Ухвала
від 04.04.2024 по справі 331/5612/21
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Провадження № 2-во/331/23/2024

Справа № 331/5612/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 квітня 2024 року місто Запоріжжя

Жовтневий районний суд міста Запоріжжя в складі :

головуючого судді - Скользнєвої Н.Г.,

за участю: секретаря - Постарнак М.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Запоріжжі заяву ОСОБА_1 (адреса зареєстрованого місця проживання: АДРЕСА_1 ) про виправлення описки у виконавчому листі, -

В С Т А Н О В И В:

14 березня 2024 року ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про виправлення описки у виконавчому листі по справі № 331/2612/21 (провадження № 2/331/77/2023).

В обґрунтуваннязаяви зазначено,що 18 липня 2023 року Жовтневий районний суд міста Запоріжжя ухвалив рішення, яким, зокрема, вирішив поновити ОСОБА_1 на роботі на посаді виконуючого обов`язки директора Комунального закладу «Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» Запорізької обласної ради (далі - заклад) та допустити негайне виконання рішення суду в цій частині.

Того ж дня судом було видано виконавчий лист, в якому боржником зазначено заклад.

Позивач пред`явив виконавчий лист до примусового виконання, однак повідомленням від 02 серпня 2023 року Відділ примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Запорізькій області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) повернув позивачеві виконавчий лист без виконання, з посиланням на те, що місцезнаходження Закладу зареєстроване на тимчасово окупованій території у м. Василівка.

Постановою Запорізького апеляційного суду від 21.12.2023 у справі № 331/5612/21 рішення Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 18.07.2023 у цій справі в частині позовних вимог позивача до Запорізької обласної ради, Закладу, про визнання незаконним та скасування рішення, поновлення на роботі - залишено без змін.

На теперішній час рішення суду не виконано. Запорізькою обласною радою не прийнято рішення про поновлення позивача на посаді в.о. директора закладу, позивача не допущено до виконання обов`язків на посаді в.о. директора, позивачеві не забезпечено доступ до роботи і можливість виконання своїх обов`язків, не виплачується заробітна плата.

Засновником Комунального закладу «Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» Запорізької обласної ради є Запорізька обласна рада.

У своєму листі від 13.03.2024 № 03-С-014-2 Запорізька обласна рада повідомляє, що поновлення позивача на посаді виконуючого обов`язки директора Комунального закладу «Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» Запорізької обласної ради може відбутись виключно за рішенням Запорізької обласної ради.

Отже, боржником у виконавчому листі має бути зазначена Запорізька обласна рада, яка є відповідачем у цивільній справі № 331/5612/21 та засновником Комунального закладу «Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» Запорізької обласної ради.

Зазначена описка фактично унеможливлює виконання судового рішення, а тому заявник просить виправити помилку у виконавчому листі, виданому 18 липня 2023 року у справі № 331/5612/21, про поновлення ОСОБА_1 на роботі на посаді виконуючого обов`язки директора Комунального закладу «Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» Запорізької обласної ради, зазначивши: правильне найменування боржника - «Запорізька обласна рада», замість неправильного - «Комунальний заклад «Василівський історико-архітектурний музей- заповідник «Садиба Попова» Запорізької обласної ради».

Представник заявника надав суду заяву про проведення судового засідання за його відсутності та відсутності заявника.

Представник Запорізької обласної ради надала суду заяву про проведення судового засідання за її відсутності.

В силу вимог ч. 1 ст. 432 ЦПК України, суд, який видав виконавчий документ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню.

В силу вимог ч. 3 ст. 432 ЦПК України, суд розглядає заяву в десятиденний строк з дня її надходження у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника і постановляє ухвалу. Неявка стягувача і боржника не є перешкодою для розгляду заяви.

Судом встановлено, що в провадженні Жовтневого районного суду м. Запоріжжя на розгляді перебувала цивільна справа № 331/5612/21 за позовом ОСОБА_1 до Запорізької обласної ради, КЗ «Василівський історіко-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» ЗОР, треті особи - голова Запорізької обласної ради Жук О.Ю., ОСОБА_2 , про визнання незаконним та скасування рішення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Рішенням Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 18 липня 2023 року позов ОСОБА_1 задоволено; визнано незаконним та скасувати рішення Запорізької обласної ради від 07.10.2021 № 70 «Про призначення переможців конкурсних доборів на посади керівників комунальних закладів, що є об`єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Запорізької області у галузі культури та укладення з ними контрактів», крім тієї частини рішення, яка стосується комунального закладу «Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. В.Г. Магара» Запорізької обласної ради; поновлено ОСОБА_1 на роботі на посаді виконуючого обов`язки директора Комунального закладу «Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» Запорізької обласної ради; стягнуто з Комунального закладу «Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» Запорізької обласної ради на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу в розмірі 853142,22 грн; стягнуто з Запорізької обласної ради на користь ОСОБА_1 судовий збір в розмірі 908,00 грн.; стягнути з Запорізької обласної ради на користь держави судовий збір в розмірі 454,00 грн.; стягнуто з Комунального закладу «Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» Запорізької обласної ради на користь держави судовий збір в розмірі 8985,42 грн.; повернуто ОСОБА_1 з державного бюджету судовий збір в розмірі 908,00 грн.; допущено негайне виконання рішення суду в частині поновлення ОСОБА_1 на роботі на посаді виконуючого обов`язки директора Комунального закладу «Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» Запорізької обласної ради.

18липня 2023року видановиконавчий листна виконаннярішення судув частині поновлення ОСОБА_1 на роботі на посаді виконуючого обов`язки директора Комунального закладу «Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» Запорізької обласної ради.

Боржником у даному виконавчому листі зазначено Комунальний заклад «Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» Запорізької обласної рад.

Постановою Запорізького апеляційного суду від 21.12.2023 у справі № 331/5612/21 рішення Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 18.07.2023 у цій справі в частині позовних вимог позивача до Запорізької обласної ради, Комунального закладу «Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» Запорізької обласної ради, про визнання незаконним та скасування рішення, поновлення на роботі - залишено без змін.

Згідно листа Запорізької обласної ради від 13.03.2024 № 03-С-014-2, поновлення ОСОБА_1 на посаді виконуючого обов`язки директора Комунального закладу «Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» Запорізької обласної ради може відбутись виключно за рішенням Запорізької обласної ради.

Засновником Комунального закладу «Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» Запорізької обласної ради є Запорізька обласна рада.

У відповідності до ч. 1 ст. 432 ЦПК України, суд, який видав виконавчий документ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню.

У відповідності до ч. 4 ст. 432 ЦПК України, про виправлення помилки в виконавчому документі та визнання його таким, що не підлягає виконанню, суд постановляє ухвалу. Якщо стягнення за таким виконавчим документом уже відбулося повністю або частково, суд одночасно з вирішенням вказаних питань на вимогу боржника стягує на його користь безпідставно одержане стягувачем за виконавчим документом.

Вивченням матеріалів справи встановлено, що при оформленні виконавчого листа по справі № 331/5612/21, виданого 18 липня 2023 року, допущено описку щодо зазначення боржника, оскільки саме на Запорізьку обласну раду законодавство покладає обов`язок про поновлення позивача на роботі на посаді в.о. директора Комунального закладу «Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» Запорізької обласної ради, як засновника цього закладу.

Зазначена описка унеможливлює виконання судового рішення.

При вищевикладених обставинах, заява ОСОБА_1 підлягає задоволенню у цій справі, а вказана описка - виправленню на підставіст. 432 ЦПК України,за заявою останнього, як особи, яка бере участь у цій справі.

Керуючись ст. 432 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 (адресазареєстрованого місцяпроживання: АДРЕСА_1 )про виправленняописки у виконавчому листі, задовольнити.

Виправити описку, допущену при оформленні виконавчого листа по справі № 331/5612/21, виданому 18 липня 2023 року у справі, про поновлення ОСОБА_1 на роботі на посаді виконуючого обов`язки директора Комунального закладу «Василівський історико- архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» Запорізької обласної ради, зазначивши:

- правильне найменування боржника - «Запорізька обласна рада» замість неправильного - «Комунальний заклад «Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» Запорізької обласної ради»;

- правильний ідентифікаційний код боржника - «20507422» замість неправильного «24911290»;

- правильне місцезнаходження боржника - «69107, м. Запоріжжя, проспект Соборний, буд. 164» замість неправильного « АДРЕСА_2 ».

Повний текст ухвали складено 04 квітня 2024 року.

У відповідності до ч. 4 ст. 269 ЦПК України копію ухвали про внесення виправлень до рішення суду невідкладно надіслати всім особам, яким видавалося чи надсилалося судове рішення, що містить описки чи арифметичні помилки.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Запорізького апеляційного суду в 15-денний строк з дня складення повного тексту ухвали суду.

Суддя: Н.Г. Скользнєва

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118135403
СудочинствоЦивільне
Сутьвиправлення описки у виконавчому листі

Судовий реєстр по справі —331/5612/21

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Скользнєва Н. Г.

Постанова від 21.12.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Дашковська А. В.

Постанова від 21.12.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Дашковська А. В.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Дашковська А. В.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Дашковська А. В.

Ухвала від 13.09.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Дашковська А. В.

Ухвала від 13.09.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Дашковська А. В.

Ухвала від 13.09.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Дашковська А. В.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Дашковська А. В.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Запорізький апеляційний суд

Дашковська А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні