Ухвала
від 01.08.2024 по справі 393/64/24
НОВГОРОДКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 393/64/24

пров. 2/393/80/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 серпня 2024 року селище Новгородка

Новгородківський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючогосудді Рачкелюка Ю.В.,

за участю секретаря Шупрудько К.А.,

розглянувши увідкритому підготовчомузасіданні взалі судуселище Новгородка в порядкузагального позовногопровадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Новгородківської селищної ради Кіровоградської області про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом,

В С Т А Н О В И В:

Представник позивачки ОСОБА_1 адвокат Рєзнік І.В. звернулася до суду з даним позовом в якому просить визнати за ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в порядку спадкування за законом, право на земельну частку (пай) розміром 9,18 в умовних кадастрових гектарах, розташовану на території Новгородківської селищної територіальної громади Кропивницького району Кіровоградської області, визначеної для громадян членів колективного сільськогосподарського підприємства «НИВА». Оскільки позивачці приватним нотаріусом Криворізького нотаріального округу Мазепою Н.М. було відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину за законом на право на земельну частку (пай) на території Новгородківської селищної територіальної громади Кропивницького району Кіровоградської області, що належала ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , спадкоємцем якої був ОСОБА_3 . Останній прийняв спадщину та не оформив свої спадкові права, у зв`язку з відсутністю документів, що підтверджують спадкодавцю вказаного спадкового майна.

Ухвалою судді Новгородківського районного суду Кіровоградської області від 13.02.2024 року по даній справі відкрито провадження та справу призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження на підготовче засідання.

В ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання по даній цивільній справі проведено підготовчі дії передбачені ст.ст. 189-199 ЦПК України: сторонам направлено копію ухвали про відкриття провадження у справі, а відповідачу також копію позовної заяви з доданими до неї документами, визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовних вимог позивача та склад учасників судового процесу. Визначено обставини справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів.

Вчинено інші дії з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

22.02.2024 року стороною відповідача надано відзив на позовну заяву, в якому він просив застосувати строк позовної давності та відмовити в задоволенні позовних вимог позивача у повному обсязі.

14.03.2024 року стороною позивача надано відповідь на відзив.

18.03.2024 року стороною відповідача надано заперечення.

Крім того, ухвалою суду від 07.03.2024 року було витребувано у Новгородківської державної нотаріальної контори спадкову справу № 61 (зареєстровану державним нотаріусом Новгородківської державної нотаріальної контори Щербань С.Ф. 27.05.1997 року) про прийняття спадщини після смерті померлої ОСОБА_2 (дата смерті ІНФОРМАЦІЯ_2 ) спадкоємцем ОСОБА_3 .

27.03.2024 року надійшла відповідь з Новгородківської ДНК.

Між тим ухвалою судді Новгородківського районного суду Кіровоградської області від 24.04.2024 року було витребувано з Державного нотаріального архіву в Кіровоградській області копію спадкової справи № 61 заведену після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 та продовжено строк проведення підготовчого провадження на 30 днів.

09.07.2024 року до суду надійшла інформація про відсутність спадкової справи.

Крім того, ухвалою суду від 01.08.2024 року було відмовлено стороні позивача у збільшенні позовних вимог.

Позивач та її представник адвокат Рєзнік І.В. в судове засідання не з`явилися, просили підготовче засідання провести без їх участі та вирішити клопотання про виклик свідків.

Представник відповідача ОСОБА_4 та ОСОБА_5 у підготовче засідання не з`явилися, про дату, час та місце його проведення були повідомлені належним чином, через канцелярію суду представник відповідача ОСОБА_5 подав письмове клопотання про проведення підготовчого засідання призначеного на 01.08.2024 року за відсутності представників відповідача, за наявними в матеріалах справи документами. Доводи викладені у відзиві на позовну заяву та запереченнях підтримують, та просять відмовити в задоволенні позову.

Враховуючи неявку в судове засідання всіх учасників справи, відповідно до положень ч. 2ст.247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

В заяві від 31.07.2024 року, стороною позивача на підтвердження вказаних в позові обставин заявлено клопотання про виклик та допит в якості свідків ОСОБА_6 та ОСОБА_7 .

Відповідно положень п.8 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує питання про виклик у судове засідання свідків.

Розглянувши заявлене клопотання, суд вважає, що воно підлягає задоволенню, оскільки зазначені особи можуть надати пояснення щодо обставин на які позивач посилається як на підставу задоволення позовних вимог.

Інших клопотань учасниками судового процесу не було заявлено.

Згідно п. 15 ч.2 ст.197 ЦПК Україниу підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.200 ЦПК Україниза результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З огляду на вищенаведене, оскільки судом встановлено, що до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті більше процесуальних дій вчиняти не потрібно, суд вважає, що підготовче провадження слід закрити та призначити справу до судового розгляду по суті, визначивши дату судового засідання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.189,197,198,200,247,258-261 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Новгородківської селищної ради Кіровоградської області про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом та призначити справу до судового розгляду по суті в загальному позовному провадженні на 28.08.2024 року о 13:00 годині.

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Рєзнік І.В. про виклик в судове засідання по цивільній справі свідків ОСОБА_6 та ОСОБА_7 - задовольнити.

Викликати в судове засідання по цивільній справі для допиту свідків: ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , попередивши їх про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України - http://ng.kr.court.gov.ua/sud1113/.

Про дату, час і місце судового засідання повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Ю. РАЧКЕЛЮК

СудНовгородківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення01.08.2024
Оприлюднено06.08.2024
Номер документу120800650
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —393/64/24

Ухвала від 01.08.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Рачкелюк Ю. В.

Ухвала від 01.08.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Рачкелюк Ю. В.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Рачкелюк Ю. В.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Рачкелюк Ю. В.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

Рачкелюк Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні