Ухвала
від 27.03.2024 по справі 299/485/24
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Виноградівський районний суд Закарпатської області


Справа № 299/485/24

У Х В А Л А

27.03.2024 м. Виноградів

Виноградівський районний суд Закарпатської області в складі: головуючого судді Левка Т.Ю., секретар судового засідання Роман К.С., при розгляді у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Виноградів цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів,

В С Т А Н О В И В :

24.01.2024 позивач ОСОБА_1 звернувся до суду із позовною заявою до відповідача ОСОБА_2 про стягнення аліментів на утримання сина відповідача - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , опікуном якого являється позивач.

Ухвалою суду від 25.01.2024 відкрито провадження у справі та постановлено розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

22.02.2024 відповідач ОСОБА_2 подав до суду зустрічну позовну заяву до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Виноградівський відділ ДРАЦС у Берегівському районі Закарпатської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), Королівська селищна рада Берегівського району Закарпатської області, про оспорювання батьківства і виключення відомостей про батька дитини з актового запису про народження дитини.

В судове засідання сторони не з`явилися.

Позивач ОСОБА_1 подав до суду заяву про розгляд справи у його відсутність та підтримання позовних вимог.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно до ст.193 ЦПК України, зустрічний позов приймається до спільно розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Приймаючи до уваги те, що зазначені позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, суд вважає за необхідне вимоги за зустрічним позовом об`єднати в одне провадження з первісним позовом.

Крім того, звертаючи увагу на складність справи та вимоги закону про розгляд справи в порядку загального судового провадження при прийнятті та об`єднанні зустрічного позову з первісним позовом, суд вважає за необхідне розглядати справу в порядку загального позовного провадження.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст.193, 277 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Виноградівський відділ ДРАЦС у Берегівському районі Закарпатської області Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), Королівська селищна рада Берегівського району Закарпатської області, про оспорювання батьківства і виключення відомостей про батька дитини з актового запису про народження дитини прийняти до розгляду та об`єднати в одне провадження з первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів.

Справі присвоїти спільний порядковий номер № 299/485/24.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження та призначити до підготовчого судового засідання на 29.04.2024 о 13:30 год.

Копію зустрічного позову з додатками до нього надіслати особам, які беруть участь у справі.

Роз`яснити відповідачу за зустрічним позовом, що відповідно до ч.1 ст. 191 ЦПК України відповідач має право у строк до 29.04.2024:

- надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

- надіслати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ст.192 ЦПК України треті особи протягом п`яти днів, з дня отримання копії ухвали, мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Т. Ю. Левко

СудВиноградівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено29.03.2024
Номер документу117962418
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —299/485/24

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Левко Т. Ю.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Левко Т. Ю.

Ухвала від 25.01.2024

Цивільне

Виноградівський районний суд Закарпатської області

Левко Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні