Ухвала
від 25.03.2024 по справі 705/4900/19
ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 705/4900/19 Провадження № 22-з/821/39/2024 Уманський міськрайонний суд Черкаської області

УХВАЛА

25 березня 2024 року м. Черкаси

Черкаський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого Бородійчука В.Г.

суддів: Карпенко О.В. Василенко Л.І.

розглянувши у судовому засіданні в залі суду м. Черкаси клопотання Адвокатського об`єднання «Гапоненко Роман і партнери» про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів під час розгляду заяви Адвокатського об`єднання «Гапоненко Роман і партнери» та заяви представника ОСОБА_1 - адвоката Кузьмич-Браток Романа Анатолійовича про ухвалення додаткового рішення у справі за позовом ОСОБА_1 до Адвокатського об`єднання «Гапоненко Роман і партнери» про стягнення грошової компенсації за всі невикористані дні щорічної відпустки, середнього заробітку за весь час затримки розрахунку при звільненні по день фактичного розрахунку та відшкодування моральної шкоди, -

в с т а н о в и в :

У жовтні 2019 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Адвокатського об`єднання «Гапоненко Роман і партнери» про стягнення грошової компенсації за невикористані дні щорічної відпустки, середнього заробітку за весь час затримки розрахунку при звільненні по день фактичного розрахунку та відшкодування моральної шкоди.

Рішенням Уманського міськрайонного суду Черкаської області від 01 вересня 2023 року позовні вимоги задоволено частково.

Додатковим рішенням Уманського міськрайонного суду Черкаської області від 06 жовтня 2023 року стягнуто з Адвокатського об`єднання «Гапоненко і партнери» на користь ОСОБА_1 19 000 грн. витрат на професійну правничу допомогу.

Не погоджуючись із рішенням Уманського міськрайонного суду Черкаської області від 01 вересня 2023 року Адвокатське об`єднання «Гапоненко Роман і партнери» та ОСОБА_1 оскаржили його до суду апеляційної інстанції.

Додаткове рішення Уманського міськрайонного суду Черкаської області від 06 жовтня 2023 року оскаржено до апеляційного суду Адвокатським об`єднанням «Гапоненко Роман і партнери».

Постановою Черкаського апеляційного суду від 21 лютого 2024 року (провадження № 22-ц/821/49/24) апеляційні скарги Адвокатського об`єднання «Гапоненко Роман і партнери» та представника ОСОБА_1 - адвоката Кузьмич-Браток Р.А. залишено без задоволення, а рішення Уманського міськрайонного суду Черкаської області від 01 вересня 2023 року залишено без змін.

Постановою Черкаського апеляційного суду від 21 лютого 2024 року (провадження № 22-ц/821/68/24) апеляційну скаргу Адвокатського об`єднання «Гапоненко Роман і партнери`задоволено частково, додаткове рішення Уманського міськрайонного суду Черкаської області від 06 жовтня 2023 року скасовано. Прийнято нову постанову, якою стягнуто з Адвокатського об`єднання «Гапоненок Роман і партнери» на користь ОСОБА_1 витрати на професійну правничу допомогу у розмірі 19 000 грн. В іншій частині в задоволенні заяви відмовлено.

Адвокатське об`днання «Гапоненко Роман і партнери» та представник ОСОБА_1 - адвокат Кузьмич-Браток Р.А. звернулися до Черкаського апеляційного суду з заявами про ухвалення додаткового рішення у справі.

Черкаським апеляційним судом призначено розгляд заяв на 04 квітня 2024 року на 09 год. 30 хв.

25 березня 2024 року від Адвокатського об`єднання «Гапоненко Роман і партнери» про розгляд заяви про ухвалення додаткового рішення в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Наказом ДСА України від 23 квітня 2020 року № 196 затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду в новій редакції.

У розділі ІІІ вказаного Порядку встановлено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Ч. 4 ст. 212 ЦПК України передбачено, що учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Розглянувши зазначене клопотання, колегія суддів вважає, що воно підлягає задоволенню.

Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному ЗУ «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Враховуючи викладене, зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою захищеного відеоконференцзв`язку з судом, з метою дотримання принципу розумності строків розгляду справи, необхідності забезпечення захисту здоров`я учасників судового процесу, колегія суддів вважає за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою захищеного відеоконференцзв`язку з судом з АО «Гапоненко Роман і партнери» (електронна пошта ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Керуючись ст. ст. 212, 368 ЦПК України, апеляційний суд, -

у х в а л и в :

Клопотання Адвокатського об`єднання «Гапоненко Роман і партнери» про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів задовольнити.

Розгляд заяви Адвокатського об`єднання «Гапоненко Роман і партнери» та заяви представника ОСОБА_1 - адвоката Кузьмич-Браток Романа Анатолійовича про ухвалення додаткового рішення у справі за позовом ОСОБА_1 до Адвокатського об`єднання «Гапоненко Роман і партнери» про стягнення грошової компенсації за всі невикористані дні щорічної відпустки, середнього заробітку за весь час затримки розрахунку при звільненні по день фактичного розрахунку та відшкодування моральної шкоди 04 квітня 2024 року о 09 год. 30 хв. провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою захищеного відеоконференцзв`язку з судом з АО «Гапоненко Роман і партнери» (електронна пошта ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо, нестиме учасник справи, який подав до суду відповідну заяву.

Копію ухвали направити АО «Гапоненко Роман і партнери» для відома.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач В.Г. Бородійчук

Судді О.В. Карпенко

Л.І. Василенко

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено26.03.2024
Номер документу117870738
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення грошової компенсації за всі невикористані дні щорічної відпустки, середнього заробітку за весь час затримки розрахунку при звільненні по день фактичного розрахунку та відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —705/4900/19

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

Постанова від 04.04.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Постанова від 04.04.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Постанова від 04.04.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Постанова від 04.04.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Постанова від 21.02.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні