Ухвала
від 13.03.2024 по справі 2-27/11
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-27/11

Провадження № 6/342/12/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 березня 2024 року м. Городенка

Суддя Городенківського районного суду Івано-Франківської області Федів Л.М., ознайомившись з заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Росвен Інвест Україна», заінтересована особа 1 Акціонерне товариство «Ідея Банк», заінтересована особа 2 Товариство з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Рантьє», заінтересована особа 3 Товариство з обмеженою відповідальністю «Нью Файненс Сервіс», заінтересована особа 4 ОСОБА_1 , заінтересована особа 5 Городенківський відділ державної виконавчої служби у Коломийському районі Івано-Франківської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) про заміну сторони виконавчого провадження,-

В С Т А Н О В И Л А:

12 березня 2024 року до суду надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Росвен Інвест Україна», місцезнаходження: 03124 м. Київ, бульвар Вацлава Гавела, буд.6, заінтересована особа 1 Акціонерне товариство «Ідея Банк», місцезнаходження: 79008 м. Львів, вул. Валова, 11, заінтересована особа 2 Товариство з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Рантьє», місцезнаходження: 01601 м. Київ, вул. Червоноармійська, буд.13, заінтересована особа 3 Товариство з обмеженою відповідальністю «Нью Файненс Сервіс», місцезнаходження: 03150 м. Київ, вул. Велика Васильківська, буд.15/2, заінтересована особа 4 ОСОБА_1 , ІПН: НОМЕР_1 ,адреса: АДРЕСА_1 , заінтересована особа 5 Городенківський відділ державної виконавчої служби у Коломийському районі Івано-Франківської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), місцезнаходження: 78100, Івано-Франківська область, м. Городенка, вул. Т.Шевченка, 69 про заміну сторони виконавчого провадження, в якій просить замінити сторону вибулого стягувача Акціонерне товариство «Ідея Банк», Товариство з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Рантьє», Товариство з обмеженою відповідальністю «НьюФайненс Сервіс» виконавчого провадження на Товариство з обмеженою відповідальністю «Росвен Інвест Україна», як правонаступника.

Вивчивши подану заяву та додані до неї документи, суддя приходить з наступного.

Частиною першою статті 5 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що, здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Відповідно до частини першої-другої статті 442 Цивільного процесуального кодексу України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Статтею 442 Цивільного процесуального кодексу України не врегульовані вимоги щодо форми та змісту заяви про заміну сторони виконавчого провадження.

Відтак, виходячи із приписів частини дев`ятоїстатті 10 цього Кодексущодо застосування судом закону за аналогією, вимоги до вказаної заяви визначаються загальними нормами, зокрема, статями175,177 Цивільного процесуального кодексу України.

Відповідно до пункту 3Постанови Пленуму Верховного Суду України від 26 грудня 2003 року № 14 «Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність органів і посадових осіб державної виконавчої служби та звернень учасників виконавчого провадження», скарги, заяви, подання мають відповідати загальним вимогам щодо форми та змісту позовної заяви, передбаченим положеннямиЦивільного процесуального кодексу України.

Так, статею 175 ЦПК України визначено, що:

1. У позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування.

2. Позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

3. Позовна заява повинна містити:

1) найменування суду першої інстанції, до якого подається заява;

2) повне найменування (для юридичнихосіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місце знаходження (для юридичних осіб) або місцепроживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету;

3) зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються;

4) зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів зміст позовних вимог щодо кожного з них;

5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини;

6) відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору;

7) відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися;

8) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

9) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи;

10) підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

4. Якщо позовна заява подається особою, звільненою від сплати судового збору відповідно до закону, у ній зазначаються підстави звільнення позивача від сплати судового збору.

5. У разі пред`явлення позову особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, в заяві повинні бути зазначені підстави такого звернення.

6. У позовній заяві можуть бути вказані й інші відомості, необхідні для правильного вирішення спору.

Суддя, вивчивши матеріали заяви, вважає, що заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Росвен Інвест Україна» подана з порушенням пунктів 2, 4, 5 частини третьоїстатті 175 Цивільного процесуального кодексу України, а саме:

-у поданій заяві вказано адресу заінтересованої особи 4 ОСОБА_1 , ІПН: НОМЕР_1 ,адреса: АДРЕСА_1 проте, як слідує із рішення Городенківського районного суду Івано-Франківської області по справі №2-27/11, на яке вказує у поданій заяві представник ТОВ «РосвенІнвест Україна» адреса проживання ОСОБА_1 АДРЕСА_2 ;

-у заяві не зазначені відомості про наявність або відсутність електронного кабінету заявника ;

-у заявіне конкретизованийзміст вимогзаяви (невказано,у якомувиконавчому провадженніпросить замінитивибулого стягувачата щодовиконання якогосаме рішення суду);

-до заяви не додана інформація про стан виконавчого провадження на момент звернення до суду із заявою про заміну сторонни (в наявності лише відомості з Автоматизованої системи виконавчого провадження про відкриття виконавчого провадження № 71568214 від 13.04.2023, сформованих 15.02.2024 без зазначення, на підставі якого виконавчого документа на та виконання якого рішення воно відкрите.

Відповідно до частини першої-другої статті 185 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин заяву про заміну сторони виконавчого провадження слід залишити без руху та надати заявнику строк для усунення виявлених недоліків.

Керуючисьст.ст. 175, 177, 185, 259, 260 Цивільного процесуального кодексу України, суддя

У Х В А Л И Л А:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «РосвенІнвест Україна», заінтересована особа 1 Акціонерне товариство «Ідея Банк», заінтересована особа 2 Товариство з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Рантьє», заінтересована особа 3 Товариство з обмеженою відповідальністю «НьюФайненс Сервіс», заінтересована особа 4 ОСОБА_1 , заінтересована особа 5 Городенківський відділ державної виконавчої служби у Коломийському районі Івано-Франківської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) про заміну сторони виконавчого провадження -залишити без руху, надавши заявнику строк десять днів з дня отримання копії даної ухвали для виправлення недоліків, вказаних у мотивувальній частині ухвали.

Роз`яснити заявнику, що у випадку невиконання вимог даної ухвали, заява вважатиметься неподаною та буде йому повернута.

Копію ухвалинаправити для відома та виконання заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Федів Л. М.

Дата ухвалення рішення13.03.2024
Оприлюднено15.03.2024
Номер документу117645036
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —2-27/11

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Даруда І. А.

Постанова від 11.09.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Коломієць В. В.

Постанова від 11.09.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Коломієць В. В.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Коломієць В. В.

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Коломієць В. В.

Постанова від 19.07.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Ухвала від 08.08.2023

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Биченко І. Я.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні