Ухвала
від 11.03.2024 по справі 570/785/24
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/785/24

Номер провадження 2-о/570/75/2024

У Х В А Л А

11 березня 2024 року м.Рівне

Рівненський районний суд Рівненської області в особі судді Гладишевої Х.В., розглянувши питання про залучення адвоката для надання безоплатноїправничої допомоги ОСОБА_1 , в межах розгляду цивільної справи за заявою ОСОБА_2 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Олександрійської сільської ради Рівненського району Рівненської області про визнання особи недієздатною,

в с т а н о в и в :

У провадженні Рівненського районного суду Рівненської області перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_2 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Олександрійської сільської ради Рівненського району Рівненської області про визнання особи недієздатною.

В ухвалі Рівненського районного суду Рівненської області від 28 лютого 2024 року зазначено доручити Західному регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити ОСОБА_1 , зареєстроване місце проживання : АДРЕСА_1 , адвоката для надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільній справі № 570/785/24 за заявою ОСОБА_2 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Олександрійської сільської ради Рівненського району Рівненської області про визнання особи недієздатною та призначення ОСОБА_2 її опікуном та забезпечити прибуття адвоката до суду.

Однак, на момент винесення вищезазначеної ухвали суду в розпорядженні Рівненського районного суду Рівненської області в особі судді Гладишевої Х.В. була наявна інформація про надання такої допомоги Західним регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Суд встановивши,що відповіднодо наказуМіністерства юстиціїУкраїни №4453/5від 27.12.2003року «Питанняоптимізації системинадання безоплатноїправничої допомоги»Західний регіональнийцентр знадання безоплатноївторинної правовоїдопомоги перейменованона Західнийміжрегіональний центрз наданнябезоплатної правничоїдопомоги,вважає занеобхідне невідкладноповторно доручитиоргану (установі),уповноваженій законом на надання безоплатної правничої допомоги забезпечити призначення адвоката Куницькій Надії Миколаївні.

Згідно ч.5ст.293 ЦПК України, у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

За змістом ч.1ст.299 ЦПК України,справи прообмеження цивільноїдієздатності фізичноїособи чивизнання фізичноїособи недієздатноюсуд розглядаєза участюзаявника,особи,стосовно якоїрозглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

Враховуючи вищезазначене, участь адвоката особи, стосовно якої розглядається справа, у розгляді даної заяви є обов`язковою, однак у заяві відсутні відомості про залучення заявником до участі у справі адвоката для ОСОБА_1 .

Відтак, суд на виконання положень ч.5ст.293 ЦПК Українидійшов висновкупро необхідністьповторного залученняадвоката черезорган (установу),уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги, у даному випадку Західний міжрегіональний центр з надання безоплатної правничої допомоги (вул. За Рудкою, 33, офіс 601, м. Тернопіль, 46003), для надання безоплатної правничої допомоги ОСОБА_1 .

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 293, 299 ЦПК України, суд -

у х в а л и в:

Доручити Західному міжрегіональному центру з надання безоплатної правничої допомоги, призначити ОСОБА_1 , зареєстроване місце проживання : АДРЕСА_1 , адвоката для надання безоплатної правничої допомоги у цивільній справі № 570/785/24 за заявою ОСОБА_2 , заінтересована особа : Орган опіки та піклування Олександрійської сільської ради Рівненського району Рівненської області про визнання особи недієздатною та призначення ОСОБА_2 її опікуном та забезпечити прибуття адвоката до Рівненського районного суду Рівненської області (вул. С. Петлюри, 10, м. Рівне) в судове засідання, призначене на 09 год. 30 хв. 15 березня 2024 року.

Копію ухвали направити учасникам справи для відома та Західному міжрегіональному центру з надання безоплатної правничої допомоги для виконання, заінтересованій особі направити також копію заяви та додані до неї документи.

Викликати у судове засідання заявника та заінтересовану особу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Гладишева Х.В.

СудРівненський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення11.03.2024
Оприлюднено13.03.2024
Номер документу117557528
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —570/785/24

Ухвала від 12.06.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Гладишева Х.В.

Ухвала від 23.05.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Гладишева Х.В.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Гладишева Х.В.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Гладишева Х.В.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Гладишева Х.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні