Ухвала
від 20.03.2024 по справі 473/1410/24
ВОЗНЕСЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 473/1410/24

У х в а л а

іменем України

"20" березня 2024 р. суддя Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області Вуїв О.В., дослідивши матеріали цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до Кредитної спілки «Антея», Товариства з обмеженою відповідальністю «Сільськогосподарське виробниче підприємство «Болгарка» про визнання недійсним договору про відступлення права вимоги,

В С Т А Н О В И В:

15 березня 2024 року (документ сформовано в системі «Електронний суд 14 березня 2024 року) ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до КС «Антея», ТОВ «СГ ВП «Болгарка» про визнання недійсним договору про відступлення права вимоги.

Однак позовна заява подана без додержання вимог, викладених у ст. 175 ЦПК України, а саме:

1.Не зазначено підстав для залучення в якості відповідача Кредитної спілки «Антея» (а не правонаступників - в разі наявності), яка припинила свою діяльність 12 липня 2023 року та втратила статус юридичної особи в результаті ліквідації.

2.В позові не зазначено всіх обставин справи, якими позивачка обґрунтовує свої вимоги, а саме не зазначено, за якими правочинами перейшли права та обов`язки на підставі оспорюваного Договору про відступлення права вимоги від КС «Антея» до ТОВ «СГ ВП «Болгарка» та яким чином вони стосуються позивачки. Також не зазначено та не надано відповідні докази.

Вказані в ухвалі недоліки позбавляють суд можливості відкрити провадження за цією справою та призначити її до розгляду.

Тому, відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Таким чином, позивачці в п`ятиденний строк з моменту отримання копії ухвали слід усунути недоліки шляхом надання уточненого позову із:

-зазначенням підстав залучення в якості відповідача Кредитної спілки «Антея»;

-зазначенням, за якими правочинами перейшли права та обов`язки на підставі оспорюваного Договору про відступлення права вимоги від КС «Антея» до ТОВ «СГ ВП «Болгарка» та яким чином вони стосуються позивачки. Також необхідно зазначити та надати відповідні докази. Керуючись ст. 185, 258, 260 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Кредитної спілки «Антея», Товариства з обмеженою відповідальністю «Сільськогосподарське виробниче підприємство «Болгарка» про визнання недійсним договору про відступлення права вимоги - залишити без руху, надавши позивачці строк для усунення вказаних недоліків п`ять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: О.В. Вуїв

Дата ухвалення рішення20.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117801704
СудочинствоЦивільне
Сутьвідступлення права вимоги

Судовий реєстр по справі —473/1410/24

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні