктивність та упередженість головуючого, а також звинувачень у заінтересованості у результаті розгляду справи, з метою запобігання конфліктних ситуацій, які ставлять під сумнів неупередженість судді у розгляді даної справи, головуючий підлягає самовідводу.

Керуючисьст.36,40ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Самовідвід судді Римаря І.А. у цивільній справі №494/399/24за позовом ОСОБА_1 доуправління освіти,молоді,спорту такультури виконавчогокомітету Березівськоїміської радиОдеської областіпро зобов`язанняздійснити нарахуваннята виплату - задовольнити.

Передати цивільну справу №494/399/24(провадження2/494/241/24)за позовом ОСОБА_1 доуправління освіти,молоді,спорту такультури виконавчогокомітету Березівськоїміської радиОдеської областіпро зобов`язанняздійснити нарахуваннята виплату до канцелярії Березівського районного суду Одеської області для визначення іншого судді.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.А. Римар

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117428821
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання здійснити нарахування та виплату

Судовий реєстр по справі —494/399/24

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Панчишин А. Ю.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Римар І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні