Ухвала
від 12.03.2024 по справі 120/15750/23
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

м. Вінниця

12 березня 2024 р.Справа № 120/15750/23

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді:Крапівницької Н. Л.,

розглянувши матеріали справи

за позовом: ОСОБА_1

до: управління соціального захисту населення Ямпільської районної державної адміністрації

про: визнання бездіяльності протиправною та стягнення коштів

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Ямпільської районної державної адміністрації про визнання бездіяльності протиправною та стягнення коштів.

Позовні вимоги мотивовані протиправною бездіяльністю відповідача щодо не виплати позивачу допомоги на проживання внутрішньо переміщеній особі.

Ухвалою від 06.11.2023 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі. Вирішено розгляд справи здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження, без повідомлення (виклику) учасників справи.

Відзив на позов не надходив.

11.03.2024 на адресу суду надійшло клопотання представника позивача про його заміну відповідача Управління соціального захисту населення Ямпільської районної державної адміністрації його правонаступником Управлінням соціального захисту населення Могилів-Подільської районної державної адміністрації.

Визначаючись щодо поданого клопотання про заміну відповідача правонаступником, суд керується наступним.

Згідно ч. 1 ст. 52 КАС України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Представником позивача надано розпорядження Ямпільської районної державної адміністрації від 16.01.2021 №4, згідно якого відповідно до статей 5, 7-1 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статей 104-107 Цивільного кодексу України, розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 р. №1635-р «Про реорганізацію та утворення районних державних адміністрацій», пункту 11 Порядку здійснення заходів щодо утворення та реорганізації районних державних адміністрацій, а також правонаступництва щодо майна, прав та обов`язків районних державних адміністрацій, що припиняються, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 року №1321, припинено Управління соціального захисту населення Ямпільської районної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 03191733) шляхом приєднання до Управління соціального захисту населення Могилів-Подільської районної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 03191816).

Враховуючи зазначене, суд вважає, що наявні правові підстави заміни відповідача його правонаступником.

Керуючись ст.ст. 52, 248, 256, 294 КАС України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання представника позивача про заміну сторони у справі - задовольнити.

Замінити відповідача у справі Управління соціального захисту населення Ямпільської районної державної адміністрації на його правонаступника Управління соціального захисту населення Могилів-Подільської районної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 03191816).

Встановити Управлінню соціального захисту населення Могилів-Подільської районної державної адміністрації 15-денний строк з дня отримання даної ухвали для подачі до суду відзиву на позовну заяву, який має відповідати вимогам статті 162 КАС України, копія якого одночасно з поданням до суду має бути направлена іншим учасникам справи.

Витребувати в Управління соціального захисту населення Могилів-Подільської районної державної адміністрації:

- докази на підтвердження того, що ОСОБА_1 призначалась виплата допомоги на проживання внутрішньо переміщеній особі та коли саме припинено таку виплату та причини припинення даної допомоги з лютого 2021 та копії справи (матеріалів) щодо призначення допомоги ОСОБА_1 .

Зобов`язати відповідача надати суду витребувані судом докази протягом 15 днів з дня отримання копії даної ухвали.

Ухвала набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Відповідно до ст. 295 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

СуддяКрапівницька Н. Л.

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117626271
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо соціального захисту (крім соціального страхування), з них внутрішньо переміщених осіб

Судовий реєстр по справі —120/15750/23

Ухвала від 03.06.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Полотнянко Ю.П.

Ухвала від 10.05.2024

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Полотнянко Ю.П.

Рішення від 03.04.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

Ухвала від 12.03.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

Ухвала від 07.03.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

Ухвала від 06.11.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

Ухвала від 06.11.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

Ухвала від 17.10.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні