Ухвала
від 06.03.2024 по справі 691/930/22
ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-ц/821/425/24 Справа № 691/930/22Городищенський районний суд Черкаської області

УХВАЛА

06 березня 2024 року м. Черкаси

Черкаський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

судді-доповідача: Бородійчука В.Г.

суддів: Карпенко О.В.

Василенко Л.І.

розглянувши клопотання представника В`язівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Вільшанської селищної ради Звенигородського району Черкаської області - адвоката Куракіна Юрія Віталійовича про участь його в судовому засіданні в режимі відеоконференції при розгляді апеляційної скарги представника В`язівського закладу загальної середньої освіти 1-3 ступенів Вільшанської селищної ради Звенигородського району Черкаської області - адвоката Куракіна Юрія Віталійовича на рішення Городищенського районного суду Черкаської області від 13 грудня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 до В`язівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Вільшанської селищної ради Звенигородського району Черкаської області, Виконавчого комітету Вільшанської селищної ради Черкаської області про визнання наказу про звільнення незаконним, поновлення на роботі, виплату середнього заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення середнього заробітку за весь час затримки розрахункових коштів по день фактичного розрахунку та відшкодування моральної шкоди,-

в с т а н о в и в :

В провадженні апеляційного суду перебувають матеріали цивільної справи №691/930/22 за апеляційною скаргою представника В`язівського закладу загальної середньої освіти 1-3 ступенів Вільшанської селищної ради Звенигородського району Черкаської області - адвоката Куракіна Юрія Віталійовича на рішення Городищенського районного суду Черкаської області від 13 грудня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 до В`язівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Вільшанської селищної ради Звенигородського району Черкаської області, Виконавчого комітету Вільшанської селищної ради Черкаської області про визнання наказу про звільнення незаконним, поновлення на роботі, виплату середнього заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення середнього заробітку за весь час затримки розрахункових коштів по день фактичного розрахунку та відшкодування моральної шкоди.

04 березня 2024 року від представника В`язівського закладу загальної середньої освіти 1-3 ступенів Вільшанської селищної ради Звенигородського району Черкаської області - адвоката Куракіна Юрія Віталійовича надійшло клопотання про участь його в судовому засіданні, призначеному на 20 березня 2024 о 10год. 30хв., в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Клопотання мотивовано віддаленістю представника від місця знаходження суду та тим, що адвокат Куракін Юрій Віталійович зареєстрований в системі відеоконференцзв'язку, розміщеній за посиланням vkz.court.gov.ua, з використанням електронної адреси ІНФОРМАЦІЯ_1 , номер телефону для зв`язку із судом НОМЕР_1 та має технічну можливість взяти участь у режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів.

Розглянувши зазначене клопотання, колегія суддів вважає, що воно підлягає задоволенню.

Наказом ДСА України від 23 квітня 2020 року № 196 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду в новій редакції.

У розділі ІІІ вказаного Порядку встановлено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Згідно ч. 1, 2, 6 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Враховуючи викладене, зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, з метою дотримання принципу розумності строків розгляду справи, колегія суддів вважає за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів з представником В`язівського закладу загальної середньої освіти 1-3 ступенів Вільшанської селищної ради Звенигородського району Черкаської області - адвокатом Куракіним Юрієм Віталійовичем за допомогою системи «EasyCon» за наступними реквізитами: електронна адреса ІНФОРМАЦІЯ_1 , номер телефону для зв`язку із судом НОМЕР_1 .

Керуючись ст. 212 ЦПК України, апеляційний суд, -

у х в а л и в :

Клопотання представника В`язівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Вільшанської селищної ради Звенигородського району Черкаської області - адвоката Куракіна Юрія Віталійовича задовольнити.

Розгляд справи за апеляційною скаргою представника В`язівського закладу загальної середньої освіти 1-3 ступенів Вільшанської селищної ради Звенигородського району Черкаської області - адвоката Куракіна Юрія Віталійовича на рішення Городищенського районного суду Черкаської області від 13 грудня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 до В`язівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Вільшанської селищної ради Звенигородського району Черкаської області, Виконавчого комітету Вільшанської селищної ради Черкаської області про визнання наказу про звільнення незаконним, поновлення на роботі, виплату середнього заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення середнього заробітку за весь час затримки розрахункових коштів по день фактичного розрахунку та відшкодування моральної шкоди, призначеного на 20 березня 2024 року о 10 год. 30 хв. провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи «EasyCon» за наступними реквізитами: електронна адреса ІНФОРМАЦІЯ_1 , номер телефону для зв`язку із судом НОМЕР_1 .

Ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо, нестиме учасник справи, який подав до суду відповідну заяву.

Копію ухвали направити представнику В`язівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Вільшанської селищної ради Звенигородського району Черкаської області - адвокату Куракіну Юрію Віталійовичу для відома.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач В.Г. Бородійчук

Судді О.В. Карпенко

Л.І. Василенко

Дата ухвалення рішення06.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117462393
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення незаконним, поновлення на роботі, виплату середнього заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення середнього заробітку за весь час затримки розрахункових коштів по день фактичного розрахунку та відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —691/930/22

Постанова від 17.04.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Постанова від 17.04.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Рішення від 13.12.2023

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Черненко В. О.

Рішення від 13.12.2023

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Черненко В. О.

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Черненко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні