Ухвала
від 27.03.2024 по справі 757
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 757/56896/23-к Суддя в І-й інстанції ОСОБА_1

Провадження № 11-сс/824/2032/2024 Суддя в II-й інстанції ОСОБА_2

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 березня 2024 року м. Київ

Суддя судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду ОСОБА_2 , перевіривши матеріали апеляційної скарги ОСОБА_3 на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 20 грудня 2023 року,

в с т а н о в и л а :

ОСОБА_3 звернувся до Печерського районного суду м. Києва зі скаргою на бездіяльність уповноважених осіб Київської міської прокуратури, яка полягає у не розгляді звернення.

Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 20 грудня 2023 року у задоволенні скарги ОСОБА_3 на бездіяльність уповноважених осіб Київської міської прокуратури відмовлено.

Не погоджуючись із ухвалою слідчого судді, ОСОБА_3 подав апеляційну скаргу, в якій просив оскаржувану ухвалу слідчого судді скасувати та визнати бездіяльність уповноважених осіб Київської міської прокуратури та зобов`язати Київську міську прокуратуру провести нове розслідування.

Вивчивши апеляційну скаргу вважаю, що у відкритті провадження за вказаною апеляційною скаргою слід відмовити з огляду на наступне.

Порядок та перелік судових рішень, які можуть бути оскаржені в апеляційному порядку, чітко визначено та регламентовано Главою 31 КПК України. Так, згідно ч. 3 ст. 392 КПК України, в апеляційному порядку можуть бути оскаржені ухвали слідчого судді у випадках, передбачених цим Кодексом.

У ст. 309 КПК України наведено перелік ухвал слідчого судді, які можуть бути оскаржені у апеляційному порядку під час досудового розслідування, та визначено, що скарги на інші ухвали слідчого судді оскарженню не підлягають і заперечення проти них можуть бути подані під час підготовчого провадження у суді.

Як вбачається з апеляційної скарги ОСОБА_3 , а також ухвали слідчого судді, ним оскаржується ухвала слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 20 грудня 2023 року, якою було відмовлено в задоволенні його скарги на бездіяльність уповноважених осіб Київської міської прокуратури, яка полягає у не розгляді звернення.

Звертаю увагу на те, що вказаний вид ухвали слідчого судді не входить до переліку ухвал, визначених у ст. 309 КПК України, які можуть бути оскаржені в апеляційному порядку.

У апеляційній скарзі ОСОБА_3 не надано належного обґрунтування можливості прийняття до розгляду апеляційної скарги, виходячи із загальних засад кримінального провадження або із посиланням на рішення національних або міжнародних судових установ, зміст яких би указував на необхідність прийняття до розгляду апеляційним судом цієї апеляційної скарги.

При цьому, слід звернути увагу на те, що ч. 3 ст. 309 КПК України визначено спосіб реалізації права особи на судовий контроль законності рішень слідчого судді, які не підлягають оскарженню в порядку ч.1 ст. 309 КПК України - шляхом подання заперечень проти таких рішень під час підготовчого провадження в суді, і лише у разі постановлення слідчим суддею ухвали, що не передбачена кримінальними процесуальними нормами, до яких відсилають положення ч. 3 ст. 309 КПК України, суд апеляційної інстанції не вправі відмовити у перевірці її законності, посилаючись на приписи ч. 4 ст. 399 КПК України.

У цьому провадженні не вбачається підстав для висновку про те, що слідчим суддею постановлена ухвала, що не передбачена кримінальними процесуальними нормами.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 399 КПК України, якщо апеляційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в апеляційному порядку, суддя-доповідач відмовляє у відкритті апеляційного провадження.

Враховуючи те, що апеляційна скарга ОСОБА_3 подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню відповідно до вимог ст. 309 КПК України, у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_3 на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 20 грудня 2023 року - слід відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 309, 399, 419, 422 КПК України,

у х в а л и л а:

Відмовити у відкритті провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_3 на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 20 грудня 2023 року.

Апеляційну скаргу разом з усіма доданими до неї матеріалами невідкладно надіслати особі, яка її подала.

Ухвалу може бути оскаржено до Верховного Суду протягом трьох місяців із дня проголошення.

Суддя ОСОБА_2

СудКиївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу117974038
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за скаргами на дії та рішення правоохоронних органів, на дії чи бездіяльність слідчого, прокурора та інших осіб під час досудового розслідування інші скарги

Судовий реєстр по справі —757

Ухвала від 29.05.2024

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Мельник Володимир Васильович

Ухвала від 10.04.2024

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Сітайло Олена Миколаївна

Ухвала від 24.04.2024

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Мельник Володимир Васильович

Ухвала від 08.05.2024

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Новов Сергій Олександрович

Ухвала від 24.04.2024

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Рибак Іван Олексійович

Ухвала від 27.03.2024

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Свінціцька Олена Петрівна

Ухвала від 21.03.2024

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Юрдига Ольга Степанівна

Ухвала від 25.03.2024

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Фрич Тетяна Вікторівна

Ухвала від 20.03.2024

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Фрич Тетяна Вікторівна

Ухвала від 29.02.2024

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Рибак Іван Олексійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні