Ухвала
від 13.03.2024 по справі 357/3011/24
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/3011/24

Провадження № 2-о/357/112/24

У Х В А Л А

13 березня 2024 року Білоцерківський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючого Ярмола О. Я. ,

при секретарі Пустовій Ю. В.,

розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , в інтересах недієздатного ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Білоцерківський дитячий будинок-інтернат, Відділ опіки та піклування Служби у справах дітей Білоцерківської міської ради, Управління культури, молоді та спорту Боярської міської ради, ОСОБА_3 про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною, заміну опікуна, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Білоцерківського міськрайонного суду Київської області знаходиться цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , в інтересах недієздатного ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Білоцерківський дитячий будинок-інтернат, Відділ опіки та піклування Служби у справах дітей Білоцерківської міської ради, Управління культури, молоді та спорту Боярської міської ради, ОСОБА_3 про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною, заміну опікуна.

Ухвалою судді від 23.02.2024 року прийнято заяву до розгляду та відкрито провадження по справі.

Згідно з п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1, ч. 9 ст. 10 ЦПК України суд при розгляді справи керується принципом верховенства права. Якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Статтею 59 Конституції України передбачено, що кожен має право на професійну правничу допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав.

У відповідності до п.1 ч.2ст.293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення дієздатності фізичної особи.

Відповідно до ч. 5 ст. 293 ЦПК України у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Положеннями пункту 1 частини 1 статті 15 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу» встановлено, що суб`єктами надання безоплатної вторинної правової допомоги в Україні, зокрема є центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим Законом та іншими законами мають особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді (п. 24 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу»).

З метою належного надання правової допомоги, враховуючи обов`язкову участь адвоката особи, стосовно якої розглядається справа про визнання фізичної особи недієздатною, суд вважає за необхідне, в порядку ч. 5 ст. 293 ЦПК України, доручити Білоцерківському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, призначити ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адвоката для здійснення захисту за призначенням та забезпечити його прибуття для участі у зазначеній цивільній справі.

На підставі викладеного, керуючись ст. 13-15 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу» ст. 293 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Доручити Білоцерківському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката для здійснення захисту прав особи, щодо якої подано заяву про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , паспорт серії НОМЕР_1 для участі у розгляді цивільної справи.

Забезпечити прибуття адвоката до Білоцерківського міськрайонного суду Київської області /за адресою: вул. Волонтерська, 7, м.Біла Церква, Київська область, 09113/ на 28 березня 2024 року об 11 год. 00 хв.

Ухвалу негайно надіслати до Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для виконання (bilatserkva.kyivreg@legalaid.kiev.ua / 09117, Київська область, м. Біла Церква, Б. Хмельницького буд. 9 (4-й поверх)».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. Я. Ярмола

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117639642
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, заміну опікуна

Судовий реєстр по справі —357/3011/24

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Ярмола О. Я.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Ярмола О. Я.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Ярмола О. Я.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Ярмола О. Я.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Ярмола О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні