Ухвала
від 31.05.2024 по справі 495/8355/21
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/3783/24

22-ц/813/5829/24

Справа № 495/8355/21

Головуючий у першій інстанції Шевчук Ю. В.

Доповідач Таварткіладзе О. М.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

про призначення судового засідання в режимі відеоконференції

31.05.2024 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого судді: Таварткіладзе О.М.,

суддів: Заїкіна А.П., Погорєлової С.О.,

розглянувши клопотання представника Приватного підприємства «ТУР-ЕЛЬ» - адвоката Аваєвої Наталії Валеріївни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у справі за апеляційною скаргою ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , від імені яких діє представник ОСОБА_3 , на додаткові рішення Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області від 07 листопада 2023 року по цивільній справі за заявою Приватного підприємства «ТУР-ЕЛЬ» про ухвалення додаткового рішення по справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ПП "ТУР-ЕЛЬ" треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору ПП "ПЕРЛИНА", Білгород-Дністровської районної державної адміністрації та Шабівської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області про усунення перешкод у користуванні частиною земельної ділянки,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Одеського апеляційного суду перебуває апеляційна скарга ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , від імені яких діє представник ОСОБА_3 , на додаткові рішення Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області від 07 листопада 2023 року по цивільній справі за заявою Приватного підприємства «ТУР-ЕЛЬ» про ухвалення додаткового рішення по справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ПП "ТУР-ЕЛЬ" треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору ПП "ПЕРЛИНА", Білгород-Дністровської районної державної адміністрації та Шабівської сільської ради Білгород-Дністровського району Одеської області про усунення перешкод у користуванні частиною земельної ділянки.

Розгляд справи відкладено на 11 червня 2024 року на 15 годину 30 хвилин.

24.05.2024 року, через підсистему (модуля) ЄСІТС "Електронний суд", представник Приватного підприємства «ТУР-ЕЛЬ» - адвокат Аваєва Наталія Валеріївна звернулася до Одеського апеляційного суду з клопотанням про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Ознайомившись з вказаним клопотанням, апеляційний суд приходить до наступного.

Згідно із частинами першою, другою статті 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів)(частина третя статті 212 ЦПК України).

Частиною п`ятою статті 212 ЦПК України передбачено, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи наведені вище вимоги процесуального закону, а також необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, суд вважає за необхідне клопотання задовольнити та провести судове засідання в режимі відеоконференції за участі заявника поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, апеляційний суд,

УХВАЛИВ:

Клопотання представника Приватного підприємства «ТУР-ЕЛЬ» - адвоката Аваєвої Наталії Валеріївни (електронна пошта: ІНФОРМАЦІЯ_1 , телефон: НОМЕР_1 ) про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Забезпечити проведення судового засідання, що призначене на 11 червня 2024 року на 15 годину 30 хвилин, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Попередити заявника, що відповідно до ч. 4 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Роз`яснити учасникам справи, що Інструкцією користувача підсистеми відеоконференцзв`язку, яка розміщена на вебсторінці технічної підтримки користувачів ЄСІТС за вебадресою https://wiki.court.gov.ua врегульовано процедуру проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Зобов`язати учасників процесу подати скановані копії документів, що посвідчують особу учасника або його представника для встановлення повноважень, письмових заяв і клопотань, письмових доказів засвідчених електронним цифровим підписом за один робочий день до проведення судового засідання.

Попередити сторони про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

Копію ухвали надіслати учасникам справи для відома та виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді Одеського апеляційного суду О.М. Таварткіладзе

А.П. Заїкін

С.О. Погорєлова

СудОдеський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення31.05.2024
Оприлюднено03.06.2024
Номер документу119423552
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —495/8355/21

Постанова від 11.06.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Постанова від 11.06.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Постанова від 11.06.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Постанова від 11.06.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 31.05.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 31.05.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 29.05.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні