Ухвала
від 01.04.2024 по справі 347/691/24
КОСІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 347/691/24

Провадження № 2/347/405/24

У Х В А Л А

Іменем України

01 квітня 2024 року м.Косів

Суддя Косівськогорайонного судуІвано-Франківськоїобласті КіцулаЮ.С., ознайомившисьз матеріаламипозовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог орган опікита піклування(виконавчийкомітет)Яблунівської селищноїрадиКосівськогорайону Івано-Франківськоїобласті про позбавлення батьківських прав щодо неповнолітньої дитини та про збільшення розміру аліментів на утримання неповнолітньої дитини,

в с т а н о в и л а :

26.03.2024 року ОСОБА_1 звернулася з позовом в суд до ОСОБА_2 , третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог орган опікита піклування(виконавчий комітет) Яблунівської селищноїради Косівськогорайону Івано-Франківськоїобласті про позбавлення батьківських прав щодо неповнолітньої дитини та про збільшення розміру аліментів на утримання неповнолітньої дитини.

Суд перевіривши матеріали позовної заяви, доходить наступного висновку.

Позивач ОСОБА_1 у позовній заяві зазначила своє місце реєстрації АДРЕСА_1 ; місце фактичного проживання/перебування: АДРЕСА_2 . До позовної заяви додана довідка від 30.03.2022 року № 2607-7000053900 про взяття на облік позивача як внутрішньо переміщеної особи.

Згідно з ч. 7 ст.81ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Разом з тим, у суду відсутня можливість самостійно отримати відомості з Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

З матеріалів справи вбачається, що позивач може бути внутрішньо переміщеною особою і мати тимчасове місце проживання на підконтрольній Україні території.

Такі відомості можуть міститись в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб, відповідальним за забезпечення формування та ведення бази даних якої є Міністерства соціальної політики.

Пунктом 4 Порядку створення, ведення та доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2016 року за N 646, передбачено, що до бази даних вноситься серед іншого і така інформація про внутрішньо переміщену особу: загальні відомості про особу (прізвище, ім`я, по батькові, громадянство, дата і місце народження, стать); відомості про реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають про це відмітку в паспорті або які не є громадянами України); дані про останнє зареєстроване та фактичне місце проживання/ перебування внутрішньо переміщеної особи на території, де виникли обставини, зазначені у статті 1 Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб"; дані про фактичне місце проживання особи на дату звернення; адреса, за якою із внутрішньо переміщеною особою може вестися офіційне листування або вручення офіційної кореспонденції, та номер телефону; відомості про смерть внутрішньо переміщеної особи або визнання її безвісно відсутньою.

Згідно із пунктом 12 Порядку для одержання актуальної та повної інформації про внутрішньо переміщених осіб з бази даних формується звіт з використанням інформації, передбаченої пунктом 4 цього Порядку.

Враховуючи вищевикладене, з метою встановлення дійсного місця проживання позивача, суд вважає за необхідне витребувати від Міністерства соціальної політики відомості з Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб щодо позивача ОСОБА_1 .

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 81,187, 260 ЦПК України, суддя,-

п о с т а н о в и л а:

Витребувати у Міністерства соціальної політики України (info@mlsp.gov.ua) інформацію з Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб відносно ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП - НОМЕР_1 , зареєстрована за адресою АДРЕСА_1 , а саме:

- дані про останнє зареєстроване та фактичне місце проживання/перебування внутрішньо переміщеної особи на території, де виникли обставини, зазначені у статті 1 Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб";

- дані про фактичне місце проживання особи на дату звернення;

- адресу, за якою із внутрішньо переміщеною особою може вестися офіційне листування або вручення офіційної кореспонденції, та номер телефону;

Витребувані документи надати Косівському районному суду Івано-Франківської області (вул. Незалежності, 50, м. Косів, Івано-Франківської області, 78601) у строк не пізніше п`яти днів із дня отримання копії цієї ухвали.

З метою пришвидшення обміну інформацією та економією витрат на поштові відправлення пропоную Міністерству соціальної політики надати витребувану судом інформацію шляхом її надсилання на електронну поштову адресу Косівського районного суду Івано-Франківської області inbox@ks.if.court.gov.ua із посиланням на номер справи - № 347/691/24.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Ю. С. Кіцула

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118026746
СудочинствоЦивільне
Сутьзбільшення розміру аліментів на утримання неповнолітньої дитини

Судовий реєстр по справі —347/691/24

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КІЦУЛА Ю. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні