Ухвала
від 07.03.2024 по справі 393/64/24
НОВГОРОДКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 393/64/24

пров. 2/393/80/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 березня 2024 року смт Новгородка

Новгородківський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючогосудді Рачкелюка Ю.В.,

за участю секретаря Шупрудько К.А.,

розглянувши увідкритому підготовчомузасіданні в залісуду смтНовгородка в порядкузагального позовногопровадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Новгородківської селищної ради Кіровоградської області про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом,

В С Т А Н О В И В:

Представник позивачки ОСОБА_1 адвокат Рєзнік І.В. звернулася до суду з даним позовом в якому просить визнати за ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в порядку спадкування за законом, право на земельну частку (пай) розміром 9,18 в умовних кадастрових гектарах, розташовану на території Новгородківської селищної територіальної громади Кропивницького району Кіровоградської області, визначеної для громадян членів колективного сільськогосподарського підприємства «НИВА». Оскільки позивачці приватним нотаріусом Криворізького нотаріального округу Мазепою Н.М. було відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину за законом на право на земельну частку (пай) на території Новгородківської селищної територіальної громади Кропивницького району Кіровоградської області, що належала ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , спадкоємцем якої був ОСОБА_3 . Останній прийняв спадщину та не оформив свої спадкові права, у зв`язку з відсутністю документів, що підтверджують спадкодавцю вказаного спадкового майна.

Ухвалою судді Новгородківського районного суду Кіровоградської області від 13.02.2024 року по даній справі відкрито провадження та справу призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження на підготовче засідання.

Позивач ОСОБА_1 та її представникадвокат Рєзнік І.В. у підготовче засідання не з`явилися, про дату, час та місце його проведення були повідомлені належним чином. Проте, представник позивача надіслала до суду клопотання, в якому просила витребувати з Новгородківської державної нотаріальної контори спадкову справу № 61 (зареєстровану державним нотаріусом Новгородківської державної нотаріальної контори Щербань С.Ф. 27.05.1997 року) про прийняття спадщини після смерті померлої ОСОБА_2 (дата смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 ) спадкоємцем ОСОБА_3 , для встановлення всіх обставин справи, які мають суттєве значення, а без запиту суду надати ці докази немає можливості та відкласти розгляд справи.

Представник відповідача ОСОБА_4 у підготовче засідання не з`явився, про дату, час та місце його проведення був повідомлений належним чином, 05.03.2024 року через канцелярію суду подав письмове клопотання про проведення підготовчого засідання без його участі та призначити справу до розгляду.

Розглянувши заявлене клопотання про витребування доказів, дослідивши відповідні матеріали, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Так, відповідно п.3 ч.1ст. 189 ЦПК Українизавданням підготовчого провадження є визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів.

Згідно правового змістуст.84ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Статтею 197 ЦПК Українипередбачено, що у підготовчому судовому засіданні суд вирішує заяви та клопотання учасників справи, зокрема вирішує питання про витребування додаткових доказів.

На підставі викладеного, враховуючи, що стороною позивача вимоги про витребування доказів на думку суду є доведеними, оскільки відомості, що містяться в спадковій справі, мають значення для вірного вирішення справи та повного, всебічного і об`єктивного її розгляду, а отримати зазначені відомості в позасудовому порядку позивач позбавлений можливості, суд вважає, за необхідне витребувати у Новгородківської державної нотаріальної контори спадкову справу № 61 (зареєстровану державним нотаріусом Новгородківської нотаріальної контори Щербань С.Ф. 27.05.1997 року) про прийняття спадщини після смерті померлої ОСОБА_2 (дата смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 ) спадкоємцем ОСОБА_3 , для її дослідження в судовому засіданні задовольнивши заявлене клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.84,189,197,198,258-261 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Рєзнік Інни Віталіївни про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Новгородківської селищної ради Кіровоградської області про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом - задовольнити.

Витребувати у строкдо 02.04.2024року у Новгородківської державної нотаріальної контори спадкову справу № 61 (зареєстровану державним нотаріусом Новгородківської державної нотаріальної контори Щербань С.Ф. 27.05.1997 року) про прийняття спадщини після смерті померлої ОСОБА_2 (дата смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 ) спадкоємцем ОСОБА_3 .

Відкласти підготовче засідання на 03.04.2024 року о 14:00 годині.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Ю. РАЧКЕЛЮК

СудНовгородківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення07.03.2024
Оприлюднено12.03.2024
Номер документу117543564
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —393/64/24

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Рачкелюк Ю. В.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Рачкелюк Ю. В.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Рачкелюк Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні