Ухвала
від 08.04.2024 по справі 760/9845/23
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 760/9845/23

Провадження № 2/760/5289/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 квітня 2024 року м. Київ

Суддя Солом`янського районного суду міста Києва Аксьонова Н.М., розглянувши клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Поліщука Руслана Миколайовича про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Центральний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про оспорювання батьківства та виключення з актового запису відомостей про батьківство,

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до Солом`янського районного суду м. Києва з позовом до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Центральний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), у якому просить виключити відомості про ОСОБА_1 як батька ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з актового запису №287 від 27 січня 2012 року у книзі реєстрації народжень відділу реєстрації актів цивільного стану Соломянського районного управління юстиції у м. Києві, стягнути з відповідача судові витрати.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 04 травня 2023 року для розгляду зазначеної справи визначено головуючого суддю Митрофанову А.О.

Ухвалою Солом`янського районного суду міста Києва від 18 травня 2023 року позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі, визначено проводити у порядку загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

14 серпня 2023 року ОСОБА_2 звернулась до суду із зустрічною позовною заявою до ОСОБА_1 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Служб ау справах дітей Солом`янської районної у місті Києві державної адміністрації, про позбавлення батьківських прав, у якій просила позбавити ОСОБА_1 батьківських прав відносно неповнолітнього сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Відповідно до ухвали суду від 24 серпня 2023 року, залишеної без змін постановою Київського апеляційного суду від 01 грудня 2023 року, зустрічну позовну заяву було повернуто особі, яка її подала.

Ухвалою від 24 серпня 2023 року у справі призначено молекулярно-генетичну експертизу, а провадження у справі зупинено на час проведення експертизи.

07 лютого 2024 року до суду надійшов висновок експерта №103-220-2023 від 22 січня 2024 року.

Згідно протоколу повторного автоматизованого розподілу справи між суддями від 08 лютого 2024 року визначено для розгляду цієї справи головуючого суддю Аксьонову Н.М.

Ухвалою суду від 15 лютого 2024 року справу було поновлено провадження у справі.

На адресу суду надійшло клопотання представника ОСОБА_1 - адвоката Поліщука Р.М. про участь у судовому засіданні, яке відбудеться 12 квітня 2024 року о 12 год. 30 хв, в режимі відеоконференції через електронний суд.

Суд, вивчивши клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, приходить до наступного висновку.

Відповідно до частини першої статті 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно з частиною другою статті 212 ЦПК України, учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

З аналізу вищевказаних норм вбачається, що прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду та не передбачає обов`язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це клопотання сторони.

Крім того, задоволення клопотання про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду та постановлення відповідної ухвали можливе лише за умови, що суд, в приміщенні якого буде проводитись відеоконференція, зможе організувати її виконання.

Здійснивши підготовчі дії, спрямовані на забезпечення проведення судового засідання в режимі відеоконференції, суд встановив, що у Солом`янському районному суді міста Києва система відеоконференції працює у двох залах судових засідань, які обладнанні також спеціальними приміщеннями для утримання осіб, що перебувають під вартою - в даних залах судових засідань проводяться судові засідання з розгляду кримінальних проваджень.

Так, за результатами моніторингу у Солом`янському районному суді міста Києва відсутня технічна можливість забезпечити проведення судового засідання 12 квітня 2024 року о 12 годині 30 хвилин в режимі відеоконференції.

У зв`язку з вищевикладеним, суд вважає за необхідне відмовити у задоволенні клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, оскільки відсутня технічна можливість проведення судового засідання в такому режимі.

Крім того, суд роз`яснює, що представник позивача не позбавлений можливості надати свої пояснення у письмовому вигляді, направивши їх до суду засобами поштового або електронного зв`язку.

Керуючись статтею 212 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Поліщука Руслана Миколайовича про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Центральний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) про оспорювання батьківства та виключення з актового запису відомостей про батьківство - відмовити.

Роз`яснити позивачу та його представнику їх право на участь в судовому засіданні, а також право на подання відповідної заяви про проведення розгляду справи у їх відсутність.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя Солом`янського

районного суду міста Києва Н.М. Аксьонова

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118198355
СудочинствоЦивільне
Сутьбатьківство

Судовий реєстр по справі —760/9845/23

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Аксьонова Н. М.

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Аксьонова Н. М.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Аксьонова Н. М.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Аксьонова Н. М.

Постанова від 01.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Борисова Олена Василівна

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Борисова Олена Василівна

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Борисова Олена Василівна

Ухвала від 24.08.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Митрофанова А. О.

Ухвала від 24.08.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Митрофанова А. О.

Ухвала від 24.08.2023

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Митрофанова А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні