Ухвала
від 03.04.2024 по справі 925/887/20
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №925/887/20

2/705/399/24

УХВАЛА

про залучення правонаступника

03.04.2024 м. Умань

Уманський міськрайонний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді Єщенко О.І.,

за участю:

секретаря судового засідання Остропольської В.С.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача ОСОБА_2 ,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду матеріали цивільної справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Уманська комерційна компанія» до Дочірнього підприємства «Агрофірма «Байс-Агро» Товариства з обмеженою відповідальністю «Агро Посівна Компанія», Комунального підприємства «Реєстраційний - центр», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача: ОСОБА_3 , про скасування рішення та припинення права оренди,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду перебуває вищезазначена справа.

У підготовчому засіданні представник Товариства з обмеженою відповідальністю «Байс - Агро» адвокат Синєгуб Р.П., який представляв також у справі інтереси відповідача Дочірнього підприємства «Агрофірма «Байс - Агро» Товариства з обмеженою відповідальністю «Агро Посівна Компанія» заявив клопотання про залучення до участі у справі Товариства зобмеженою відповідальністю«Байс -Агро» якправонаступникаДочірнього підприємства «Агрофірма «Байс - Агро» Товариства з обмеженою відповідальністю «Агро Посівна Компанія», оскільки ТОВ «Байс - Агро» створено в результаті перетворення відповідача ДП «Агрофірма «Байс - Агро» ТОВ «Агро Посівна Компанія». На підтвердження зазначеного надав копію рішення № 1 одноосібного засновника Товариства з обмеженою відповідальністю «Байс - Агро» від 29.09.2022. При цьому також повідомив, що адреса підприємства та код ЄДРПОУ не змінилися.

У підготовчому засіданні представник позивача ОСОБА_1 не заперечувала проти задоволення зазначеного клопотання

Інші учасники справи у підготовче засідання не з`явились, про дату та час розгляду справи повідомлені належним чином.

Суд, вислухавши присутніх учасників справи, дослідивши матеріали справи, вважає, що клопотання належить задовольнити з таких підстав.

Відповідно до ч. 1ст.55ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Таким чином, процесуальне правонаступництво - це заміна сторони або третьої особи (правопопередника) іншою особою (правонаступником) у зв`язку з вибуттям із процесу суб`єкта спірного правовідношення, за якої до правонаступника переходять усі процесуальні права та обов`язки правопопередника і він продовжує в цивільному судочинстві участь останнього.

За вказанихобставин,з урахуваннямправовідносин,які виниклиміж сторонамита якідопускають правонаступництво,предмету позову,з метоюзахисту правта інтересівсторін судвважає занеобхідне залучитидо участіу справіправонаступника відповідачаДочірнього підприємства«Агрофірма «Байс-Агро»Товариства зобмеженою відповідальністю«Агро ПосівнаКомпанія» Товариство з обмеженою відповідальністю «Байс - Агро».

Керуючись ст. 55 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Залучити доучасті усправі запозовом Товаристваз обмеженоювідповідальністю «Уманськакомерційна компанія»до Дочірньогопідприємства «Агрофірма«Байс-Агро»Товариства зобмеженою відповідальністю«Агро ПосівнаКомпанія»,Комунального підприємства«Реєстраційний -центр»,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору,на стороніпозивача: ОСОБА_3 ,про скасуваннярішення таприпинення праваоренди правонаступникавідповідача Дочірнього підприємства «Агрофірма «Байс-Агро» Товариства з обмеженою відповідальністю «Агро Посівна Компанія» Товариство з обмеженою відповідальністю «Байс Агро».

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.І. Єщенко

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено08.04.2024
Номер документу118136482
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —925/887/20

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 15.11.2022

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 03.10.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Козир Т.П.

Ухвала від 03.10.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Козир Т.П.

Постанова від 14.09.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Козир Т.П.

Ухвала від 11.07.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Козир Т.П.

Ухвала від 01.06.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Козир Т.П.

Ухвала від 16.05.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Козир Т.П.

Ухвала від 15.05.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Козир Т.П.

Ухвала від 11.04.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Козир Т.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні