Ухвала
від 05.03.2024 по справі 607/15052/16-ц
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05.03.2024 Справа №607/15052/16-ц Провадження №2-зз/607/7/24

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі: головуючого судді Дзюбича В.Л., за участю секретаря судового засідання Кочмар С.М., прокурора Колесник Г.М., представника Тернопільської міської ради Друзюка Р.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Тернополі клопотання про скасування заходів забезпечення позову вжитих в цивільній справі за позовом заступника керівника Тернопільської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Тернопільської міської ради до ОСОБА_1 за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 , товариства з обмеженою відповідальністю «Роял Контракт», ОСОБА_3 про витребування нежитлового приміщення за адресою АДРЕСА_1 , загальною площею 192,0 кв.м. вартістю 652406,00 грн.,

УСТАНОВИВ:

У провадженні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області перебувала цивільна справа за позовом заступника керівника Тернопільської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Тернопільської міської ради до ОСОБА_1 за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 , товариства з обмеженою відповідальністю «Роял Контракт», ОСОБА_3 про витребування нежитлового приміщення за адресою АДРЕСА_1 , загальною площею 192,0 кв.м. вартістю 652406,00 грн.

В ході розгляду справи по суті Тернопільським міськрайонним судом у даній справі вживались заходи забезпечення позову, а саме ухвалою суду від 30.12.2016 заяву заступника керівника Тернопільської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Тернопільської міської ради про забезпечення позову у даній справі задоволено та накладено арешт на нежитлове приміщення, що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 , загальною площею 192,0 кв.м.

За результатами розгляду справи по суті Тернопільським міськрайонним судом Тернопільської області 10.06.2020 року ухвалено рішення яким позовні вимоги заступника керівника Тернопільської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Тернопільської міської ради задоволено та витребувано від ОСОБА_1 на користь територіальної громади міста Тернополя в особі Тернопільської міської ради нежитлове приміщення, що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 , загальною площею 192 кв.м., а також стягнуто в користь прокуратури Тернопільської області 9786 (Дев`ять тисяч сімсот вісімдесят шість) гривень 09 коп. сплаченого судового збору.

Постановою Тернопільського апеляційного суду від 11.02.2021 апеляційну скаргу ОСОБА_1 залишено без задоволення, рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 10.06.2020 залишено без змін.

Постановою Великої Палати Верховного Суду від 08.11.2023 рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 10.06.2020 та постанову Тернопільського апеляційного суду від 11.02.2021 змінено в мотивувальній частині, виклавши її в редакції цієї постанови. В іншій частині судові рішення залишено без змін.

23.02.2024 представник Тернопільської міської ради звернувся до суду із клопотанням про скасування заходів забезпечення позову вжитих судом у даній справі, оскільки рішення суду в даній справі набрало законної сили та виконане шляхом повернення в комунальну власність приміщення, що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 , загальною площею 192,0 кв.м., в той час як збереження вжитих судом заходів забезпечення позову є перешкодою для можливості здійснити реєстрацію права власності за територіальною громадою.

В судовому засіданні представник Тернопільської міської ради клопотання про скасування заходів забезпечення позову підтримав, просить його задовольнити з підстав наведених у клопотанні.

Прокурор Колесник Г.М. в судовому засіданні вказала, що рішення суду в даній справі набрало законної сили та виконано, а тому не заперечує щодо скасування заходів забезпечення позову.

Представник ОСОБА_1 адвокат Недокус В.І. подав клопотання про розгляд справи за відсутності відповідача ОСОБА_1 , щодо вирішення питання про скасування заходів забезпечення позову покладається на думку суду.

Інші учасники справи в судове засідання не з`явились з невідомих на те суду причин, про день та час розгляду справи повідомлялись у встановленому законом порядку.

Суд проаналізувавши заявлене клопотання та його підстави, заслухавши думку представників сторін вважає, що клопотання підлягає до задоволення виходячи із наступного.

Згідно Акту передачі нежитлового приміщення за адресою: АДРЕСА_1 від 08.02.2024 встановлено, що виходом державного виконавця за адресою: м. Тернопіль, вул. І.в. Франка, 8, виконано виконавчий лист Тернопільського міськрайонного суду №607/15052/16-ц виданого 26.04.2021, а саме витребувано та передано територіальній громаді міста Тернополя в особі Тернопільської міської ради нежитлове приміщення, що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 , загальною площею 192,0 кв.м.

Згідно Акту державного виконавця від 08.02.2024 встановлено: виходом державного виконавця за адресою м. Тернопіль, вул. І. Франка, 8, рішення ТМРС №607/15052/16-ц від 26.04.2021 виконано, про що складено акт передачі нежитлового приміщення за адресою: АДРЕСА_1 . Під час проведення виконавчих дій орендарями ГО «Тернопільська обласна організація ветеранів війни» в особі Пастуха Т.С. надано копію договору оренди приміщення, відповідно до якого ГО «Тернопільська обласна організація ветеранів війни» має право користування частиною приміщення площею 109,8 кв.м. строком до 30.09.2025. Орендарем ТОВ «Роял Контракт» в особі Бистрицького О.А. надано копію договору оренди приміщення відповідно до якого ТОВ «Роял Контракт» має право користування частиною приміщення площею 87,2 кв.м. строком до 30.09.2025.

Відповідно до положень ст. 158 ЦПК України суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи. За результатами розгляду клопотання про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, постановляється ухвала. Ухвала суду про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, або про відмову в скасуванні забезпечення позову може бути оскаржена.

У разі ухвалення судом рішення про задоволення позову заходи забезпечення позову продовжують діяти протягом дев`яноста днів з дня набрання вказаним рішенням законної сили або можуть бути скасовані за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Якщо протягом вказаного строку за заявою позивача (стягувача) буде відкрито виконавче провадження, вказані заходи забезпечення позову діють до повного виконання судового рішення.

Виходячи і встановлених обставин справи, наданих пояснень представників учасників справи, а також керуючись положеннями ст. 158 ЦПК України суд вважає, що вжиті судом у даній цивільній справі заходи забезпечення позову слід скасувати, оскільки рішення суду в даній цивільній справі набрало законної сили та в порядку примусового виконання органом держаної виконавчої служби виконано у повному обсязі, що доводиться відповідними Актами державного виконавця від 08.02.2024, що також не заперечили в судовому засіданні прокурор та представник Тернопільської міської ради.

Крім цього, при вирішенні клопотання про скасування заходів забезпечення позову суд зважає на пояснення представника Тернопільської міської ради про те, що наявність нескасованих заходів забезпечення позову є перешкодою для реєстрації права власності за територіальною громадою на приміщення, що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 , загальною площею 192,0 кв.м., яке витребуване судом на користь територіальної громади міста Тернополя в особі Тернопільської міської ради.

На підставі викладеного, керуючись ст. 158 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання Тернопільської міської ради про скасування заходів забезпечення позову задовольнити.

Скасувати заходи забезпечення позову вжиті ухвалою Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 30.12.2016 у цивільній справі №607/15052/16-ц за позовом заступника керівника Тернопільської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Тернопільської міської ради до ОСОБА_1 за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 , товариства з обмеженою відповідальністю «Роял Контракт», ОСОБА_3 про витребування нежитлового приміщення, а саме скасувати арешт на нежитлове приміщення, що знаходиться за адресою АДРЕСА_1 , загальною площею 192,0 кв.м.

Копію ухвали надіслати для виконання в Тернопільський відділ державної виконавчої служби Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (вул. Острозького,14 м. Тернопіль), Відділ державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень Тернопільської міської ради (вул. Шевченка,1 м. Тернопіль).

Копію ухвали направити учасникам справи.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Тернопільського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не була вручені у день його(її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвали суду якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя В. Л. Дзюбич

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117534456
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування нежитлового приміщення за адресою АДРЕСА_1 , загальною площею 192,0 кв.м. вартістю 652406,00 грн

Судовий реєстр по справі —607/15052/16-ц

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Окрема думка від 08.11.2023

Цивільне

Велика палата Верховного Суду

Ситнік Олена Миколаївна

Постанова від 08.11.2023

Цивільне

Велика палата Верховного Суду

Ткачук Олег Степанович

Ухвала від 09.11.2022

Цивільне

Велика палата Верховного Суду

Сімоненко Валентина Миколаївна

Ухвала від 05.07.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Краснощоков Євгеній Віталійович

Окрема думка від 05.07.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Крат Василь Іванович

Ухвала від 08.06.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Краснощоков Євгеній Віталійович

Ухвала від 02.08.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Краснощоков Євгеній Віталійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні