Ухвала
від 02.04.2024 по справі 484/1059/24
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 484/1059/24

Провадження № 2/484/649/24

УХВАЛА

про відкладення розгляду справи в порядку спрощеного провадження

02 квітня 2024 року м. Первомайськ

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області у складі головуючого- судді Маржиної Т.В., розглянувши у порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «Дослідне господарство Зелені Кошари» Селекційного-генетичного інституту Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення» про стягнення заробітної плати, ціна позову 439 030 грн. 98 к., -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до Державного підприємства «Дослідне господарство Зелені Кошари» Селекційного-генетичного інституту Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення» про стягнення заробітної плати, ціна позову 439 030 грн. 98 к.

Ухвалою суду від 29.02.2024 року прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження в цивільній справі та призначено справу до судового розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін на 02.04.2024 року. Сторонам роз`яснено порядок розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження; подання відзиву, відповіді на відзив, заперечень, клопотань і доказів.

Ухвалою суду від 29.02.2024 року від відповідача витребувано докази.

21.03.2024 року від Державного підприємства «Дослідне господарство Зелені Кошари» Селекційного-генетичного інституту Національного центру насіннєзнавства та сортовивчення» надійшло клопотання про надання додаткового строку для подання відзиву на позовну заяву та витребуваних документів, мотивуючи тим, що відповідач станом на 18.03.2024 року не отримав копію позову з додатками.

За наведених обставин суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи з метою надання відповідачу додаткового часу для подання відзиву на позов та витребуваних доказів.

Разом з тим, відповідно до ч.1 ст. 44 ЦПК України учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається.

Відповідно до ч.7 ст. 14 ЦПК України особі, яка зареєструвала електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, суд вручає будь-які документи у справах, в яких така особа бере участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення до електронного кабінету такої особи, що не позбавляє її права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

Суд констатує, що дії відповідача з несвоєчасного подання відзиву і доказів в даному випадку є зловживанням права, оскільки відповідач є юридичною особою, має зареєстрований електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі «Електронний суд», до якого йому 14.03.2024 року було надіслано всі процесуальні документи.

Крім того, відповідні документи були направлені відповідачу й на його електронну пошту.

За такихобставинсудпопереджає відповідачапроте,щовідповіднодо ч.ч.3,4ст.44ЦПКУкраїниякщо поданняскарги,заяви,клопотаннявизнаєтьсязловживанням процесуальнимиправами,судзурахуванням обставинсправимаєправо залишитибезрозглядуабо повернутискаргу,заяву,клопотання. Суд зобов`язаний вживати заходів для запобігання зловживанню процесуальними правами. У випадку зловживання процесуальними правами учасником судового процесу суд застосовує до нього заходи, визначені цим Кодексом.

Враховуючи наведене, відповідача слід попередити про те, що в разі подальшого зловживання ним своїми правами і не подання відзиву та доказів у встановлений судом строк, суд вирішить справу без врахування його позиції.

Відповідно до ч.2ст. 258 ЦПК Українипроцедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Згідно вимог ч.9 ст. 223 ЦПК України, про відкладення розгляду справи постановляється ухвала.

Керуючись ст.ст. 223, 274, 276, 278, 279, 259, 260 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Відкласти розгляд наданої справи в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін на 02.05.2024 року, про що повідомити учасників справи.

Надати відповідачу додатковий строк для подання відзиву на позовну заяву та доказів на підставі ухвали суду - до 22.04.2024 року.

Попередити відповідача про те, що в разі подальшого зловживання ним своїми правами і не подання відзиву та витребуваних доказів у встановлений судом строк суд вирішить справу без врахування його позиції.

Інформацію щодо наданої справи учасники можуть отримати за вебадресою сторінки суду: http://pm.mk.court.gov.ua/sud1421/ на офіційному вебпорталі Судової влади України.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання її суддею та оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення у справі.

Повний текст ухвали виготовлено 02 квітня 2024 року.

СУДДЯ:

СудПервомайський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення02.04.2024
Оприлюднено03.04.2024
Номер документу118049397
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —484/1059/24

Ухвала від 04.06.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Маржина Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні