Ухвала
від 18.03.2024 по справі 369/13647/17
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

апеляційне провадження №22-ц/824/3844/2024

справа №369/13647/17

УХВАЛА

18 березня 2024 року м.Київ

Київський апеляційний суд в складі головуючого-судді Поліщук Н.В., суддів Мережко М.В., Соколової В.В., розглянувши питання про участь адвоката Безсмертної Марти Тарасівни, яка діє в інтересах ОСОБА_1 , у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у справі за апеляційною скаргою адвоката Зубицької Любові Миколаївни, яка діє в інтересах ОСОБА_2 , на рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області від 04 серпня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , треті особи: Приватний нотаріус Києво-Святошинського районного нотаріального округу Київської області Михальченко Марина Миколаївна, Товариство з обмеженою відповідальністю "АКВАРЕЛІ ДЕВЕЛОПМЕНТ ХОЛДІНГ", Товарна біржа "ПЕРСПЕКТИВА-КОММОДІТІ", Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Біловол Сергій Миколайович, про визнання договору позики удаваним правочином, визнання права власності на нежитлове приміщення, визнання майнових прав на нежитлове приміщення, -

встановив:

В провадженні Київського апеляційного суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , треті особи: Приватний нотаріус Києво-Святошинського районного нотаріального округу Київської області Михальченко М.М., ТОВ "АКВАРЕЛІ ДЕВЕЛОПМЕНТ ХОЛДІНГ", Товарна біржа "ПЕРСПЕКТИВА-КОММОДІТІ", Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Біловол С.М., про визнання договору позики удаваним правочином, визнання права власності на нежитлове приміщення, визнання майнових прав на нежитлове приміщення із апеляційною скаргою адвоката Зубицької Л.М., яка діє в інтересах ОСОБА_2 , на рішення Києво-Святошинського районного суду Київської області від 04 серпня 2023 року.

08 березня 2024 року шляхом направлення на електронну адресу суду адвокатом Безсмертною М.Т., яка діє в інтересах ОСОБА_1 , подано заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду. Вказує, що перебуває за межами території України. Просить надати можливість участі в судовому засіданні, призначеного на 21 березня 2024 року, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Просить для проведення відеоконференцій використовувати сервіс «EASYCON».

Судове засідання призначено на 21 березня 2024 року об 11 год. 00 хв.

Відповідно до положень частин 1, 2 статті 212 ЦПК України:

1. Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

2. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Відповідно до частини 5 статті 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

З поданої адвокатом Безсмертною М.Т. заяви убачається, що така заява відповідає вимогам статті 212 ЦПК України.

З огляду на наведене та з урахуванням того, що Київський апеляційний суд має технічну можливість проведення відеоконференції з іншими судами чи учасниками справ, які знаходяться поза межами приміщення суду, за допомогою їх власних технічних засобів, заява адвоката Безсмертної М.Т., яка діє в інтересах ОСОБА_1 , підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 212 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання адвоката Безсмертної Марти Тарасівни, яка діє в інтересах ОСОБА_1 , про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Забезпечити участь адвоката Безсмертної Марти Тарасівни, яка діє в інтересах ОСОБА_1 , в судовому засіданні, призначеному на 21 березня 2024 року об 11 год. 00 хв., а також у наступних судових засідань (у разі їх призначення), в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Роз`яснити адвокату Безсмертній Марті Тарасівні, яка діє в інтересах ОСОБА_1 , що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції він зобов`язаний: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання, активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку, очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Відеоконференція буде проведена за допомогою програмного забезпечення «EasyCon».

Попередити адвоката Безсмертної Марти Тарасівни, яка діє в інтересах ОСОБА_1 , про те, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Суддя-доповідач Н.В. Поліщук

Судді В.М. Мережко

В.В. Соколова

Дата ухвалення рішення18.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117758642
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору позики удаваним правочином, визнання права власності на нежитлове приміщення, визнання майнових прав на нежитлове приміщення

Судовий реєстр по справі —369/13647/17

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поліщук Наталія Валеріївна

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поліщук Наталія Валеріївна

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поліщук Наталія Валеріївна

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поліщук Наталія Валеріївна

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поліщук Наталія Валеріївна

Рішення від 04.08.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Рішення від 04.08.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 16.12.2022

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 07.10.2022

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 07.10.2022

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні