Ухвала
від 14.03.2024 по справі 161/2626/24
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/2626/24

Провадження № 2/161/1657/24

У Х В А Л А

14 березня 2024 року Луцький міськрайонний суд Волинської області

в складі:

головуючого судді Рудської С.М.

при секретарі Коржик Н.В.

за участі:

представника позивача ОСОБА_1

представника відповідача ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Луцьку цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до Волинського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні ДМС України про визнання звільнення незаконним, скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Луцького міськрайонного суду Волинської області перебуває цивільна справа № 161/2626/24 за позовом ОСОБА_3 до Волинського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні ДМС України про визнання звільнення незаконним, скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди.

В судовомузасіданні представниквідповідача заявивклопотання пропередачу справина розглядза підсудністюдо Ківерцівськогорайонного судуВолинської області.Своє клопотанняобґрунтовує тим,що суб`єктнийсклад уучасників судовогопровадження провадженнята предметспору свідчатьпро те,що цивільнасправа №161/2626/24не підсудна Луцькому міськрайонному суду Волинської області.

Представник позивача щодо задоволення вищевказаного клопотання заперечував, суду пояснив, що як місце проживання його довірительки, так і місцезнаходження відповідача знаходяться у межах Луцького району Волинської області.

Заслухавши думку сторін з приводу заявленого клопотання, вивчивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно ч. 2 ст. 27 ЦПК України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (відповідь № 454239 від 19.02.2024 року) місцезнаходження Волинського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні ДМС України за адресою: Волинська обл., Луцький р-н, с. Журавичі, вул. Перемоги, 27.

Справи про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу не відноситься до категорії справ, підсудність у яких визначається за вибором позивача, відповідно до положення ст. 28 ЦПК України, або ж до категорії справ, до яких застосовується виключна підсудність, відповідно до положення ст. 30 ЦПК України.

Варто також зауважити, що зареєстроване місце проживання позивачки також у с. Журавичі Луцького р-ну Волинської обл.

За наведених обставин дана справа територіально не підсудна Луцькому міськрайонному суду Волинської області.

Пунктом 3-1 Прикінцевих та перехідних положень ЗУ «Про судоустрій і статус суддів» визначено, що до набрання чинності законом України щодо зміни системи місцевих судів на території України у зв`язку з утворенням (ліквідацією) районів відповідні місцеві суди продовжують здійснювати свої повноваження у межах територіальної юрисдикції, визначеної до набрання чинності Постановою Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17.07.2020 року № 807-IX, але не довше ніж один рік з дня припинення чи скасування воєнного стану на території України, введеного Указом Президента України від 24.02.2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого ЗУ «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24.02.2022 року № 2102-IX.

Суд зауважує, що с. Журавичі Луцького р-ну Волинської обл. до набрання чинності Постановою Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17.07.2020 року № 807-IX відносилося до складу Ківерцівського району Волинської області.

Згідно п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду

Враховуючи наведене вище, вважаю за необхідне передати зазначену цивільну справу до Ківерцівського районного суду Волинської області.

На підставі ст. ст. 27, 28, 31, 258-260, 352, 354 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника відповідача Волинського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні ДМС України Гаврука С.М. про передачу справи на розгляд за підсудністю задовольнити.

Цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до Волинського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні ДМС України про визнання звільнення незаконним, скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди передати на розгляд за підсудністю до Ківерцівського районного суду Волинської області (45201, Волинська обл., м. Ківерці, вул. Степана Бандери, 8-А).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Волинського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, а у разі складення ухвали відповідно до ч. 6 ст. 259 ЦПК України з дня складення ухвали в повному обсязі.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги на ухвалу суду. У разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Повний текст ухвали складений 15 березня 2024 року.

Суддя Луцького міськрайонного

суду Волинської області С.М. Рудська

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення14.03.2024
Оприлюднено18.03.2024
Номер документу117670855
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —161/2626/24

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Сіліч Ю. Л.

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Сіліч Ю. Л.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Сіліч Ю. Л.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Сіліч Ю. Л.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Рудська С. М.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Рудська С. М.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Рудська С. М.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Рудська С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні