Ухвала
від 21.03.2024 по справі 734/1144/24
КОЗЕЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/734/480/24 Справа № 734/1144/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження

21 березня 2024 року смт. Козелець

Суддя Козелецького районного суду Чернігівської області Бузунко О. А., ознайомившись з позовною заявою виконуючого обов`язки керівника Козелецької окружної прокуратури, поданою в інтересах держави в особі органу уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах Чернігівської обласної державної адміністрації, до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України», в особі філії «Чернігівське лісове господарство ДП «Ліси України», Комунальний заклад «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Чернігівська районна державна адміністрація про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою,

встановив:

До Козелецького районного суду звернувся з позовною заявою виконуючого обов`язки керівника Козелецької окружної прокуратури /17000, вул. Євгена Лоскота, буд. 1, смт Козелець Чернігівського району Чернігівської області, ЄДРПОУ: 0291011421/ в інтересахдержави вособі органу,уповноваженого здійснювативідповідні функціїу спірнихправовідносинах Чернігівської обласної державної адміністрації /14000, вул. Шевченка, буд. 7, м. Чернігів, ЄДРПОУ: 0002674/ до ОСОБА_1 / АДРЕСА_1 , треті особи,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмета споруна стороніпозивача: Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України»/вул. Шота Руставелі, буд. 9-А, м. Київ, ЄДРПОУ: 44768034/, в особі філії «Чернігівське лісове господарство ДП «Ліси України»/ вул. О. Молодшого, буд. 18, м. Чернігів, ЄДРПОУ 45125708/, Комунальний заклад «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський»/вул. Ювілейна, буд. 1, корп. А, смт Десна Чернігівського району Чернігівської області,ЄДРПОУ 43186004/, третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна сторонівідповідача: Чернігівська районна державна адміністрація/ вул. Шевченка, буд. 48, м. Чернігів, ЄДРПОУ 04061688/ про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою

Цивільна справа підсудна Козелецькому районному суду Чернігівської області.

Зміст і форма позовної заяви відповідає вимогам статей 175-177 Цивільного процесуального кодексу України.

Позов підлягає розгляду в суді в порядку цивільного судочинства.

Підстав для відмови у відкритті провадження у цивільній справі або повернення позовної заяви з наданих до суду матеріалів не вбачається, тому вважаю за потрібне відкрити провадження у справі.

Враховуючи вимоги статті 274 Цивільного процесуального кодексу України, суд дійшов висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Разом з тим, з матеріалів позовної заяви вбачається, що відповідач ОСОБА_1 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 ,

Відповідно до ч.2 ст.1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» Автономна Республіка Крим та місто Севастополь є тимчасово окупованими Російською Федерацією з 20 лютого 2014 року.

Відповідно до ч. 11 ст. 128 ЦПК України відповідач, третя особа, свідок, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, а також заінтересована особа у справах про видачу обмежувального припису викликаються до суду через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів, а у разі розгляду справи про видачу обмежувального припису - не пізніше 24 годин до дати відповідного судового засідання. З опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.

Відповідно до вимог ч.ч. 1-2 ст. 12-1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» якщо остання відома адреса місця проживання (перебування), місцезнаходження чи місця роботи учасників справи знаходиться на тимчасово окупованій території, суд викликає або повідомляє учасників справи, які не мають офіційної електронної адреси, про дату, час і місце першого судового засідання у справі через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за двадцять днів до дати відповідного судового засідання.

Суд викликає або повідомляє таких учасників справи про дату, час і місце інших судових засідань чи про вчинення відповідної процесуальної дії через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання або вчинення відповідної процесуальної дії.

З опублікуванням такого оголошення відповідач вважається повідомленим про дату, час і місце розгляду справи.

На підставі наведеного та керуючись статтями 19, 187, 260 Цивільного процесуального кодексу України, суд

постановив:

відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою виконуючого обов`язки керівника Козелецької окружної прокуратури, поданою в інтересах держави в особі органу уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах Чернігівської обласної державної адміністрації, до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України», в особі філії «Чернігівське лісове господарство ДП «Ліси України», Комунальний заклад «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Чернігівська районна державна адміністрація про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою.

Розгляд справи проводити у порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання поданій справі на 10 квітня 2024 року о 11 годині 00 хвилин в приміщенні Козелецького районного суду Чернігівської області /вул. Свято-Преображенська, 7, смт Козелець Чернігівської області/.

В підготовче засідання викликати учасників справи.

Відповідача ОСОБА_1 про час і дату судового засідання повідомити через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади Україна.

Запропонувати відповідачу подати відзив на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення даної ухвали. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: 1)докази,що підтверджують обставини,на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази ненадані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. До відзиву, підписаного представником відповідача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника відповідача. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивач має право на подання відповіді навідзив протягом строку, який складає десять днів від дня отримання відзиву. Копія відповіді на відзив та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду. До відповіді на відзив додаються: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення проти відзиву, якщо такі докази не були надані позивачем при поданні позову; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідач має право на заперечення, яке направляється до суду з доказами відправлення відзиву та доданих до нього додатків до інших учасників справи (позивача, третьої особи), а також направляються до інших учасників справи (позивача, третьої особи) протягом десяти днів від дня отримання відповіді на відзив.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, має право подати пояснення або відзив, в яких викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову протягом п`ятнадцять днів від дня отримання позову.

У випадку подання учасники справи до суду документів варто враховувати положення частини восьмої статті 43 Цивільного процесуального кодексу України: якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, такі документи скріплюються електронним цифровим підписом учасника справи (його представника). Якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника).

Відповідно до статті 83 Цивільного процесуальногокодексу України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач,особи,яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб,повинні подати докази разом з поданням позовної заяви. Відповідач,третя особа,яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити:доказ,який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази,які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу. У випадку визнання поважними причин неподання учасником справи доказів у встановлений законом строк суд може встановити додатковий строк для подання вказаних доказів. У випадку прийняття судом відмови сторони від визнання обставин суд може встановити строк для подання доказів щодо таких обставин. Копії доказів(крімречових доказів),щоподаються досуду,заздалегідьнадсилаються абонадаються особою,яка їхподає,іншимучасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Інформація про рух справи може бути отримана на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою:http://kz.cn.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Олена БУЗУНКО

СудКозелецький районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення21.03.2024
Оприлюднено22.03.2024
Номер документу117805518
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —734/1144/24

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бузунко О. А.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бузунко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні