Ухвала
від 27.03.2024 по справі 595/255/18
БУЧАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 595/255/18

Провадження № 4-с/595/3/2024

У Х В А Л А

27 березня 2024 року

Суддя Бучацького районного суду Тернопільської області Содомора Р.О. розглянувши клопотання представника скаржника ОСОБА_1 про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції скарги ОСОБА_2 , в інтересах якої діє представник адвокат Череватий Петро Миколайович, заінтересовані особи: ОСОБА_3 , заступник начальника відділу Бучацького відділу ДВС у Чортківському районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Хотинська Мар`яна Володимирівна, на рішення державного виконавця,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні судді Бучацького районного суду Тернопільської області перебуває скарга ОСОБА_2 , в інтересах якої діє представник адвокат Череватий Петро Миколайович, заінтересовані особи: ОСОБА_3 , заступник начальника відділу Бучацького відділу ДВС у Чортківському районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Хотинська Мар`яна Володимирівна, на рішення державного виконавця.

Представник скаржника подав суду клопотання про його участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції за допомогою власних технічних засобів. Клопотання мотивує тим, що у нього є наявні технічні можливості взяти участь у вказаному судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Згідно положень ст. 11 ЗУ «Про судоустрій та статус суддів», учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом.

Відповідно до ч.1 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

За ч.2 ст. 212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно ч.3 ст. 212 ЦПК України передбачає, що учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Враховуючи викладене, суддя приходить до висновку, що для забезпечення оперативності судового провадження судові засідання слід проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та системи відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

Керуючись ст.212,353 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника скаржника ОСОБА_1 про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Судове засідання у справі за скаргою ОСОБА_2 , в інтересах якої діє представник адвокат Череватий Петро Миколайович, заінтересовані особи: ОСОБА_3 , заступник начальника відділу Бучацького відділу ДВС у Чортківському районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Хотинська Мар`яна Володимирівна, на рішення державного виконавця, призначене на 02 квітня 2023 року о 14 год. 30 хв., та усі наступні судові засідання, проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та системи відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

Особами, які будуть приймати участь у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використаннямвласних технічнихзасобів тасистеми відеоконференцзв`язкуЄСІТС є представник скаржника ОСОБА_1 .

Попередити, що відповідно до ч.5 ст.212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за системи відеоконференцзв`язку ЄСІТС, за веб-посиланням https://vkz.court.gov.ua/

Копію ухвали негайно надіслати ОСОБА_1 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Р. О. Содомора

СудБучацький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117955711
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —595/255/18

Ухвала від 22.05.2024

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Содомора Р. О.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Содомора Р. О.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Содомора Р. О.

Постанова від 27.12.2018

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Шевчук Г. М.

Ухвала від 02.01.2019

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Шевчук Г. М.

Постанова від 27.12.2018

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Шевчук Г. М.

Ухвала від 18.12.2018

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Шевчук Г. М.

Ухвала від 03.12.2018

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Шевчук Г. М.

Рішення від 25.09.2018

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Федорончук В. Б.

Ухвала від 26.03.2018

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Федорончук В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні