Ухвала
від 03.04.2024 по справі 473/1653/24
ВОЗНЕСЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 473/1653/24

УХВАЛА

"03" квітня 2024 р. Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області в складі судді Лузан Л.В., розглянувши матеріали адміністративної справи за позовомКомунальної організації «Вознесенський міський центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» до ОСОБА_1 про встановлення факту мобінгу,

ВСТАНОВИВ

в березні 2024 року Комунальна організація «Вознесенський міський центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» звернулася до Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області з адміністративним позовом до ОСОБА_1 про встановлення факту мобінгу.

Під час вирішення питання про відкриття провадження у справі, суд прийшов до наступного.

Згідно п. 1 ч. 1ст.19КАС України юрисдикція адміністративних судів поширюється на справи у публічно-правових спорах, зокрема спорах фізичних чи юридичних осіб із суб`єктом владних повноважень щодо оскарження його рішень (нормативно-правових актів чи індивідуальних актів), дій чи бездіяльності, крім випадків, коли для розгляду таких спорів законом встановлено інший порядок судового провадження.

Відповідно до ст.20КАС України місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні:

1) адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності;

2) адміністративні справи, пов`язані з виборчим процесом чи процесом референдуму;

3) адміністративні справи, пов`язані з перебуванням іноземців та осіб без громадянства на території України;

4) адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби щодо виконання ними рішень судів у справах, визначених пунктами 1-3 частини першої цієї статті;

5) адміністративні справи щодо оскарження рішень Національної комісії з реабілітації у правовідносинах, що виникли на підставіЗакону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років».

Окружним адміністративним судам підсудні всі адміністративні справи, крім визначених частиною першою цієї статті.

Таким чином, позов Комунальної організації «Вознесенський міський центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» підсудний окружному адміністративному суду, а саме Миколаївському окружному адміністративному суду.

Кодекс адміністративного судочинства Українине містить наслідків подання позову з порушенням правил предметної юрисдикції. Проте, відповідно до ч.6ст.7 КАС Українив разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону).

Тому до застосування підлягають норми, що регулюють подібні правовідносини, а саме наслідки подання позову з порушенням правил територіальної юрисдикції.

Зокрема, згідно п. 2 ч. 1 ст.29КАС України суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо при відкритті провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Питання про передачу адміністративної справи, крім випадків, визначених пунктами 4-6 частини першої цієї статті, розглядається судом у порядку письмового провадження або, за ініціативою суду, в судовому засіданні. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені, не перешкоджає розгляду цього питання.

Питання про передачу адміністративної справи, крім випадку, визначеного пунктами 4-6 частини першої цієї статті, суд вирішує ухвалою. Ухвалу про передачу адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого може бути оскаржено.

Передача адміністративної справи з одного суду до іншого на підставі відповідної ухвали, яка підлягає оскарженню, здійснюється не пізніше наступного дня після закінчення строку на оскарження такої ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення (ч.ч. 5-6, 8ст. 29 КАС України).

Керуючись ст.ст.20,29,241-243,248 КАС України, суд

УХВАЛИВ

передати адміністративну справу за позовомКомунальної організації «Вознесенський міський центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» до ОСОБА_1 про встановлення факту мобінгу за підсудністю до Миколаївського окружного адміністративного суду.

Ухвала може бути оскаржена до П`ятого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Л.В.Лузан

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено04.04.2024
Номер документу118095296
СудочинствоАдміністративне
Сутьвстановлення факту мобінгу

Судовий реєстр по справі —473/1653/24

Ухвала від 01.05.2024

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мороз А. О.

Ухвала від 03.04.2024

Адміністративне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Лузан Л. В.

Ухвала від 01.04.2024

Адміністративне

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області

Вуїв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні