Ухвала
від 16.04.2024 по справі 2-27/11
ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-27/11

Провадження № 6/342/12/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 квітня 2024 року м. Городенка

Суддя Городенківського районного суду Івано-Франківської області Федів Л.М., ознайомившись із матеріалами заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Росвен Інвест Україна», заінтересована особа 1 Акціонерне товариство «Ідея Банк», заінтересована особа 2 Товариство з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Рантьє», заінтересована особа 3 Товариство з обмеженою відповідальністю «Нью Файненс Сервіс», заінтересована особа 4 ОСОБА_1 , заінтересована особа 5 Городенківський відділ державної виконавчої служби у Коломийському районі Івано-Франківської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) про заміну сторони виконавчого провадження,-

В С Т А Н О В И В:

12 березня 2024 року до суду надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю «Росвен Інвест Україна», місцезнаходження: 03124 м. Київ, бульвар Вацлава Гавела, буд.6, заінтересована особа 1 Акціонерне товариство «Ідея Банк», місцезнаходження: 79008 м. Львів, вул. Валова, 11, заінтересована особа 2 Товариство з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Рантьє», місцезнаходження: 01601 м. Київ, вул. Червоноармійська, буд.13, заінтересована особа 3 Товариство з обмеженою відповідальністю «Нью Файненс Сервіс», місцезнаходження: 03150 м. Київ, вул. Велика Васильківська, буд.15/2, заінтересована особа 4 ОСОБА_1 , ІПН: НОМЕР_1 ,адреса: АДРЕСА_1 , заінтересована особа 5 Городенківський відділ державної виконавчої служби у Коломийському районі Івано-Франківської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), місцезнаходження: 78100, Івано-Франківська область, м. Городенка, вул. Т.Шевченка, 69 про заміну сторони виконавчого провадження, в якій просить замінити сторону вибулого стягувача Акціонерне товариство «Ідея Банк», Товариство з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Рантьє», Товариство з обмеженою відповідальністю «НьюФайненс Сервіс» виконавчого провадження на Товариство з обмеженою відповідальністю «Росвен Інвест Україна», як правонаступника.

Оглянувши матеріали справи, приходжу до наступного.

Ухвалою від 13березня 2024року дану заяву залишено без руху. В ухвалі зазначено недоліки заяви, спосіб і строк їх усунення.

Згідно ч. 11 ст. 272 ЦПК України якщо учасник справи має електронний кабінет, суд надсилає всі судові рішення такому учаснику в електронній формі виключно за допомогою Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи чи її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами.

У відповідності до ч. 7 ст. 14 ЦПК України особі, яка зареєструвала електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, суд вручає будь-які документи у справах, в яких така особа бере участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення до електронного кабінету такої особи, що не позбавляє її права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

14 березня 2024 року о 18:06:26 ухвала від13березня 2024року в електронномувигляді доставленадо електронногокабінетузаявника Товариства з обмеженою відповідальністю «Росвен Інвест Україна», що стверджується довідкою про доставку електронного документу.

Якщо судове рішення надіслано до електронного кабінету пізніше 17 години, судове рішення вважається врученим у робочий день, наступний за днем його відправлення, незалежно від надходження до суду повідомлення про його доставлення (ч. 6 ст. 272 ЦПК України).

Отже, копія ухвали від 13 березня 2024 року вручена заявнику Товариству з обмеженою відповідальністю «Росвен Інвест Україна» - 15.03.2024.

За загальними приписами частин третьої, п`ятої статті 185 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України), якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві. Суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Таким чином, на даний час (16.04.2024) строк для усунення недоліків заяви Товариства зобмеженою відповідальністю«Росвен ІнвестУкраїна»завершився, проте заявник до цього часу вимоги ухвали не виконав, недоліки заяви не усунув.

Відповідного клопотання (заяви) про продовження процесуального строку для виконання вимог ухвали суду від 13березня 2024року у разі неможливості усунення недоліків заяви у встановлений судом строк, зумовленим введенням воєнного стану в Україні, від заявника Товариства зобмеженою відповідальністю«Росвен ІнвестУкраїна»станом на 16.04.2024 не надходило.

Про наявність об`єктивних причин (обставин), що унеможливили виконання ухвали суду від 13 березня 2024 року, заявник Товариство зобмеженою відповідальністю«Росвен ІнвестУкраїна»,суд також не повідомив.

Відповідно до ч.6 ст.185 ЦПК України про повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу.

За змістом ст.3 ЦК України загальними засадами цивільного законодавства є, справедливість, добросовісність та розумність.

Відповідно до ч.4 ст.12 ЦПК України кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

З огляду на викладене, приходжу до висновку про наявність підстав для постановлення ухвали про повернення Товариству зобмеженою відповідальністю«Росвен ІнвестУкраїна»заяви про заміну сторони виконавчого провадження, що не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 14, 172, 185, 353, 354 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В :

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Росвен Інвест Україна», заінтересована особа 1 Акціонерне товариство «Ідея Банк», заінтересована особа 2 Товариство з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Рантьє», заінтересована особа 3 Товариство з обмеженою відповідальністю «Нью Файненс Сервіс», заінтересована особа 4 ОСОБА_1 , заінтересована особа 5 Городенківський відділ державної виконавчої служби у Коломийському районі Івано-Франківської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) про заміну сторони виконавчого провадження, - вважати неподаною і повернути заявнику.

Роз`яснити заявнику, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Івано-Франківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала складена 16.04.2024.

Суддя: Федів Л. М.

Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено17.04.2024
Номер документу118380291
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —2-27/11

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Городенківський районний суд Івано-Франківської області

Федів Л. М.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Іршавський районний суд Закарпатської області

Даруда І. А.

Постанова від 11.09.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Коломієць В. В.

Постанова від 11.09.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Коломієць В. В.

Ухвала від 29.08.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Коломієць В. В.

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Коломієць В. В.

Постанова від 19.07.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Кондор Р. Ю.

Ухвала від 08.08.2023

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Биченко І. Я.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні