Ухвала
від 25.03.2024 по справі 554/3693/22
РЕШЕТИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 554/3693/22

номер провадження 1-кп/546/11/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 березня 2024 року м. Решетилівка Полтавська область

Решетилівський районний суд Полтавської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

захисниці ОСОБА_4 ,

обвинуваченого ОСОБА_5 ,

представника потерпілого ОСОБА_6 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Решетилівка Полтавської області матеріали обвинувального акту у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42020171190000120від 08.12.2020, який надійшов від прокурора Полтавської обласної прокуратури стосовно

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця смт. Решетилівка Решетилівського району Полтавської області, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 ,

за ознаками кримінальних правопорушень за ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 384 КК України,

УСТАНОВИВ:

У провадженні Решетилівського районний суд Полтавської області перебуває кримінальне провадження стосовно ОСОБА_5 за ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 384 КК України.

До канцелярії суду представником потерпілого подано цивільний позов до ОСОБА_5 про стягнення матеріальної шкоди завданої кримінальним правопорушенням. У якому просить прийняти позовну заяву до розгляду, стягнути з ОСОБА_5 майнову шкоду у розмірі 287000,00 грн, спричинену через вибуття у позивача з моменту державної реєстрації права власності на нерухоме майно, майнову шкоду у розмірі 70838,76 грн, спричинену через захоплення будівлі, стягнути з ОСОБА_5 оплату витрат на звернення працівників до правоохоронних органів та ведення судових справ у розмірі 21060,46 грн.

Також представником потерпілого до канцелярії суду подано клопотання про долучення письмових доказів до цивільного позову.

Представник потерпілого Український інститут експертиз сортів рослин у судовому засіданні, зазначив, що ухвалою суду поданий цивільний позов було залишено без руху надано строк на виконання недоліків. Вказані недоліки було виправлено суду надано цивільний позов з додатками. Також подано клопотання про долучення письмових доказів в обгрунтування цивільного позову. Просив прийняти цивільний позов до розгляду у кримінальному провадженні, клопотання про долучення доказів задовольнити.

Прокурор у судовому засіданні не заперечував проти прийняття цивільного позову до спільного розгляду с кримінальним провадженням, не заперечував проти долучення письмових доказів, поданих в обгрунтування позовної заяви.

Захисниця у судовому засіданні не заперечувала проти прийняття цивільного позову поданого представником потерпілого та приєднання письмових доказів. Зазначила, що з цивільним позовом ознайомлена, відзив не подано, оскільки судом не вирішено питання про його приєднання.

Обвинувачений у судовому засіданні не заперечував проти прийняття цивільного позову поданого представником потерпілого та приєднання письмових доказів.

Суд, заслухавши думку учасників висловлену з приводу наданого цивільного позову, приходить до наступного.

Відповідно до частин 1, 5 статті 128 КПК України, особа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням завдано майнової та/або моральної шкоди, має право під час кримінального провадження до початку судового розгляду пред`явити цивільний позов до підозрюваного, обвинуваченого або до фізичної чи юридичної особи, яка за законом несе цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння.Цивільний позов у кримінальному провадженні розглядається судом за правилами, встановленими цим Кодексом. Якщо процесуальні відносини, що виникли у зв`язку з цивільним позовом, цим Кодексом не врегульовані, до них застосовуються норми Цивільного процесуального кодексу України за умови, що вони не суперечать засадам кримінального судочинства.

Судом встановлено, що форма і зміст позовної заяви відповідає вимогам встановленим до позову, які пред`являються в порядку цивільного судочинства. За таких обставин є підстави для прийняття цивільного позову до кримінального провадження, та визнання цивільним позивачем потерпілого Український інститут експертиз сортів рослин та цивільним відповідачем обвинуваченого ОСОБА_5 .

В обгрунтування цивільного позову представником потерпілого подано суду клопотання про долучення письмових доказів для додаткового обгрунтування позовних вимог.

Суд вважає, що для повного та всебічного розгляду цивільного позову вказані докази підлягають долученню до матеріалів кримінального провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. 61, 62, 128, 372 КПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду у кримінальному провадженні цивільний позов поданий представником потерпілого Українського інституту експертиз сортів рослин до ОСОБА_5 про стягнення матеріальної шкоди.

Визнати Український інститут експертиз сортів рослин - цивільним позивачем, обвинуваченого ОСОБА_5 - цивільним відповідачем у кримінальному провадженні.

Клопотання представника потерпілого Українського інституту експертиз сортів рослин про долучення доказів до цивільного позову - задовольнити.

Долучити до матеріалів кримінального провадження докази до цивільного позову.

Відкласти розгляд справи до 09 год 00 хв 11 квітня 2024 року.

Надати право подати заяви по суті позову відповідно до положень цивільного процессуального законодавства до 11 квітня 2024 року. Копія заяв по суті та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) до суду. Суду надані документи, що підтверджують надіслання (надання) заяв і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Докази, подані суду сторонами з порушенням зазначених вимог, не приймаються, якщо сторона не доведе, що докази подані несвоєчасно з поважних причин.

Викликати для участі у судовому засіданні: прокурора, представника потерпілого, захисника, обвинуваченого.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та апеляційному оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено без оголошено 28 березня 2024 року.

Суддя - ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117961119
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —554/3693/22

Ухвала від 25.03.2024

Кримінальне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 25.03.2024

Кримінальне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 31.07.2023

Кримінальне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 21.07.2023

Кримінальне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 21.07.2023

Кримінальне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 26.04.2023

Кримінальне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 20.03.2023

Кримінальне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 06.12.2022

Кримінальне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Сербіненко І. В.

Ухвала від 15.11.2022

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Корсун О. М.

Ухвала від 26.05.2022

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Січиокно Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні