Ухвала
від 20.03.2024 по справі 509/493/23
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/493/23

УХВАЛА

20 березня 2024 року суддя Овідіопольського районного суду Одеської області Панасенко Є.М., розглянувши клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Румянцева Олександра Геннадійовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів в цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Гранресурси» третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_2 про відшкодування майнової шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди щодо розгляду заяви про стягнення судових витрат

ВСТАНОВИВ:

В провадженні судді Овідіопольського районного суду Одеської області Панасенко Є.М., перебувала цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Гранресурси» третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_2 про відшкодування майнової шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, по справі 11.03.2024 року ухвалено рішення.

19.03.2024 року за вх. № 5388/24 надійшло клопотання представника позивача про проведення судового засідання призначеного на 29.03.2024 року о 11:10 год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за його участі, оскільки через значну віддаленість від місця розташування суду а також зважаючи на Постанову КМУ № 1423 від 23.12.2022 року з наступними змінами, просив допустити його до участі у справі в режимі відео конференції. З вимогами Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку та відеозапису, ходу і результатів процесуальних дій, проведених у режимі відео конференції під час судового засідання ознайомлений.

Суддя, дослідивши матеріали цивільної справи, вивчивши доводи представника позивача викладені у заяві про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, приходить до наступного.

Відповідно до ч. 5 ст. 4 ЦПК України, жодна особа не може бути позбавлена права на участь у розгляді своєї справи у визначеному цим Кодексом порядку.

Відповідно до ч.3, 4 ст. 212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів). Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Оскільки клопотання у проведенні судового засідання у режимі відеоконференції обґрунтована неможливістю представника позивача прибути в судове засідання особисто і наявності технічної можливості, дотримання строку, протягом якого може бути подано таке клопотання, для забезпечення оперативності цивільного судочинства, дотримання розумних строків розгляду справи, клопотання позивача про призначення судового засідання в режимі відеоконференції, підлягає задоволенню.

При цьому, необхідно звернути увагу на те, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon», необхідно дотриматись інструкції, розміщеної за посиланням: https://court.gov.ua/press/news/928380.

Керуючись ст.212, 261, ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання адвоката Румянцева Олександра Геннадійовича - задовольнити.

Допустити представника позивача ОСОБА_3 до участі у судовому засіданні призначеному на 29.03.2024 року о 11:10 год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та програмного забезпечення «EasyCon» у цивільній справі № 509/493/23 за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Гранресурси» третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_2 про відшкодування майнової шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди щодо розгляду заяви про стягнення судових витрат.

Копію ухвали скерувати представнику позивача - для відома та виконання.

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку «EasyCon», за вебпосиланням https://easycon.com.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Є. М. Панасенко

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено21.03.2024
Номер документу117771643
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення судових витрат

Судовий реєстр по справі —509/493/23

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Кострицький В. В.

Рішення від 19.04.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

Рішення від 19.04.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

Рішення від 11.03.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

Рішення від 11.03.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Панасенко Є. М.

Постанова від 31.07.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Коновалова В. А.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Коновалова В. А.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Коновалова В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні