Ухвала
від 01.04.2024 по справі 348/869/15-ц
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 348/869/15-ц

Провадження № 22-ц/4808/9/24

Головуючий у 1 інстанції Грещук Р. П.

Суддя-доповідач Девляшевський

У Х В А Л А

01 квітня 2024 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський апеляційний суд в складі колегії суддів:

головуючого Девляшевського В.А.

суддів: Томин О.О., Фединяка В.Д.,

розглянувши клопотання судового експерта про надання доступу до об`єкта дослідження для проведення судової оціночно-будівельної експертизи у справі за позовом ОСОБА_1 до відділу державної виконавчої служби Надвірнянського районного управління юстиції (Надвірнянського РВ ДВС Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), Державного підприємства «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України, Товариства з обмеженою відповідальністю «Прикарпатсервіс», треті особи: ОСОБА_2 , ТзОВ «Кей-Колект», Надвірнянська районна державна нотаріальна контора про визнання недійсним прилюдних торгів з реалізації майна, за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Надвірнянського районного суду, ухвалене головуючим суддею Грещуком Р.П. 17 листопада 2021 року, повний текст якого складено 26 листопада 2021 року,

в с т а н о в и в:

В провадженні Івано-Франківського апеляційного суду перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до відділу державної виконавчої служби Надвірнянського районного управління юстиції (Надвірнянського РВ ДВС Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ), Державного підприємства «Інформаційний центр» Міністерства юстиції України, Товариства з обмеженою відповідальністю «Прикарпатсервіс», треті особи: ОСОБА_2 , ТОВ «Кей-Колект», Надвірнянська районна державна нотаріальна контора про визнання недійсним прилюдних торгів з реалізації майна.

Ухвалою Івано-Франківського апеляційного суду від 22 червня 2022 року призначено судову оціночно-будівельну експертизу в даній справі, на вирішення якої поставлено запитання: Яка ринкова вартість нежитлового приміщення загальною площею 2368,70кв.м, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 станом на грудень 2014 року. Проведення експертизи доручено експертам Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз. Надано в розпорядження експертів матеріали справи.

27 березня 2024 року на адресу Івано-Франківського апеляційного суду від експертної установи надійшло клопотання №2036-Е від 21.03.2024 про надання доступу до об`єкту дослідження, який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 для проведення судової оціночно-будівельної експертизи.

Вислухавши суддю-доповідача, суд приходить до висновку про можливість задоволення клопотання експерта.

Відповідно до ст. 3 Закону України «Про судову експертизу», судово-експертна діяльність здійснюється на принципах законності, незалежності, об`єктивності і повноти дослідження.

Згідно абз. 5 ст. 4 цього ж Закону, незалежність судового експерта та правильність його висновку забезпечуються в тому числі створенням необхідних умов для діяльності судового експерта.

Відповідно до ст.72 ЦПК України експерт зокрема має право заявляти клопотання про надання йому додаткових матеріалів і зразків, якщо експертиза призначена судом; бути присутнім під час вчинення процесуальних дій, що стосуються предмета і об`єктів дослідження; користуватися іншими правами, що надані Законом України «Про судову експертизу».

За змістом п.3.9 Інструкції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень, затвердженої наказом Міністерства юстиції України №53/5 від 08 жовтня 1998 року, якщо необхідно провести експертизу (дослідження) на місці події або огляд об`єкта за його місцезнаходженням, орган (особа), який (яка) призначив(ла) експертизу (залучив(ла) експерта) (замовив(ла) дослідження), повинен(на) забезпечити прибуття експерта, безперешкодний доступ до об`єкта, а також належні умови для його роботи, а в разі потреби викликати учасників процесу або інших осіб. У разі неявки осіб чи їх законних представників, що викликалися, у визначений час на місце події або огляду об`єкта дослідження (огляд) проводиться без їх участі, про що зазначається у висновку.

Враховуючи зміст клопотання експерта про надання доступу до об`єкта дослідження, з метою виконання ухвали суду про проведення судової оціночно-будівельної експертизи та надання необхідних умов для проведення такого дослідження, суд приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись статтями 72, 260, 381, 389 України, суд

у х в а л и в:

Клопотання судового експерта про надання доступу до об`єкта дослідження для проведення судової оціночно-будівельної експертизи задовольнити.

Зобов`язати відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Прикарпатсервіс» надати експерту можливість для проведення огляду об`єкта дослідження за адресою: АДРЕСА_1 , який відбудеться 25квітня 2024року о12.00-13.00год., забезпечити при проведенні обстеження безперешкодний, вільний доступ експерта до об`єкта дослідження.

Роз`яснити сторонам зміст ст. 109 ЦПК України, якою передбачено, у разі ухилення особи, яка бере участь у справі, від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Копію даної ухвали з копією клопотання експерта направити сторонам.

Копію даної ухвали направити експертам Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз (вул. Липинського, 54, м. Львів, 79024).

Ухвала набирає законної сили з дня її прийняття та касаційному оскарженню не підлягає.

Судді: В.А. Девляшевський

О.О. Томин

В.Д. Фединяк

СудІвано-Франківський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118027846
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —348/869/15-ц

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Девляшевський В. А.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Девляшевський В. А.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Девляшевський В. А.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Девляшевський В. А.

Ухвала від 21.06.2022

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Девляшевський В. А.

Ухвала від 21.06.2022

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Девляшевський В. А.

Ухвала від 10.05.2022

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Девляшевський В. А.

Рішення від 10.02.2022

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Девляшевський В. А.

Ухвала від 10.01.2022

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Девляшевський В. А.

Ухвала від 30.12.2021

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Девляшевський В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні