Ухвала
від 29.03.2024 по справі 678/585/19
ЛЕТИЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОПІЯ

Єдиний унікальний номер справи 678/585/19

Номер провадження 2-678-20/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 березня 2024 року селище Летичів

Летичівський районний суд Хмельницької області в складі:

у складі головуючого судді Лазаренка А.В.,

за участі: секретаря судового засідання Непийводи Л.Д.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

розглядаючи у судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою заступника прокурора Хмельницької області в інтересах держави до Летичівської селищної ради, ОСОБА_2 про визнання незаконним та скасування рішення Летичівської селищної ради та визнання недійсним договорів оренди земельних ділянок,

встановив:

08 травня 2019 року до суду надійшла позовна заява заступника прокурора Хмельницької області в інтересах держави до Летичівської селищної ради, ОСОБА_2 про визнання незаконним та скасування рішення Летичівської селищної ради та визнання недійсним договорів оренди земельних ділянок.

13 травня 2019 року ухвалою Летичівського районного суду Хмельницької області вищевказану позовну заяву було прийнято до розгляду у порядку спрощеного позовного провадження.

27 травня 2022 ухвалою Летичівського районного суду Хмельницької області провадження в даній справі зупинено у зв`язку із перебуванням відповідача ОСОБА_2 у складі Збройних Сил України або інших утворених відповідно до закону військових формувань, що переведені на воєнний стан або залучені до проведення антитерористичної операції.

10 січня 2024 року ухвалою Летичівського районного суду Хмельницької області провадження у справі було поновлено.

23 січня 2024 року до суду надійшло клопотання першого заступника керівника Хмельницької обласної прокуратури Висоцького Ю. про перехід до розгляду прави за правилами загального позовного провадження, оскільки з моменту пред`явлення позовної заяви змінилася судова практика, у тому числі щодо способу захисту порушеного права, відбулися законодавчі зміни щодо використання та розпорядження землями, які залишилися у колективній власності, у зв`язку з чим виникла необхідність як у збільшенні позовних вимог, так і поданні додаткових доказів, у тому числі залучення до розгляду справи спеціаліста, з метою повного, всебічного та об`єктивного з`ясування усіх обставин справи, які мають значення для правильного вирішення спору.

У судовому засіданні представник позивача ОСОБА_1 подане клопотання підтримав та просить задовольнити.

Представник відповідача Летичівської селищної ради подала заяву № 1010 від 28 березня 2024 року про розгляд справи без їхньої участі у зв`язку з тим, що представник перебуває у відрядженні.

Ознайомившись з позовною заявою та клопотанням, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно доч.3ст.274ЦПК України,при вирішенніпитання пророзгляд справив порядкуспрощеного абозагального позовногопровадження судвраховує: 1)ціну позову; 2)значення справидля сторін; 3)обраний позивачемспосіб захисту; 4)категорію таскладність справи; 5)обсяг тахарактер доказіву справі,в томучислі чипотрібно усправі призначитиекспертизу,викликати свідківтощо; 6)кількість сторінта іншихучасників справи; 7)чи становитьрозгляд справизначний суспільнийінтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 6 ст. 277 ЦПК України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Зважаючи на доводи сторони позивача, враховуючи конкретні обставини справи, предмет позову, значення справи для сторін, обсяг та характер доказів, наміри позивача збільшити позовні вимоги та подати додаткові докази, заявити клопотання, які доцільно вирішувати на стадії підготовчого судового засідання, суд вважає, що клопотання представника позивача слід задовольнити і цивільну справу необхідно розглядати за правилами загального позовного провадження з призначенням підготовчого засідання.

Керуючись ст.ст.7, 11, 277 ЦПК України,

постановив:

Клопотання представника позивача про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження - задовольнити.

Здійснювати розгляд цивільної справи за позовною заявою заступника прокурора Хмельницької області в інтересах держави до Летичівської селищної ради, ОСОБА_2 про визнання незаконним та скасування рішення Летичівської селищної ради та визнання недійсним договорів оренди земельних ділянок за правилами загального позовного провадження.

Замінити засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Призначити по справі підготовче судове засідання, яке відбудеться о 09 год. 30 хв. 17 квітня 2024 року, в приміщенні Летичіського районного суду Хмельницької області (адреса суду: пров.Шкільний, 4/а, селище Летичів Хмельницького (Летичівського) району Хмельницької області, п.і.31500).

В судове засідання викликати учасників справи.

Копію ухвали надіслати сторонам у справі.

Одночасно учасникам справи роз`яснюється наступне:

Відповідач має право подати до суду відзив на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі відповідно до ст.ст. 178, 191 ЦПК України і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, та зазначення документів і доказів, які не можуть бути ним подані разом із відзивом, із зазначенням причин їх неподання, та у такому випадку подати відповідно до ст.ст. 84, 183 ЦПК України клопотання про витребування доказів.

Відповідач має право в цей же строк надіслати (надати) позивачу, іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів, яка повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

До відзиву додаються документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву на підставі ст.ст. 193, 194 ЦПК України, який має відповідати ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив протягом семи днів із дня його отримання відповідно до ст. 179 ЦПК України.

Відповідач має право подати до суду заперечення протягом семи днів з дня отримання відповіді на відзив позивача відповідно до ст. 180 ЦПК України.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ст.ст. 43, 83 ЦПК України вони зобов`язані подати усі наявні у них докази, не приховувати докази.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://court.gov.ua/sud2210/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: підпис А. В. Лазаренко

Суддя: А. В. Лазаренко

Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118032162
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування рішення Летичівської селищної ради та визнання недійсним договорів оренди земельних ділянок

Судовий реєстр по справі —678/585/19

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Летичівський районний суд Хмельницької області

Лазаренко А. В.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Летичівський районний суд Хмельницької області

Лазаренко А. В.

Ухвала від 28.06.2022

Цивільне

Летичівський районний суд Хмельницької області

Лазаренко А. В.

Ухвала від 26.05.2022

Цивільне

Летичівський районний суд Хмельницької області

Лазаренко А. В.

Ухвала від 03.06.2020

Цивільне

Летичівський районний суд Хмельницької області

Лазаренко А. В.

Ухвала від 03.03.2020

Цивільне

Летичівський районний суд Хмельницької області

Лазаренко А. В.

Ухвала від 12.05.2019

Цивільне

Летичівський районний суд Хмельницької області

Лазаренко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні