Ухвала
від 07.03.2024 по справі 671/228/24
ВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 671/228/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 березня 2024 року м. Волочиськ

Волочиський районний суд Хмельницької області

в складі головуючої судді Ніколової С.В.,

за участі секретаря судового засідання Хрупайло Т.В.,

за участі прокурора Блажієвського О.В.,

представника відповідача ТОВ Волочиськ-Агро Федючка В.М.,

представника відповідача ОСОБА_1 ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м.Волочиську справу за позовом керівника Волочиської окружної прокуратури Хмельницької області в інтересах держави в особі органу, уповноваженого здійнювати відповідні функції у спірних правовідносинах: Волочиської міської ради Хмельницького району Хмельницької області, до ОСОБА_1 , товариства з обмеженою відповідальністю Волочиськ-Агро про витребування земельної ділянки,

встановив:

В провадженні Волочиського районного суду перебуває цивільна справа за позовом керівника Волочиської окружної прокуратури Хмельницької області в інтересах держави в особі органу, уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах: Волочиської міської ради Хмельницького району Хмельницької області до ОСОБА_1 , ТОВ Волочиськ-Агро про витребування земельної ділянки площею 2 га кадастровий номер 6820980300:06:017:0292, яка розташована за межами населених пунктів Авратинської сільської ради Волочиського району (на даний час Хмельницького району) Хмельницької області.

ОСОБА_1 звернулася до суду із зустрічним позовом до Волочиської окружної прокуратури Хмельницької області про визнання незаконними дій прокуратури щодо подання позовної заяви та про визнання незаконними дій прокуратури щодо подання заяви про забезпечення позову у цивільній справі за позовом керівника Волочиської окружної прокуратури Хмельницької області в інтересах держави в особі органу, уповноваженого здійнювати відповідні функції у спірних правовідносинах, Волочиської міської ради Хмельницького району Хмельницької області до ОСОБА_1 , ТОВ Волочиськ-Агро про витребування земельної ділянки.

Відповідно до положень ст. 193 ЦПК України, відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Встановлено, що форма і зміст зустрічної позовної заяви відповідають вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України.

Заслухавши думку учасників справи, дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне прийняти зустрічний позов до спільного розгляду з первісним позовом, враховуючи те, що дані позови взаємопов`язані та спільний їх розгляд є доцільним.

Керуючись ст.ст. 193, 198 ЦПК України, суд,-

ухвалив:

Прийняти зустрічний позов ОСОБА_1 до Волочиської окружної прокуратури Хмельницької області про визнання дій незаконними до спільного розгляду з первісним позовом керівника Волочиської окружної прокуратури Хмельницької області в інтересах держави в особі органу, уповноваженого здійнювати відповідні функції у спірних правовідносинах: Волочиської міської ради Хмельницького району Хмельницької області, до ОСОБА_1 , товариства з обмеженою відповідальністю Волочиськ-Агро про витребування земельної ділянки та об`єднати вимоги за зустрічним позовом в одне провадження з первісним позовом.

Позивачу за первісним позовом вручити копії даної ухвали та зустрічної позовної заяви з доданими до неї документами.

У зв`язку з необхідністю надання позивачу за первісним позовом можливості ознайомитися з зустрічною позовною заявою відкласти підготовче судове засідання на 11 год. 00 хв. 03 квітня 2024 року.

Надати відповідачу за зустрічним позовом строк у 15 днів з дня отримання копії зустрічної позовної заяви з додатками для подання відзиву на позов. Роз`яснити, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) його до суду.

Надати позивачу за зустрічним позовом строк протягом п`яти днів із дня вручення копії відзиву на зустрічний позов для подання відповіді на відзив. Роз`яснити, що копія відповіді та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) її до суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено11.03.2024
Номер документу117514605
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —671/228/24

Рішення від 08.05.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

Рішення від 08.05.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні