Ухвала
від 11.03.2024 по справі 753/18847/23
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/18847/23

провадження № 2/753/1334/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"11" березня 2024 р. суддя Дарницького районного суду міста Києва Сирбул О.Ф., розглянувши клопотання представника позивача ОСОБА_1 про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів, -

ВСТАНОВИВ:

У проваджені Дарницького районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до Приватного вищого навчального закладу "Міжнародна академія екології та медицини" про визнання договору недійсним, стягнення коштів сплачених на виконання договору.

Підготовче судове засідання у вказаній справі призначено на 14.03.2024 о 15 год. 00 хв.

У березні 2024 року від представника позивача ОСОБА_1 надійшло клопотання про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференцзв`язку vkz.court.gov.ua. В обгрунтування вимог заяви представник посилається на територіальну віддаленість місця робочої діяльності у м.Миколаїв та запровадженим воєнним станом на території України.

Дослідивши клопотання про проведення судового засідання у режимі відеоконференції, суддя вважає, що заява підлягає задоволенню з таких підстав.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно з ч. 2 ст. 212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Частиною третьою статті 212 ЦПК України передбачено, що учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

У зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» в Україні введено воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24.02.2022 строком на 30 діб. Законом України від 24.02.2022 № 2102-IX затверджено Указ Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні».

З огляду на зазначене, з метою забезпечення безпеки учасників судового процесу, враховуючи, що явка сторони позивача у судове засідання є обов`язковою, перешкод для участі представника у судовому засіданні у режимі відеоконференції суддею не встновлено, а тому заява підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 212, 260 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Заяву- задовольнити.

Підготовче судове засідання у цивільній справі № 753/18847/23 позовом ОСОБА_2 до Приватного вищого навчального закладу "Міжнародна академія екології та медицини" про визнання договору недійсним, стягнення коштів сплачених на виконання договору призначене на «14» березня 2024 року «15» год. «00» год., проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів представника позивача ОСОБА_1 , за допомогою системи відеоконференцзв`язку vkz.court.gov.ua.

Роз`яснити іншим учасникам справи, що вони також можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференцзв`язку vkz.court.gov.ua.

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України, ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою системи відеоконференцзв`язку vkz.court.gov.ua.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції сторонам необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи;

- очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Попередити сторону, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в системі із застосуванням електронного підпису.

Система не дає можливості участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції неавторизованим учасникам.

Попередити сторону про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

Копію ухвали надіслати представнику відповідача для виконання, іншим учасникам процесу - для відома.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя:

Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117541371
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, пов’язаних із застосуванням Закону України «Про захист прав споживачів»

Судовий реєстр по справі —753/18847/23

Рішення від 22.03.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Сирбул О. Ф.

Рішення від 22.03.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Сирбул О. Ф.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Сирбул О. Ф.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Сирбул О. Ф.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Сирбул О. Ф.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Сирбул О. Ф.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Сирбул О. Ф.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Сирбул О. Ф.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Сирбул О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні