Ухвала
від 13.03.2024 по справі 495/8355/21
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/3783/24

Справа № 495/8355/21

Головуючий у першій інстанції Шевчук Ю. В.

Доповідач Таварткіладзе О. М.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

13.03.2024 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд в особі судді-доповідача Таварткіладзе О.М., розглянувши питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , від імені яких діє представник ОСОБА_3 , на додаткові рішення Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області від 07 листопада 2023 року по цивільній справі за заявою Приватного підприємства «ТУР-ЕЛЬ» про ухвалення додаткового рішення по справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ПП "ТУР-ЕЛЬ" треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору ПП "ПЕРЛИНА", Білгород-Дністровської районної державної адміністрації та Шабівської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області про усунення перешкод у користуванні частиною земельної ділянки,

В С Т А Н О В И В:

Додатковим рішенням Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області від 07 листопада 2023 року заяву представника Приватного підприємства «ТУР-ЕЛЬ» адвоката Аваєвої Наталії Валеріївни про ухвалення додаткового рішення задоволено частково.

Додатковим рішенням Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області від 07 листопада 2023 року заяву представника Приватного підприємства «ТУР-ЕЛЬ» адвоката Волкова Павла Олександровича про ухвалення додаткового рішення задоволено.

Не погодившись з вказаними додатковими рішеннями суду, 26.12.2023 року ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , від імені яких діє представник ОСОБА_3 , звернулися з апеляційною скаргою безпосередньо до суду апеляційної інстанції в порядку ст. 355 ЦПК України.

Апеляційна скарга підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Відповідно до ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Згідно зі статтею 354 ЦПК України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Статтею 123 ЦПК України передбачено, що перебіг процесуального строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов`язано його початок.

Оскаржувані додаткові рішення ухвалені 07 листопада 2023 року.

Апеляційна скарга направлена засобами поштового зв`язку безпосередньо до суду апеляційної інстанції 26 грудня 2023 року, що підтверджується відомостями на поштовому конверті. Тобто поза межами встановленого законом строку на апеляційне оскарження рішення суду.

Разом з тим, в апеляційній скарзі скаржники зазначають, що копію оскаржуваних додаткових рішень представник скаржників отримала 04.12.2023 року. На підтвердження зазначеного додано копії конвертів та трекінги статусу відстеження поштових відправлень з сайту АТ «Укрпошта» за вказаними на конвертах трек-номерами з яких вбачається, що такі відправлення отримані адресатом 04.12.2023 року.

Проте, скаржники із заявою про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення суду до апеляційного суду не зверталися.

Частиною 1 ст. 127 ЦПК України встановлено, що суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Таким чином, скаржникам необхідно звернутися із заявою про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення суду, зазначивши обставини неподання апеляційної скарги, у строк передбачений ст. 354 ЦПК України, з часу отримання скаржниками копій оскаржуваних судових рішень та надати відповідні докази.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 357 ЦПК України до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 356 цього Кодексу, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу, тобто скарга залишається без руху, про що повідомляється скаржник і йому надається строк для усунення недоліків.

Таким чином, апеляційну скаргу слід залишити без руху та надати скаржникам строк для усунення недоліків апеляційної скарги щодо звернення з заявою про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення суду, виклавши обставини неподання апеляційної скарги у строк передбачений ст. 354 ЦПК України з наданням відповідних доказів.

На підставі викладеного, керуючись ст. 185, ст. 356 ЦПК України

У Х В А Л И В:

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , від імені яких діє представник ОСОБА_3 , на додаткові рішення Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області від 07 листопада 2023 року залишити без руху.

Надати скаржникам строк десять днів з дня отримання копії цієї ухвали, для усунення недоліків апеляційної скарги, зазначених в тексті ухвали.

Роз`яснити скаржникам, що у разі не звернення до суду із обґрунтованою заявою про поновлення строку на апеляційне оскарження в зазначений строк або вказані підстави для поновлення строку будуть визнані неповажними, у відкритті апеляційного провадження буде відмовлено.

Суддя Одеського апеляційного суду О.М.Таварткіладзе

СудОдеський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117620322
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —495/8355/21

Постанова від 11.06.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Постанова від 11.06.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Постанова від 11.06.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Постанова від 11.06.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 31.05.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 31.05.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні