Ухвала
від 14.03.2024 по справі 473/2913/23
МИКОЛАЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

14.03.24

22-ц/812/449/24

Справа №473/2913/23

Провадження № 22-ц/812/449/24

У Х В А Л А

14 березня 2024 року Миколаївський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати в цивільних справах:

головуючого: Базовкіної Т.М.

суддів: 1) Царюк Л.М.,

2) Яворської Ж.М.

розглянувши клопотання представника ОСОБА_1 - адвоката Усікова Олексія Віталійовича, про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за апеляційною скаргою представника ОСОБА_1 - адвоката Усікова Олексія Віталійовича на рішення Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області від 10 січня 2024 року ухвалене у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Лізингова компанія Д ЕНД Д» до ОСОБА_1 про стягнення вартості транспортного засобу та безпідставно збережених коштів внаслідок користування транспортним засобом без правової підстави,

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Миколаївського апеляційного суду від 19 лютого 2024 р. відкрито провадження по апеляційній скарзі представника ОСОБА_1 - адвоката Усікова О.В. та ухвалою того ж суду від 27 лютого 2024 р. призначено справу до судового розгляду на 19 березня 2024 р. на 09.00 год.

13 березня 2024 р. від представника ОСОБА_1 - адвоката Усікова О.В. надійшло клопотання про проведення апеляційного розгляду у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Дослідивши вказане клопотання, суд приходить до наступного.

Відповідно частинам 1,3 та 5 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Наказом Державної судової адміністрації України №196 від 23 квітня 2020 р. затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (далі - Порядок), із змінами та доповненнями, чинними на час подачі заяв.

У пунктах 1-4 розділу ІІІ цього Порядку визначено, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі відеоконференцзв`язку (комплекс технічних засобів та програмного забезпечення (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua) або інші доступні суду та учасникам судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства) та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою.

За змістом п. 7 розділу ІІІ зазначеного Порядку головуючий суддя приймає рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначений день і час).

Відповідно до вищезазначеного Порядку передбачено проведення судових засідань поза межами приміщення суду за допомогою судової системи за посиланням на офіційному веб порталі «Судова влада України» vkz.court.gov.ua. Даною системою є «Підсистема відеоконференцзв`язку ЄСІТС» (далі - Підсистема), яка вже протестована Миколаївським апеляційним судом та успішно використовується в суді. Крім того, вказана Підсистема, забезпечує ідентифікацію особи за допомогою КЕП, що передбачено п. 1 розділу ІІІ Порядку.

Як вбачається зі справи, ОСОБА_1 є відповідачем, інтереси якого представляє адвокат Усіков О.В.

Вказана особа висловила побажання провести судове засідання апеляційної інстанції в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою «Підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС», з метою дотримання принципу розумності строків розгляду справи та забезпечення реалізації процесуальних прав заявника, суд вважає за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою зазначеної вище Підсистеми з представником Усіковим О.В. , який зареєстрований у Підсистемі за реквізитами: адреса електронної пошти -ІНФОРМАЦІЯ_1 , телефонний номер НОМЕР_1 .

Керуючись ст. 212 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання представника ОСОБА_1 - адвоката Усікова Олексія Віталійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду - задовольнити.

Розгляд апеляційної скарги представника ОСОБА_1 - адвоката Усікова Олексія Віталійовича на рішення Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області від 10 січня 2024 року у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Лізингова компанія Д ЕНД Д» до ОСОБА_1 про стягнення вартості транспортного засобу та безпідставно збережених коштів внаслідок користування транспортним засобом без правової підстави, провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою «Підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС» з представником ОСОБА_1 - адвокатом Усіковим Олексієм Віталійовичем, який зареєстрований у Підсистемі за реквізитами: адреса електронної пошти ІНФОРМАЦІЯ_1 , телефонний номер НОМЕР_1 .

Ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо нестиме учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію даної ухвали направити представнику Усікову Олексію Віталійовичу .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Т.М.Базовкіна

Судді: Л.М.Царюк Ж.М. Яворська

СудМиколаївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено19.03.2024
Номер документу117652960
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про повернення безпідставно набутого майна (коштів)

Судовий реєстр по справі —473/2913/23

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ігнатенко Вадим Миколайович

Постанова від 19.03.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Базовкіна Т. М.

Постанова від 19.03.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Базовкіна Т. М.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Базовкіна Т. М.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Базовкіна Т. М.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Базовкіна Т. М.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Базовкіна Т. М.

Ухвала від 16.02.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Базовкіна Т. М.

Рішення від 02.02.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Рішення від 10.01.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні