Ухвала
від 01.04.2024 по справі 519/1510/23
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/4619/24

Справа №: 519/1510/23

Головуючий у першій інстанції Барановська З.І.

Доповідач Коновалова В. А.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

01.04.2024 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ: Коновалової В.А. (суддя - доповідач), Стахової Н.В., Кострицького В.В.,

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження у цивільній справі

за апеляційною скаргою ОСОБА_1 ,

на рішення Южного міського суду Одеської області від 07 лютого 2024 року,

за позовом ОСОБА_1 до Управління освіти Южненської міської ради Одеського району Одеської області, Комунального закладу позашкільної освіти «Палац творчості дітей та юнацтва «Мрія» про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати, компенсації за порушення строків виплати заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку

в с т а н о в и в:

Южний міський суд Одеської області рішенням від 07 лютого 2024 року, у задоволенні позову ОСОБА_1 до Управління освіти Южненської міської ради Одеського району Одеської області, Комунального закладу позашкільної освіти «Палац творчості дітей та юнацтва «Мрія» про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати та середнього заробітку за час затримку розрахунку відмовив.

Не погодившись з вказаним рішенням суду ОСОБА_1 , звернулася з апеляційною скаргою безпосередньо до суду апеляційної інстанції в порядку ст. 355 ЦПК України.

Ухвалою Одеського апеляційного суду від 08.03.2024 року апеляційну скаргу залишено без руху.

На виконання зазначеної ухвали до суду надійшла заява.

Відповідно до ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Статтею 123 ЦПК України передбачено, що перебіг процесуального строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов`язано його початок.

Оскаржуване рішення ухвалено 07 лютого 2024 року. Повний текст рішення виготовлено 14 лютого 2024 року. Останнім днем строку на подання апеляційної скарги є 15 березня 2024 року.

Апеляційна скарга направлена до суду апеляційної інстанції засобами поштового зв`язку 04.03.2024 року, що підтверджується відомостями на конверті.

Отже, апеляційна скарга подана з дотриманням строку на апеляційне оскарження рішення суду.

Форма і зміст апеляційної скарги відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.

Від сплати судового збору скаржник звільнений на підставі п. 1 ч. 1 ст. 5 Закону України "Про судовий збір".

Підстав для повернення апеляційної скарги, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження або повернення справи до суду першої інстанції не вбачається.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 1 ст. 369 ЦПК України дана справа підпадає під категорію справ, розгляд яких здійснюється без повідомлення учасників справи.

Керуючись ст. ст. 354, 359 ЦПК України

у х в а л и в:

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Южного міського суду Одеської області від 07 лютого 2024 року.

Надіслати ОСОБА_1 копію ухвали про відкриття апеляційного провадження.

Надіслати Управлінню освіти Южненської міської ради Одеського району Одеської області, Комунальному закладу позашкільної освіти «Палац творчості дітей та юнацтва «Мрія» копію ухвали про відкриття апеляційного провадження та апеляційну скаргу з доданими документами.

Роз`яснити Управлінню освіти Южненської міської ради Одеського району Одеської області, Комунальному закладу позашкільної освіти «Палац творчості дітей та юнацтва «Мрія» право подати до Одеського апеляційного суду відзив на апеляційну скаргу у письмовій формі у десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали та апеляційної скарги, який за формою і змістом має відповідати ст. 360 ЦПК України, із одночасним наданням доказів надсилання (надання) копії цього відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції (ч. 3 ст. 360 ЦПК України).

Звернути увагу, що Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами», передбачено обов`язкову наявність електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі для адвокатів, нотаріусів, державних та приватних виконавців, арбітражних керуючих, судових експертів, органів державної влади та інших державних органів, органів місцевого самоврядування з 18.10.2023 року, для юридичних осіб приватної форми власності з 20.02.2024 року.

Витребувати з Южного міського суду Одеської області цивільну справу № 519/1510/23, шляхом її надіслання на адресу Одеського апеляційного суду у найкоротший строк.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет - https://court.gov.ua/fair/sud4813/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді В.А. Коновалова

Н.В. Стахова

В.В. Кострицький

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118087746
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати, компенсації за порушення строків виплати заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку

Судовий реєстр по справі —519/1510/23

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Коновалова В. А.

Ухвала від 08.03.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Коновалова В. А.

Рішення від 07.02.2024

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Барановська З. І.

Рішення від 07.02.2024

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Барановська З. І.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Барановська З. І.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Южний міський суд Одеської області

Лемець С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні