Ухвала
від 13.03.2024 по справі 820/3477/17
ЧУГУЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЧУГУЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


Справа № 820/3477/17 Провадження 2/636/345/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13.03.2024 місто Чугуїв

Чугуївський міський суд Харківської області у складі:

головуючого судді Золотоверхої О.О.,

за участю секретаря судового засідання Караулової О.М.,

позивача ОСОБА_1 ,

відповідача ОСОБА_2 ,

представників відповідача ОСОБА_2 ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Чугуєві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, Державного кадастрового реєстратора міськрайонного управління у Чугуївському районі та м. Чугуєві Головного управління Держгеокадастру у Харківській області Волох Н.І., третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «Чугуївський ринок», про скасування рішення, державної реєстрації земельної ділянки та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, Державного кадастрового реєстратора міськрайонного управління у Чугуївському районі та м. Чугуєві Головного управління Держгеокадастру у Харківській області Волох Н.І., третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «Чугуївський ринок», про скасування рішення, державної реєстрації земельної ділянки та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою суду від 11.02.2022 по справі призначено підготовче судове засідання.

Згідно з ч. 5 ст. 200 ЦПК України, суд з`ясовує думку сторін щодо дати призначення судового засідання для розгляду справи по суті.

Позивач просив призначити справу до судового розгляду. Відповідач ОСОБА_2 та його представники не заперечували проти призначення справи до судового розгляду.

Крім того відповідачем ОСОБА_2 до суду надано клопотання про витребування доказів з Чугуївського міського суду Харківської області, а саме: матеріалів цивільної справи №2036/2-984/11 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: СП «Чугуївський ринок», Чугуївська міська рада, про поновлення порушеного права та за позовом Чугуївської міської ради до ОСОБА_2 , СП «Чугуївський ринок», Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у Харківській області, про зобов`язання вчинити певні дії, а також матеріалів цивільної справи №636/3404/14-ц за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою, які просив долучити до даної справи та оглянути у судовому засіданні, оскільки вказані матеріали містять документи, які спростовують доводи позивача по справі №820/3477/17.

Відповідач та його представники вказане клопотання підтримали. Позивач проти задоволення вказаного клопотання заперечував.

Згідно з ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Частиною 1 статті 76 ЦПК України передбачено, що доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Частинами 1, 2 ст. 77 ЦПК України установлено, що належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Ураховуючи, що інформація, яку просить витребувати позивач має значення для справи, не може бути надана їй особисто, тому клопотання підлягає задоволенню.

Згідност. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Положеннями ст. 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ст. 200 ЦПК України, за наслідками підготовчого провадження суд постановляє ухвалу, зокрема, про закінчення підготовчого провадження і призначення справи до судового розгляду.

Підстав для залишення позовної заяви без розгляду, зупинення провадження у справі чи закриття провадження у справі немає.

На підставі викладеного, суд вважає, що клопотання відповідача підлягає задоволенню в частині витребування матеріалів цивільних справ №2036/2-984/11 та №636/3404/14-ц для огляду їх у судовому засіданні під час відповідної стадії судового розгляду, а також що у підготовчому судовому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, тому підготовче судове засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст.76, 77, 84, 116-118, 200, 251, 252, 260, 353 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання відповідача ОСОБА_2 про витребування доказів - задовольнити частково.

Витребувати у Чугуївського міського суду Харківської області матеріали цивільної справи №2036/2-984/11 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: СП «Чугуївський ринок», Чугуївська міська рада, про поновлення порушеного права та за позовом Чугуївської міської ради до ОСОБА_2 , СП «Чугуївський ринок», Інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у Харківській області, про зобов`язання вчинити певні дії, а також матеріали цивільної справи №636/3404/14-ц за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою, - з метою огляду їх у судовому засіданні.

В іншій частині в задоволенні клопотання відмовити.

Закрити підготовче провадження у справі та призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, Державного кадастрового реєстратора міськрайонного управління у Чугуївському районі та м. Чугуєві Головного управління Держгеокадастру у Харківській області Волох Н.І., третя особа Товариство з обмеженою відповідальністю «Чугуївський ринок», про скасування рішення, державної реєстрації земельної ділянки та зобов`язання вчинити певні дії, до судового розгляду по суті на 24 квітня 2024 року об 11:00 год.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя О.О. Золотоверха

СудЧугуївський міський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено14.03.2024
Номер документу117616758
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них:

Судовий реєстр по справі —820/3477/17

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Золотоверха О. О.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Золотоверха О. О.

Ухвала від 11.02.2022

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Золотоверха О. О.

Ухвала від 12.01.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стрелець Т.Г.

Постанова від 21.10.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стрелець Т.Г.

Ухвала від 20.10.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Стрелець Т.Г.

Ухвала від 04.05.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гімон М.М.

Ухвала від 11.04.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гімон М.М.

Постанова від 28.02.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Бондар В.О.

Постанова від 28.02.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Бондар В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні